0
Algemeen

'Leegloop bij Autoriteit Persoonsgegevens bedreigt toezicht op AVG'

vrijdag 25 mei 2018 | 09:02 CET | Nieuws
Bent u nieuw in de sector en/of kunt u een stoomcursus telecom gebruiken? Volg dan onze Masterclass Introductie telecom. Meer info...
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) kampt met interne problemen, meldt het FD. De invoering van de Algemene verordening Gegevensbescherming (AVG) op 25 mei  is de grootste vernieuwing van de afgelopen jaren, maar de AP is er niet klaar voor. Het FD citeert een aantal prominenten uit de wereld van het privacytoezicht. Die schetsen een beeld van een organisatie met een uittocht van ervaren en belangrijke medewerkers, waardoor er minder expertise overblijft. De AP heeft in twee jaar nog geen enkele boete uitgedeeld en is niet gereed voor de invoering van de AVG. De stijl van leidinggeven van

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Autoriteit Persoonsgegevens gaat 2019 in met nieuwe bestuursleden

Published 31 dec 2018 11:26 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt er twee bestuursleden bij. Monique Verdier en Katja Mur worden de nieuwe bestuursleden van ...

'Veel onduidelijkheid en overtredingen bij regels AVG'

Published 17 sep 2018 10:37 CET | Nederland
De nieuwe privacywet wordt, ruim 100 dagen na invoering, massaal geschonden. Dat zegt Saida Nhass, senior consultant bij ...

Autoriteit Persoonsgegevens op zoek naar twee bestuursleden

Published 31 aug 2018 14:02 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is op zoek naar twee nieuwe leden voor het college van bestuur. De vacante posities zijn voor ...

AP begint met verkennend onderzoek naar naleven AVG

Published 19 jul 2018 10:04 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is gestart met een verkennend onderzoek om te achterhalen hoe goed grote organisaties de ...

AP waarschuwt voor bedrijven die AVG-keurmerk afgeven

Published 08 jun 2018 07:59 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) waarschuwt voor bedrijven die zeggen dat ze een keurmerk kunnen afgeven zodat organisaties ...

Persgroep, Sanoma en TMG werken aan databureau voor advertenties

Published 07 jun 2018 12:27 CET | Nederland
De Persgroep Nederland, Sanoma Media Netherlands en Telegraaf Media Groep (TMG) bundelen hun krachten om samen profielen op basis ...

Autoriteit Persoonsgegvens controleert FG's bij overheid

Published 04 jun 2018 08:05 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft van ruim 400 overheidsorganisaties gecontroleerd of zij een functionaris voor de ...

Invoering GDPR wordt langdurige zaak

Published 01 jun 2018 16:49 CET | Nederland
De GSM Association (GSMA) hield op 30 en 31 mei een evenement in Den Haag, de GSMA Mobile 360 Privacy & Security Summit. Het ...

AP geeft duidelijkheid over grootschalige verwerking persoonsgegevens zorg

Published 01 jun 2018 09:36 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) verduidelijkt voor zorgaanbieders wanneer er sprake is van grootschalige gegevensverwerking ...

Europese telco's dringen bij EU aan op soepelere regels omtrent gegevensverwerking

Published 30 mei 2018 15:48 CET | Europa
De grootste mobiele operators van Europa roepen op tot een halt op de geplande hervorming van de ePrivacy-verordening en zij ...

Google, Facebook incasseren eerste klachten na in werking treden AVG

Published 25 mei 2018 11:47 CET | Europa
De databeschermingsgroep NOYB (None of your business) heeft de eerste klachten ingediend na de invoering van de AVG vandaag 25 ...

Minderheid organisaties op tijd klaar om aan AVG te voldoen

Published 22 mei 2018 09:49 CET | Nederland
Organisaties zijn nog steeds niet klaar met het invoeren van alles dat nodig is - processen, technologie - om te voldoen aan de ...

Eerste Kamer stemt in met Uitvoeringswet AVG

Published 16 mei 2018 09:12 CET | Europa | Update: 23 mei 2018 11:45 CET
De Eerste Kamer heeft op 15 mei ingestemd met de Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit wetsvoorstel ...

