0
Algemeen

Autoriteit Persoonsgegevens benoemt nieuwe directeuren in aanloop naar AVG

donderdag 11 januari 2018 | 08:17 CET | Nieuws
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft met ingang van 1 januari 2018 vier directeuren benoemd: Gerard Bukkems, Thijs Drouen, Marianne Niessink en Cecile Schut. Het is niet de eerste vernieuwing van de directie. Bas den Hollander werd per 15 augustus 2017 aangesteld als algemeen directeur (a.i.). Aan het hoofd van de organisatie staat het college met Aleid Wolfsen als voorzitter en Wilbert Tomesen als vicevoorzitter. 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Om meer artikelen te lezen is een abonnement of een registratie nodig.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Bent u al Nederlands Plus of Premium abonnee?



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

'Leegloop bij Autoriteit Persoonsgegevens bedreigt toezicht op AVG'

Published 25 mei 2018 09:02 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) kampt met interne problemen, meldt het FD. De invoering van de Algemene verordening ...

Autoriteit Persoonsgegevens wil groter budget bij AVG

Published 16 mrt 2018 08:18 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgevens (AP) is blij dat de Tweede Kamer de uitvoeringswet heeft aangenomen voor de AVG, de Europese ...

Nederland ICT ziet verbetering in AVG, maar ook knelpunten

Published 16 mrt 2018 07:53 CET | Nederland
Nederland ICT heeft op allerlei manieren geadviseerd bij het opstellen van de uAVG en meldt ook een aantal punten te hebben ...

Minister Dekker: AP gaat Avg-overtreders niet meteen beboeten

Published 13 mrt 2018 08:59 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zal zich in de eerste maanden na het van kracht worden van privacy-wet Avg vooral richten op ...

AP komt met overgangsregeling voor onderzoek gegevensverwerking

Published 01 feb 2018 14:24 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) hanteert vooruitlopend op het kracht worden van de nieuwe privacywet AVG een ...

AP wijst met campagne op rechten en plichten in kader AVG

Published 29 jan 2018 12:20 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is op maandag 29 januari begonnen met een voorlichtingscampagne over de AVG (Algemene ...

EC: slechts twee EU-lidstaten klaar voor invoering GDPR

Published 25 jan 2018 07:09 CET | Europa
Terwijl privacy-verordening GDPR per 25 mei 2018 van kracht gaat worden in alle EU-lidstaten, blijken behalve veel organisaties ...

Mazars: 'IT-systemen vormen zwakke plek bij voldoen aan AVG'

Published 23 jan 2018 13:20 CET | Nederland
Niet processen, niet mensen, maar IT-systemen vormen de zwakste schakel bij organisaties in het voldoen aan de nieuwe ...

Jan Matto, Mazars: IT-systemen vormen kwetsbaarste element in GDPR-strategie

Published 23 jan 2018 13:07 CET | Nederland
De GDPR, in Nederland AVG, wordt per 25 mei van kracht. Terwijl de meeste organisaties zich focussen op het inrichten van ...

Fujitsu laat privacybeleid onderzoeken door AP

Published 22 jan 2018 08:35 CET | Europa
Fujitsu Group heeft wereldwijd acht Global Delivery Centers, van waaruit diensten worden geleverd zoals helpdesk en ontwikkeling ...

Autoriteit Persoonsgegevens wil toezicht houden op privacy betaaldiensten

Published 16 jan 2018 08:05 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vindt dat de ontwerpversie van het Implementatiebesluit herziene richtlijn betaaldiensten ...

Dutch data protection authority appoints 4 new directors

Published 11 jan 2018 10:44 CET | Nederland
Dutch data protection authority AP has appointed four directors from 1 January, namely Gerard Bukkems, Thijs Drouen, Marianne ...

ACM-voorzitter Chris Fonteijn stopt per 1 mei

Published 08 jan 2018 12:34 CET | Nederland
Fonteijn werkte als advocaat in de energiesector voordat hij in 2005 aantrad als Collegevoorzitter van Opta. In 2011 werd hij ...

Overheid weet niet of persoonsgegevens naar Facebook gaan

Published 29 dec 2017 15:17 CET | Nederland
De overheid weet niet hoeveel bedrijven informatie doorgeven aan Facebook. Dat meldt minister voor Rechtsbescherming Sander ...

AP deelt nog geen boetes uit voor datalekken - Trouw

Published 29 dec 2017 14:36 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft nog geen boetes uitgedeeld sinds begin 2016 de meldplicht datalekken ging gelden, meldt ...

Toezichthouders proberen privacywetgeving te duiden, consultatie van start

Published 15 dec 2017 12:25 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouders, verzameld in de Artikel 29-werkgroep (WP29), hebben een aantal nieuwe richtlijnen ...

56% Nederlanders bang voor datalek, leggen verantwoordelijkheid bij bedrijven

Published 28 nov 2017 11:00 CET | Benelux
Nederlanders en Belgen zijn minder bang om het slachtoffer te worden van een datalek dan het wereldwijde gemiddelde. Waar dit ...

AP: organisaties hoeven verwerking persoonsgegevens niet meer te melden

Published 10 nov 2017 10:17 CET | Nederland
Met ingang van 6 november 2017 hoeven organisaties geen melding meer te doen als zij persoonsgegevens verwerken. Op 25 mei 2018 ...

Verdubbeling aantal gemelde datalekken overheid - AP

Published 29 sep 2017 09:14 CET | Nederland
Het aantal datalekken in het openbaar bestuur dreigt dit jaar te verdubbelen. Dat meldt de website Binnenlands Bestuur op basis ...

Bas den Hollander moet Autoriteit Persoonsgegevens veranderproces richting AVG inleiden

Published 17 aug 2017 08:08 CET | Nederland
Bas den Hollander is per 15 augustus 2017 aangesteld als algemeen directeur (a.i.) bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Den ...





Kalender   /   Evenementen

24 feb Arlo Q4 2019
24 feb Palo Alto Networks fiscal Q2
25 feb Iridium Q4 2019
25 feb Infinera Q4 2019
25 feb Millicom Q4 2019
25 feb American Tower Q4 2019
25 feb Utility Telecoms 2020
26 feb Crown Castle Q4 2019
26 feb Syn Q4 2019
26 feb Avast FY results
26 feb Box Q4 2019
26 feb Orbcomm Q4 2019
26 feb Sina Q4 2019
26 feb Weibo Q4 2019
26 feb Shentel Q4 2019
27 feb Zoom Telephonics Q4 2019
27 feb Telesat Q4
27 feb Dell Technologies fiscal Q4
27 feb VMware fiscal Q4
27 feb Cogent Communications Q4 2019
27 feb Cable One Q4 2019
27 feb Neophotonics Q4 2019
27 feb Baidu Q4 2019
27 feb Netia Q4 2019
27 feb Sunrise Q4 2019
27 feb Interxion EGM
28 feb Tecnotree FY 2019
28 feb Masmovil Q4 2019
28 feb Freenet Q4 2019
::: Meer Kalender Items