0
Algemeen

AP blikt terug op 2017: meer bewustzijn burgers over privacy

donderdag 26 april 2018 | 09:55 CET | Nieuws

Laatste kans: Tot 1 september 40% korting op toegangskaarten voor het Telecom Insights 2019 congres - de impact van 5G op Nederland. Donderdag 28 november in Utrecht. Bestel nu uw kaarten

Het afgelopen jaar stond voor de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) grotendeels in het teken van de nieuwe privacywetgeving AVG. Voorzitter Aleid Wolfsen merkt daarnaast op dat er door allerlei incidenten op privacy-gebied meer bewustzijn is onder burgers over het belang van goede bescherming van hun persoonsgegevens, aldus het jaarverslag van de privacy-toezichthouder.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Om meer artikelen te lezen is een abonnement of een registratie nodig.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Bent u al Nederlands Plus of Premium abonnee?



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn: Algemeen
Bedrijven: Facebook / Microsoft
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Autoriteit Persoonsgegevens gaat 2019 in met nieuwe bestuursleden

Published 31 dec 2018 11:26 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt er twee bestuursleden bij. Monique Verdier en Katja Mur worden de nieuwe bestuursleden van ...

AP verduidelijkt privacy-aspecten betaalwet PSD2

Published 18 okt 2018 13:29 CET | Europa
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) komt met een Q&A voor betaaldienstverleners, over waar 'uitdrukkelijke toestemming' aan moet ...

AP krijgt dagelijks 25-30 klachten over privacy binnen

Published 07 jun 2018 10:38 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) krijgt dagelijks 25 tot 30 klachten binnen over organisaties die niet voldoen aan de AVG. Dat ...

CEO Apple haalt hard uit naar Facebook vanwege privacy

Published 05 jun 2018 23:11 CET | Wereld
Apple heeft bij monde van CEO Tim Cook een directe aanval op Facebook geopend naar aanleiding van de reeks dataschandelen waar ...

Autoriteit Persoonsgegvens controleert FG's bij overheid

Published 04 jun 2018 08:05 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft van ruim 400 overheidsorganisaties gecontroleerd of zij een functionaris voor de ...

Facebook niet meer populairste online platform onder Amerikaanse tieners

Published 01 jun 2018 10:54 CET | Verenigde Staten
Een nieuwe onderzoek door Pew Research Center toont aan dat 45 procent van de Amerikaanse tieners (13-17 jaar) bijna altijd ...

AP geeft duidelijkheid over grootschalige verwerking persoonsgegevens zorg

Published 01 jun 2018 09:36 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) verduidelijkt voor zorgaanbieders wanneer er sprake is van grootschalige gegevensverwerking ...

AP adviseert tegen codevoorstel dataveiligheid energiesector

Published 31 mei 2018 09:29 CET | Nederland
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een ontwerpbesluit over dataveiligheid opgesteld naar aanleiding van een voorstel van ...

'Leegloop bij Autoriteit Persoonsgegevens bedreigt toezicht op AVG'

Published 25 mei 2018 09:02 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) kampt met interne problemen, meldt het FD. De invoering van de Algemene verordening ...

Minderheid organisaties op tijd klaar om aan AVG te voldoen

Published 22 mei 2018 09:49 CET | Nederland
Organisaties zijn nog steeds niet klaar met het invoeren van alles dat nodig is - processen, technologie - om te voldoen aan de ...

Eerste Kamer stemt in met Uitvoeringswet AVG

Published 16 mei 2018 09:12 CET | Europa | Update: 23 mei 2018 11:45 CET
De Eerste Kamer heeft op 15 mei ingestemd met de Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit wetsvoorstel ...

AP zal geen uitzondering voor mkb maken bij handhaving AVG

Published 11 mei 2018 09:44 CET | Europa
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) wil mkb-ondernemers geen uitzonderingspositie geven bij het verplicht bijhouden van wat er ...

Facebook reorganiseert management met drie nieuwe divisies

Published 09 mei 2018 13:05 CET | Wereld
Facebook zou enkele wijzigingen binnen zijn management hebben doorgevoerd, mogelijk de grootste sinds het bestaan van het sociale ...

AP wil actieve rol in EU-onderzoek naar social-mediaplatforms

Published 13 apr 2018 09:11 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens wil een actieve rol gaan spelen in een Europese werkgroep van privacy-toezichthouders die social ...

AP: Microsoft maakt einde aan privacy-schending

Published 05 apr 2018 11:29 CET | Europa
Microsoft zal de privacy van Europese Windows-gebruikers verbeteren op verzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). De ...

AP: ruim 10.000 gemelde datalekken in 2017

Published 29 mrt 2018 11:27 CET | Nederland
Er zijn ruim 10.000 datalekken gemeld in 2017. Dat schrijft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Dat is een groei van 70 procent ...

AP richt AVG-handhaving op aanwezigheid Functionaris Gegevensbescherming

Published 27 mrt 2018 10:23 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zal zijn capaciteit op het gebied van toezicht op privacywet AVG in eerste instantie vooral ...

AP-voorzitter Aleid Wolfsen pleit voor aanpassing in Wiv

Published 26 mrt 2018 09:25 CET | Nederland
Aleid Wolfsen, voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens, roept het kabinet op om de Wiv aan te passen in reactie op het ...

AP zal gemeenten alleen aanpakken bij evidente privacy-fouten

Published 16 mrt 2018 10:26 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens zal na 25 mei 2018 niet direct hoge boetes opleggen aan gemeenten die nog niet klaar zijn met de ...

Autoriteit Persoonsgegevens wil groter budget bij AVG

Published 16 mrt 2018 08:18 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgevens (AP) is blij dat de Tweede Kamer de uitvoeringswet heeft aangenomen voor de AVG, de Europese ...

Nederland ICT ziet verbetering in AVG, maar ook knelpunten

Published 16 mrt 2018 07:53 CET | Nederland
Nederland ICT heeft op allerlei manieren geadviseerd bij het opstellen van de uAVG en meldt ook een aantal punten te hebben ...

Uitvoeringswet AVG passeert Tweede Kamer

Published 15 mrt 2018 08:39 CET | Nederland | Update: 15 mrt 2018 10:49 CET
De Tweede Kamer heeft op 13 maart ingestemd met de Nederlandse vertaling van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ...

Minister Dekker: AP gaat Avg-overtreders niet meteen beboeten

Published 13 mrt 2018 08:59 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zal zich in de eerste maanden na het van kracht worden van privacy-wet Avg vooral richten op ...

De Nederlandsche Bank: gebrek aan toezicht op PSD2

Published 14 feb 2018 15:04 CET | Europa
DNB stelt nu dat PSD2 niet voorziet in een procedure om toestemming in te trekken, noch in controle op wat derde aanbieders doen ...

Toezichthouders proberen privacywetgeving te duiden, consultatie van start

Published 15 dec 2017 12:25 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouders, verzameld in de Artikel 29-werkgroep (WP29), hebben een aantal nieuwe richtlijnen ...