0
Algemeen

Toezichthouders proberen privacywetgeving te duiden, consultatie van start

vrijdag 15 december 2017 | 12:25 CET | Nieuws

Op 30 januari a.s. organiseert Telecompaper weer de eerste masterclass van het nieuwe jaar, Masterclass FTTH. In een dagdeel wordt je volledig bijgepraat over de FTTH-markt. Schrijf je in voor deze masterclass en verkrijg de nieuwste inzichten in de Nederlandse FTTH markt!

De Europese privacytoezichthouders, verzameld in de Artikel 29-werkgroep (WP29), hebben een aantal nieuwe richtlijnen gepubliceerd die bepaalde begrippen uit de nieuwe privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) verduidelijken. Deze richtlijnen staan nu open voor feedback. De openbare consultatie heeft tot doel om de documenten waar nodig aan te vullen en te verrijken om deze zo praktisch mogelijk te laten zijn.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Om meer artikelen te lezen is een abonnement of een registratie nodig.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Bent u al Nederlands Plus of Premium abonnee?



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Europa / Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

EU-privacytoezichthouders consulteren richtlijnen territoriale reikwijdte AVG

Published 30 nov 2018 08:56 CET | Europa
De Europese privacy-toezichthouders zijn met een consultatie begonnen over de reikwijdte van de Algemene verordening ...

Europese Artikel 29 Werkgroep krijgt nieuwe vorm binnen EDPB

Published 29 mei 2018 09:54 CET | Europa
De European Data Protection Board (EDPB) is sinds 25 mei de opvolger van de Europese Artikel 29-werkgroep. In de nieuwe instantie ...

AP blikt terug op 2017: meer bewustzijn burgers over privacy

Published 26 apr 2018 09:55 CET | Nederland
Het afgelopen jaar stond voor de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) grotendeels in het teken van de nieuwe privacywetgeving AVG. ...

AP: ruim 10.000 gemelde datalekken in 2017

Published 29 mrt 2018 11:27 CET | Nederland
Er zijn ruim 10.000 datalekken gemeld in 2017. Dat schrijft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Dat is een groei van 70 procent ...

Forrester: 26 procent Europese organisaties op tijd klaar voor GDPR

Published 13 feb 2018 11:28 CET | Europa
In Europa verwacht 26 procent van alle organisaties klaar te zijn voor het van kracht worden van privacy-verordening GDPR. ...

AP wijst met campagne op rechten en plichten in kader AVG

Published 29 jan 2018 12:20 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is op maandag 29 januari begonnen met een voorlichtingscampagne over de AVG (Algemene ...

EC: slechts twee EU-lidstaten klaar voor invoering GDPR

Published 25 jan 2018 07:09 CET | Europa
Terwijl privacy-verordening GDPR per 25 mei 2018 van kracht gaat worden in alle EU-lidstaten, blijken behalve veel organisaties ...

Mazars: 'IT-systemen vormen zwakke plek bij voldoen aan AVG'

Published 23 jan 2018 13:20 CET | Nederland
Niet processen, niet mensen, maar IT-systemen vormen de zwakste schakel bij organisaties in het voldoen aan de nieuwe ...

Jan Matto, Mazars: IT-systemen vormen kwetsbaarste element in GDPR-strategie

Published 23 jan 2018 13:07 CET | Nederland
De GDPR, in Nederland AVG, wordt per 25 mei van kracht. Terwijl de meeste organisaties zich focussen op het inrichten van ...

Autoriteit Persoonsgegevens wil toezicht houden op privacy betaaldiensten

Published 16 jan 2018 08:05 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vindt dat de ontwerpversie van het Implementatiebesluit herziene richtlijn betaaldiensten ...

Autoriteit Persoonsgegevens benoemt nieuwe directeuren in aanloop naar AVG

Published 11 jan 2018 08:17 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft met ingang van 1 januari 2018 vier directeuren benoemd: Gerard Bukkems, Thijs Drouen, ...