AP zal geen uitzondering voor mkb maken bij handhaving AVG

Published 11 mei 2018 09:44 CET | Europa
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) wil mkb-ondernemers geen uitzonderingspositie geven bij het verplicht bijhouden van wat er ...

AP blikt terug op 2017: meer bewustzijn burgers over privacy

Published 26 apr 2018 09:55 CET | Nederland
Het afgelopen jaar stond voor de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) grotendeels in het teken van de nieuwe privacywetgeving AVG. ...

AP wil actieve rol in EU-onderzoek naar social-mediaplatforms

Published 13 apr 2018 09:11 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens wil een actieve rol gaan spelen in een Europese werkgroep van privacy-toezichthouders die social ...

AP: Microsoft maakt einde aan privacy-schending

Published 05 apr 2018 11:29 CET | Europa
Microsoft zal de privacy van Europese Windows-gebruikers verbeteren op verzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). De ...

AP: ruim 10.000 gemelde datalekken in 2017

Published 29 mrt 2018 11:27 CET | Nederland
Er zijn ruim 10.000 datalekken gemeld in 2017. Dat schrijft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Dat is een groei van 70 procent ...

AP-voorzitter Aleid Wolfsen pleit voor aanpassing in Wiv

Published 26 mrt 2018 09:25 CET | Nederland
Aleid Wolfsen, voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens, roept het kabinet op om de Wiv aan te passen in reactie op het ...

AP zal gemeenten alleen aanpakken bij evidente privacy-fouten

Published 16 mrt 2018 10:26 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens zal na 25 mei 2018 niet direct hoge boetes opleggen aan gemeenten die nog niet klaar zijn met de ...

Autoriteit Persoonsgegevens wil groter budget bij AVG

Published 16 mrt 2018 08:18 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgevens (AP) is blij dat de Tweede Kamer de uitvoeringswet heeft aangenomen voor de AVG, de Europese ...

Minister Dekker: AP gaat Avg-overtreders niet meteen beboeten

Published 13 mrt 2018 08:59 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zal zich in de eerste maanden na het van kracht worden van privacy-wet Avg vooral richten op ...

Autoriteit Persoonsgegevens benoemt nieuwe directeuren in aanloop naar AVG

Published 11 jan 2018 08:17 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft met ingang van 1 januari 2018 vier directeuren benoemd: Gerard Bukkems, Thijs Drouen, ...





Kalender   /   Evenementen

26 okt CCW Europe 2020
27 okt GSMA Thrive North America
28 okt 8x8 fiscal Q2
28 okt Belden Q3 2020
28 okt ZTE Q3 2020
28 okt KPN Q3 2020
28 okt Extreme Networks fiscal Q1
28 okt Ooredoo Q3 2020
28 okt Telefonica Deutschland Q3 2020
28 okt Equinix Q3 2020
28 okt Telecoms World Asia 2020
28 okt Cognizant Q3 2020
28 okt Wireless Global Congress
29 okt Comcast Q3 2020
29 okt Veon Q3 2020
29 okt NTT Docomo fiscal Q2
29 okt Fortinet Q3 2020
29 okt Corning Q3 2020
29 okt Spotify Q3 2020
29 okt CyrusOne Q3 2020
29 okt Alphabet Q3 2020
29 okt Digital Realty Q3 2020
29 okt Facebook Q3 2020
29 okt Telefonica Q3 2020
29 okt HKBN FY results
29 okt Motorola Solutions Q3 2020
29 okt Amazon Q3
29 okt Ribbon Communications Q3
29 okt Swisscom Q3 2020
29 okt Hrvatski Telekom Q3 2020
29 okt Poly fiscal Q2
29 okt Orange Q3 2020
29 okt Nokia Q3 2020
29 okt BT fiscal Q2
29 okt Twitter Q3 2020
29 okt Altice USA Q3 2020
29 okt Dasan Zhone Q3
29 okt Teleste Q3 2020
29 okt Apple fiscal Q4
29 okt Facebook Q3 2020
29 okt Telesat Q3 2020
29 okt Tucows Q3 2020
29 okt Samsung Electronics Q3 2020
::: Meer Kalender Items