0
Algemeen

Autoriteit Persoonsgegevens ontdekt mogelijke nieuwe privacyschending in Windows

woensdag 28 augustus 2019 | 09:58 CET | Nieuws
Microsoft heeft de privacy van gebruikers van Windows verbeterd, zo blijkt uit een recente nacontrole van het onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) uit 2017. Bij deze nacontrole heeft de AP wel nieuwe verwerkingen van persoonsgegevens ontdekt die mogelijk onrechtmatig zijn. Daarom heeft de AP aan de Ierse privacytoezichthouder gevraagd opnieuw onderzoek te doen naar de privacy van gebruikers van Windows.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Om meer artikelen te lezen is een abonnement of een registratie nodig.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Bent u al Nederlands Plus of Premium abonnee?



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens / Microsoft
Landen: Europa / Ierland / Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

AP registreert sterke stijging privacyklachten, heeft te weinig onderzoekscapaciteit

Published 09 sep 2019 14:48 CET | Nederland
Het aantal privacyklachten blijft sterk toenemen, zo meldt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Ruim 15.000 mensen hebben in de ...

AP vervolgt AVG-campagne met informatie over verwerkers persoonsgegevens

Published 03 sep 2019 08:56 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geeft een vervolg aan haar eerder dit jaar ingezette campagne 'Wat betekent de privacywet ...

Dutch data protection authority asks for fresh investigation into Microsoft privacy practices

Published 28 aug 2019 17:17 CET | Nederland
Microsoft has improved privacy for Windows users, according to a recent follow-up of the investigation by the Dutch Data ...

EU-privacytoezichthouders consulteren richtlijnen territoriale reikwijdte AVG

Published 30 nov 2018 08:56 CET | Europa
De Europese privacy-toezichthouders zijn met een consultatie begonnen over de reikwijdte van de Algemene verordening ...

Overheid ziet grote risico's gegevensbescherming in Microsoft Office

Published 19 nov 2018 14:35 CET | Nederland
Het gebruik van Microsoft Office zorgt voor 'alarmerende' privacyrisico's voor de Rijksoverheid. Dat schrijft Privacy Company in ...

AP blikt terug op 2017: meer bewustzijn burgers over privacy

Published 26 apr 2018 09:55 CET | Nederland
Het afgelopen jaar stond voor de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) grotendeels in het teken van de nieuwe privacywetgeving AVG. ...

Microsoft to fix Windows privacy settings in EU after Dutch regulator finds violations

Published 05 apr 2018 16:14 CET | Europa
Microsoft has agreed to give Windows users more control over how their personal data is used by the company, after the Dutch ...

AP: Microsoft maakt einde aan privacy-schending

Published 05 apr 2018 11:29 CET | Europa
Microsoft zal de privacy van Europese Windows-gebruikers verbeteren op verzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). De ...

AP doet onderzoek naar Windows 10

Published 22 feb 2017 10:06 CET | Europa
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) doet onderzoek naar de verwerking van persoonsgegevens via Windows 10 door Microsoft. De AP ...





Kalender   /   Evenementen

24 jan Ericsson Q4 2019
26 jan Cisco Live
27 jan Sprint fiscal Q3
27 jan Juniper Networks Q4 2019
27 jan F5 Networks fiscal Q1
28 jan Calix Q4 2019
28 jan AudioCodes Q4 2019
28 jan Airtel Africa fiscal Q3
28 jan Dtac Q4 2019
28 jan CEM in Telecoms Global Summit
29 jan Qorvo fiscal Q3
29 jan Microsoft fiscal Q2
29 jan KPN Q4 2019
29 jan Cirrus Logic fiscal Q3
29 jan Telenor Q4 2019
29 jan Facebook Q4 2019
29 jan Extreme Networks fiscal Q2
29 jan AT&T Q4 2019
29 jan Mellanox Q4 2019
29 jan Limelight Networks Q4 2019
29 jan Telia Q4 2019
29 jan European 5G Conference
30 jan BT fiscal Q3
30 jan NTT Docomo fiscal Q3
30 jan Verizon Q4 2019
30 jan Samsung Electronics Q4 2019
30 jan Amazon Q4 2019
30 jan FCC meeting
30 jan The Things Conference
31 jan KDDI fiscal Q3
::: Meer Kalender Items