AP deelt nog geen boetes uit voor datalekken - Trouw

Published 29 dec 2017 14:36 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft nog geen boetes uitgedeeld sinds begin 2016 de meldplicht datalekken ging gelden, meldt ...

6 procent Nederlandse organisaties heeft IT klaar voor komst AVG

Published 19 dec 2017 09:38 CET | Nederland
Hoewel een meerderheid van de Nederlandse IT-managers en directeuren positief is over de komst van privacywet AVG, grijpt slechts ...

Tweede Kamer begint aan wetstraject voor de AVG

Published 14 dec 2017 16:20 CET | Nederland
Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) heeft bij de Tweede Kamer de wet ingediend die uitvoering geeft aan de Algemene ...

56% Nederlanders bang voor datalek, leggen verantwoordelijkheid bij bedrijven

Published 28 nov 2017 11:00 CET | Benelux
Nederlanders en Belgen zijn minder bang om het slachtoffer te worden van een datalek dan het wereldwijde gemiddelde. Waar dit ...

AP: organisaties hoeven verwerking persoonsgegevens niet meer te melden

Published 10 nov 2017 10:17 CET | Nederland
Met ingang van 6 november 2017 hoeven organisaties geen melding meer te doen als zij persoonsgegevens verwerken. Op 25 mei 2018 ...

AP komt met nieuwe adviezen voor implementatie AVG

Published 11 okt 2017 13:40 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouders, verzameld in de Artikel 29-werkgroep (WP29), hebben een aantal nieuwe richtsnoeren aangenomen ...

Verdubbeling aantal gemelde datalekken overheid - AP

Published 29 sep 2017 09:14 CET | Nederland
Het aantal datalekken in het openbaar bestuur dreigt dit jaar te verdubbelen. Dat meldt de website Binnenlands Bestuur op basis ...

Autoriteit Persoonsgegevens boekt succes bij internationale samenwerking

Published 29 sep 2017 08:54 CET | Europa
De Nederlandse Autoriteit persoonsgegevens (AP) heeft succes geboekt bij internationale afspraken over effectievere samenwerking ...

Kamp: aanvullende regulering niet nodig voor bescherming persoonsgegevens

Published 07 sep 2017 08:58 CET | Nederland
Het is niet nodig om aanvullende regulering door te voeren om Nederlandse burgers beter te beschermen tegen nieuwe methoden om ...

Bas den Hollander moet Autoriteit Persoonsgegevens veranderproces richting AVG inleiden

Published 17 aug 2017 08:08 CET | Nederland
Bas den Hollander is per 15 augustus 2017 aangesteld als algemeen directeur (a.i.) bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Den ...

Bedrijfsleven worstelt met invoering AVG - FD

Published 14 aug 2017 09:44 CET | Nederland
In het bedrijfsleven slaat de paniek toe over de Algemene Verordening Gegevensbescherming(AVG), schrijft het Financiële Dagblad. ...

AVG legt niet duidelijk uit wat grootschalige verwerking is

Published 30 jun 2017 14:18 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) stelt in de aanloop naar het van kracht worden van de nieuwe privacywet AVG (Algemene ...

AP: AVG voorziet niet in onafhankelijkheid privacytoezicht

Published 22 jun 2017 08:15 CET | Nederland
De staatssecretaris van het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gevraagd advies te ...

17 % bedrijven moet deuren sluiten na privacyboete

Published 15 jun 2017 08:35 CET | Benelux
Ontslagen of zelfs sluiting, dat zijn enkele gevolgen van boetes, opgelegd wanneer de nieuwe Europese privacyregulering op 25 mei ...

AP: erg veel vragen over gevolgen privacywet AVG

Published 15 jun 2017 08:08 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt veel vragen binnen van organisaties over de gevolgen voor hen van de nieuwe Europese ...