0
IT

AP: Microsoft maakt einde aan privacy-schending

donderdag 5 april 2018 | 11:29 CET | Nieuws
Microsoft zal de privacy van Europese Windows-gebruikers verbeteren op verzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). De toezichthouder constateerde in oktober 2017 dat Microsoft zodanig telemetriegegevens verzamelde van Windows 10 Home en Pro-gebruikers dat dit in strijd was met de privacywetgeving. Microsoft zal de geconstateerde overtredingen ongedaan maken bij de volgende Windows-update in april 2018. Deze herstelmaatregelen worden in de hele EU doorgevoerd.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieƫn: Algemeen / IT
Bedrijven: Microsoft
Landen: Europa / Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Autoriteit Persoonsgegevens ontdekt mogelijke nieuwe privacyschending in Windows

Published 28 aug 2019 09:58 CET | Europa
Microsoft heeft de privacy van gebruikers van Windows verbeterd, zo blijkt uit een recente nacontrole van het onderzoek van de ...

'Microsoft werkt aan concurrent voor Chrome OS'

Published 01 mrt 2019 08:27 CET | Wereld
Microsoft werkt volgens bronnen van Windows Central aan een Chrome OS-achtige concurrent. Het besturingssysteem wordt volgens ...

Microsoft voert proef uit met onderzees datacentrum

Published 07 jun 2018 14:41 CET | Wereld
Microsoft werkt aan de bouw van onderzeese datacentra. Het concern zet daarvoor onder meer technologie in die wordt gebruikt voor ...

AP adviseert tegen codevoorstel dataveiligheid energiesector

Published 31 mei 2018 09:29 CET | Nederland
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een ontwerpbesluit over dataveiligheid opgesteld naar aanleiding van een voorstel van ...

Google, Facebook incasseren eerste klachten na in werking treden AVG

Published 25 mei 2018 11:47 CET | Europa
De databeschermingsgroep NOYB (None of your business) heeft de eerste klachten ingediend na de invoering van de AVG vandaag 25 ...

'Leegloop bij Autoriteit Persoonsgegevens bedreigt toezicht op AVG'

Published 25 mei 2018 09:02 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) kampt met interne problemen, meldt het FD. De invoering van de Algemene verordening ...

Microsoft meldt sterk eerste kwartaal door cloud, infra en AI

Published 27 apr 2018 16:56 CET | Wereld
Microsoft heeft over zijn derde fiscale kwartaal, dat loopt tot eind maart, een sterk kwartaal neergezet dankzij zijn ...

AP blikt terug op 2017: meer bewustzijn burgers over privacy

Published 26 apr 2018 09:55 CET | Nederland
Het afgelopen jaar stond voor de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) grotendeels in het teken van de nieuwe privacywetgeving AVG. ...

Microsoft to fix Windows privacy settings in EU after Dutch regulator finds violations

Published 05 apr 2018 16:14 CET | Europa
Microsoft has agreed to give Windows users more control over how their personal data is used by the company, after the Dutch ...

Technologiereuzen sluiten deal met Council of Europe voor veiliger internet

Published 12 nov 2017 13:37 CET | Europa
De Council of Europe kondigt een overeenkomst aan waarin het de samenwerking vastlegt met de private sector in het kader van het ...

Microsoft stopt rechtszaak tegen overheid VS na beperking zwijgplicht

Published 24 okt 2017 11:06 CET | Verenigde Staten
Microsoft zet een rechtszaak tegen de Amerikaanse overheid stop na toezeggingen van het Ministerie van Justitie over het ...

NFON: 'Privacy Shield is geen lang leven beschoren'

Published 06 jul 2017 15:23 CET | Europa
Afluisterpraktijken van Amerikaanse inlichtingendiensten en Europese regulering werken steeds meer in het voordeel van Duitse, of ...

EC wil opvragen gegevens voor opsporing vereenvoudigen

Published 09 jun 2017 10:42 CET | Europa
De Europese Commissie wil het eenvoudiger maken voor politie en inlichtingendiensten om digitale informatie te krijgen van ...

Artikel 29 Werkgroep positief en bezorgd over ePrivacy

Published 11 apr 2017 06:30 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouders, verenigd in de Artikel 29-werkgroep (WP29), schrijven in een reactie tevreden te zijn over ...





Kalender   /   Evenementen

11 aug NTT fiscal Q1
11 aug Viavi fiscal Q4
11 aug Radcom Q2 2020
11 aug Lumentum fiscal Q4
11 aug Rakuten Group Q2
11 aug Zoom Telephonics Q2 2020
12 aug China Unicom Q2 2020
12 aug Freenet Q2 2020
12 aug Tencent Q2 2020
12 aug Cisco fiscal Q4
12 aug Tecnotree H1 2020
13 aug United Internet H1 2020
13 aug Singtel fiscal Q1
13 aug Deutsche Telekom Q2 2020
13 aug Swisscom Q2 2020
13 aug Telstra FY results
13 aug RTL Group Q2 2020
13 aug China Mobile H1 2020
13 aug Teleste Q2 2020
13 aug iQiyi Q2 2020
13 aug 1&1 Drillisch Q2 2020
13 aug Teleste Q2 2020
14 aug Rovio H1 2020
14 aug TDC Q2 results
17 aug Bezeq Q2 2020
17 aug Cellcom Q2 2020
18 aug Ice Group Q2 results
18 aug Partner Communications Q2 2020
18 aug ON Semiconductor strategy update
::: Meer Kalender Items