0
Algemeen

Bas den Hollander moet Autoriteit Persoonsgegevens veranderproces richting AVG inleiden

donderdag 17 augustus 2017 | 08:08 CET | Nieuws

GRATIS webinar van Telecompaper over consolidatie in de Nederlandse telecommarkt. Donderdag 2 april om 11:00. Schrijf je nu in!

Bas den Hollander is per 15 augustus 2017 aangesteld als algemeen directeur (a.i.) bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Den Hollander zal de komende tijd de ambtelijke organisatie van de AP leiden in een veranderproces dat het gevolg is van de inwerkingtreding van wat de AP omschrijft als 'ingrijpende en omvangrijke nieuwe Europese privacywetgeving'.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieƫn: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

EC: slechts twee EU-lidstaten klaar voor invoering GDPR

Published 25 jan 2018 07:09 CET | Europa
Terwijl privacy-verordening GDPR per 25 mei 2018 van kracht gaat worden in alle EU-lidstaten, blijken behalve veel organisaties ...

Mazars: 'IT-systemen vormen zwakke plek bij voldoen aan AVG'

Published 23 jan 2018 13:20 CET | Nederland
Niet processen, niet mensen, maar IT-systemen vormen de zwakste schakel bij organisaties in het voldoen aan de nieuwe ...

Jan Matto, Mazars: IT-systemen vormen kwetsbaarste element in GDPR-strategie

Published 23 jan 2018 13:07 CET | Nederland
De GDPR, in Nederland AVG, wordt per 25 mei van kracht. Terwijl de meeste organisaties zich focussen op het inrichten van ...

Autoriteit Persoonsgegevens benoemt nieuwe directeuren in aanloop naar AVG

Published 11 jan 2018 08:17 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft met ingang van 1 januari 2018 vier directeuren benoemd: Gerard Bukkems, Thijs Drouen, ...

Toezichthouders proberen privacywetgeving te duiden, consultatie van start

Published 15 dec 2017 12:25 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouders, verzameld in de Artikel 29-werkgroep (WP29), hebben een aantal nieuwe richtlijnen ...

AP: organisaties hoeven verwerking persoonsgegevens niet meer te melden

Published 10 nov 2017 10:17 CET | Nederland
Met ingang van 6 november 2017 hoeven organisaties geen melding meer te doen als zij persoonsgegevens verwerken. Op 25 mei 2018 ...

Verdubbeling aantal gemelde datalekken overheid - AP

Published 29 sep 2017 09:14 CET | Nederland
Het aantal datalekken in het openbaar bestuur dreigt dit jaar te verdubbelen. Dat meldt de website Binnenlands Bestuur op basis ...

Kamp: aanvullende regulering niet nodig voor bescherming persoonsgegevens

Published 07 sep 2017 08:58 CET | Nederland
Het is niet nodig om aanvullende regulering door te voeren om Nederlandse burgers beter te beschermen tegen nieuwe methoden om ...

Den Hollander takes over as head of Dutch data protection agency

Published 17 aug 2017 10:21 CET | Nederland
Bas den Hollander has taken over as interim head of the Dutch data protection regulator AP. He will lead the organisation in the ...

Bedrijfsleven worstelt met invoering AVG - FD

Published 14 aug 2017 09:44 CET | Nederland
In het bedrijfsleven slaat de paniek toe over de Algemene Verordening Gegevensbescherming(AVG), schrijft het Financiële Dagblad. ...

AVG legt niet duidelijk uit wat grootschalige verwerking is

Published 30 jun 2017 14:18 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) stelt in de aanloop naar het van kracht worden van de nieuwe privacywet AVG (Algemene ...

AP: AVG voorziet niet in onafhankelijkheid privacytoezicht

Published 22 jun 2017 08:15 CET | Nederland
De staatssecretaris van het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gevraagd advies te ...

F-Secure: komst GDPR maakt cybercrime aantrekkelijker

Published 20 jun 2017 14:20 CET | Europa
In de afgelopen 26 zijn er op het gebied van security revolutionaire en ingrijpende veranderingen geweest. Het was een tijd ...

17 % bedrijven moet deuren sluiten na privacyboete

Published 15 jun 2017 08:35 CET | Benelux
Ontslagen of zelfs sluiting, dat zijn enkele gevolgen van boetes, opgelegd wanneer de nieuwe Europese privacyregulering op 25 mei ...

Rijk bekijkt extra budget voor Autoriteit Persoonsgegevens

Published 12 jun 2017 09:57 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt meer budget en personeel zodra de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingaat. De ...

AP wil meer budget voor taken bij AVG

Published 02 jun 2017 15:42 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft meer budget nodig vanaf 25 mei 2018, als de Algemene Verordening Gegevensbescherming in ...

AP biedt organisaties hulp met voorbereiding op AVG

Published 18 mei 2017 15:13 CET | Nederland
De privacy van burgers staat steeds meer onder druk. Bedrijven en overheden zitten mensen bij het vergaren van gegevens steeds ...

Artikel 29 Werkgroep positief en bezorgd over ePrivacy

Published 11 apr 2017 06:30 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouders, verenigd in de Artikel 29-werkgroep (WP29), schrijven in een reactie tevreden te zijn over ...

DDMA luidt opnieuw noodklok over komst nieuwe datawet

Published 28 feb 2017 14:54 CET | Nederland
De DDMA luidt opnieuw de noodklok over het gebrek aan actie bij ondernemingen als het gaat om het zich voorbereiden op de komst ...