0
Algemeen

EC: slechts twee EU-lidstaten klaar voor invoering GDPR

donderdag 25 januari 2018 | 07:09 CET | Nieuws
Terwijl privacy-verordening GDPR per 25 mei 2018 van kracht gaat worden in alle EU-lidstaten, blijken behalve veel organisaties ook landen zelf nog niet klaar te zijn voor een tijdige invoering. Dat laat de Europese Commissie weten. Met nog net meer dan 100 dagen te gaan, lijken alleen Duitsland en Oostenrijk op tijd met het op orde krijgen van de benodigde wet- en regelgeving.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Europese Commissie
Landen: Europa / Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

Log in of registreer om een reactie achter te laten.

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Minimum leeftijd voor gebruik WhatsApp binnen EU verhoogd naar 16 jaar

Published 25 apr 2018 07:27 CET | Europa
Onder invloed van de nieuwe Europese GDPR Privacy wetgeving heeft WhatsApp haar privacy beleid voor Europese gebruikers ...

Uitvoeringswet AVG passeert Tweede Kamer

Published 15 mrt 2018 08:39 CET | Nederland | Update: 15 mrt 2018 10:49 CET
De Tweede Kamer heeft op 13 maart ingestemd met de Nederlandse vertaling van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ...

Duitse rechtbank tikt Facebook op de vingers om schending privacy

Published 13 feb 2018 15:05 CET | Duitsland
De regionale rechtbank van Berlijn heeft Facebook op de vingers getikt vanwege privacy schending, meldt The Telegraph. De ...

Forrester: 26 procent Europese organisaties op tijd klaar voor GDPR

Published 13 feb 2018 11:28 CET | Europa
In Europa verwacht 26 procent van alle organisaties klaar te zijn voor het van kracht worden van privacy-verordening GDPR. ...

EC to help countries comply with upcoming data protection rules, says only 2 countries ready

Published 25 jan 2018 11:26 CET | Europa
The European Commission has published a set of guidelines aimed at helping member states prepare for the new EU data protection ...

Facebook belooft gebruikers eenvoudiger beheer persoonsgegevens

Published 24 jan 2018 09:01 CET | Europa
Facebook belooft zijn ruim twee miljard gebruikers meer gemak in het beheren van hun eigen gegevens. Daarmee reageert de ...

Mazars: 'IT-systemen vormen zwakke plek bij voldoen aan AVG'

Published 23 jan 2018 13:20 CET | Nederland
Niet processen, niet mensen, maar IT-systemen vormen de zwakste schakel bij organisaties in het voldoen aan de nieuwe ...

Autoriteit Persoonsgegevens benoemt nieuwe directeuren in aanloop naar AVG

Published 11 jan 2018 08:17 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft met ingang van 1 januari 2018 vier directeuren benoemd: Gerard Bukkems, Thijs Drouen, ...

AP deelt nog geen boetes uit voor datalekken - Trouw

Published 29 dec 2017 14:36 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft nog geen boetes uitgedeeld sinds begin 2016 de meldplicht datalekken ging gelden, meldt ...

6 procent Nederlandse organisaties heeft IT klaar voor komst AVG

Published 19 dec 2017 09:38 CET | Nederland
Hoewel een meerderheid van de Nederlandse IT-managers en directeuren positief is over de komst van privacywet AVG, grijpt slechts ...

Toezichthouders proberen privacywetgeving te duiden, consultatie van start

Published 15 dec 2017 12:25 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouders, verzameld in de Artikel 29-werkgroep (WP29), hebben een aantal nieuwe richtlijnen ...

56% Nederlanders bang voor datalek, leggen verantwoordelijkheid bij bedrijven

Published 28 nov 2017 11:00 CET | Benelux
Nederlanders en Belgen zijn minder bang om het slachtoffer te worden van een datalek dan het wereldwijde gemiddelde. Waar dit ...

Bas den Hollander moet Autoriteit Persoonsgegevens veranderproces richting AVG inleiden

Published 17 aug 2017 08:08 CET | Nederland
Bas den Hollander is per 15 augustus 2017 aangesteld als algemeen directeur (a.i.) bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Den ...





Kalender   /   Evenementen

04 mei 6G Symposium
05 mei Dell Technologies World
06 mei Teleste Q1 2021
06 mei Gogo Q1 2021
06 mei TDC Q1 2021
06 mei Ice Group Q1 2021
06 mei Freenet Q1 2021
06 mei RTL Group Q1 2021
06 mei Pexip Q1 2021
06 mei Avaya fiscal Q2
06 mei Roku Q1 2021
06 mei Vonage Q1 2021
06 mei Cable One Q1 2021
06 mei Motorola Solutions Q1 2021
06 mei EchoStar Q1
06 mei Globalstar Q1
06 mei IAC Q1 2021
06 mei Uniti Q1 2021
06 mei PCTEL Q1 2021
07 mei Cellnex Q1 2021
07 mei TDS, US Cellular Q1
07 mei Telus International Q1 2021
10 mei Boingo Wireless Q1 2021
10 mei Ceva Q1 2021
10 mei Weibo Q1 2021
10 mei 8x8 fiscal Q4 results
10 mei NortonLifeLock fiscal Q4, investors day
10 mei Synchronoss Q1
11 mei Magyar Telekom Q1 2021
11 mei Radcom Q1 2021
::: Meer Kalender Items