0
Algemeen

Bedrijfsleven worstelt met invoering AVG - FD

maandag 14 augustus 2017 | 09:44 CET | Nieuws
In het bedrijfsleven slaat de paniek toe over de Algemene Verordening Gegevensbescherming(AVG), schrijft het Financiële Dagblad. Patrick van Eecke, partner bij DLA Piper en privacy-expert, stelt dat bedrijven er nu achter komen dat de AVG meer is dan een paar aanpassingen in het privacyreglement van de website. De AVG vergt aanpassingen in IT-systemen en administraties, om het bewaren van persoonsgegevens in lijn te brengen met de wet. Bedrijven moeten in heldere termen uitleggen welke persoonsgegevens zij verzamelen, en waarom. Daarbij komen strengere procedures voor het melden van

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

Log in of registreer om een reactie achter te laten.

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Een jaar AVG: veel klachten, worsteling mkb met maatregelen

Published 04 jun 2019 08:00 CET | Nederland
Een jaar na de invoering van privacywet AVG is er voor het bedrijfsleven nog altijd veel onduidelijk: wat mag wel, wat mag niet. ...

Mazars: 'IT-systemen vormen zwakke plek bij voldoen aan AVG'

Published 23 jan 2018 13:20 CET | Nederland
Niet processen, niet mensen, maar IT-systemen vormen de zwakste schakel bij organisaties in het voldoen aan de nieuwe ...

Autoriteit Persoonsgegevens wil toezicht houden op privacy betaaldiensten

Published 16 jan 2018 08:05 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vindt dat de ontwerpversie van het Implementatiebesluit herziene richtlijn betaaldiensten ...

Toezichthouders proberen privacywetgeving te duiden, consultatie van start

Published 15 dec 2017 12:25 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouders, verzameld in de Artikel 29-werkgroep (WP29), hebben een aantal nieuwe richtlijnen ...

AP: organisaties hoeven verwerking persoonsgegevens niet meer te melden

Published 10 nov 2017 10:17 CET | Nederland
Met ingang van 6 november 2017 hoeven organisaties geen melding meer te doen als zij persoonsgegevens verwerken. Op 25 mei 2018 ...

AP komt met nieuwe adviezen voor implementatie AVG

Published 11 okt 2017 13:40 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouders, verzameld in de Artikel 29-werkgroep (WP29), hebben een aantal nieuwe richtsnoeren aangenomen ...

Verdubbeling aantal gemelde datalekken overheid - AP

Published 29 sep 2017 09:14 CET | Nederland
Het aantal datalekken in het openbaar bestuur dreigt dit jaar te verdubbelen. Dat meldt de website Binnenlands Bestuur op basis ...

Kamp: aanvullende regulering niet nodig voor bescherming persoonsgegevens

Published 07 sep 2017 08:58 CET | Nederland
Het is niet nodig om aanvullende regulering door te voeren om Nederlandse burgers beter te beschermen tegen nieuwe methoden om ...

Bas den Hollander moet Autoriteit Persoonsgegevens veranderproces richting AVG inleiden

Published 17 aug 2017 08:08 CET | Nederland
Bas den Hollander is per 15 augustus 2017 aangesteld als algemeen directeur (a.i.) bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Den ...

Juniper Networks: organisaties proberen op security-gebied vorige oorlog te voorkomen

Published 03 aug 2017 12:11 CET | Wereld
IoT dringt steeds verder door in het bedrijfsleven. Van met een sensor uitgeruste vuilnisbak die aangeeft wanneer hij vol is – en ...

AVG legt niet duidelijk uit wat grootschalige verwerking is

Published 30 jun 2017 14:18 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) stelt in de aanloop naar het van kracht worden van de nieuwe privacywet AVG (Algemene ...

Werkgevers weinig grip op gegevens in publieke cloud

Published 29 jun 2017 11:14 CET | Nederland
Nederlandse bedrijven hebben onvoldoende controle over de beveiliging van hun data. De reden hiervoor is dat hun werknemers ...

AP: AVG voorziet niet in onafhankelijkheid privacytoezicht

Published 22 jun 2017 08:15 CET | Nederland
De staatssecretaris van het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gevraagd advies te ...

F-Secure: komst GDPR maakt cybercrime aantrekkelijker

Published 20 jun 2017 14:20 CET | Europa
In de afgelopen 26 zijn er op het gebied van security revolutionaire en ingrijpende veranderingen geweest. Het was een tijd ...

Mikko Hypponen, F-Secure: GDPR zal prijs cyberaanvallen opdrijven

Published 20 jun 2017 14:04 CET | Finland
Een kwart eeuw geleden werd malware verspreid via floppy disks. Nu gebeurt dat via botnets en via miljarden endpoints. De ...

Europese markt IT-security groeit 16% door GDPR

Published 16 jun 2017 11:28 CET | Europa
De markt voor IT-security zal in West- en Centraal-Oost-Europa in 2018 met 16 procent groeien naar een omzet van 11,5 miljard ...

AP: erg veel vragen over gevolgen privacywet AVG

Published 15 jun 2017 08:08 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt veel vragen binnen van organisaties over de gevolgen voor hen van de nieuwe Europese ...

Rijk bekijkt extra budget voor Autoriteit Persoonsgegevens

Published 12 jun 2017 09:57 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt meer budget en personeel zodra de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingaat. De ...

AP biedt organisaties hulp met voorbereiding op AVG

Published 18 mei 2017 15:13 CET | Nederland
De privacy van burgers staat steeds meer onder druk. Bedrijven en overheden zitten mensen bij het vergaren van gegevens steeds ...





Kalender   /   Evenementen

11 mei Small Cells World Summit
13 mei BT FY results
13 mei Inwit Q1 2021
13 mei Telefonica Q1 2021
13 mei Alibaba Group Q1
13 mei Poly fiscal Q4
13 mei DZS investors day
14 mei Japan Display FY results
14 mei Telesat Q1
14 mei Digi Communications Q1 2021
14 mei Sohu.com Q1 2021
14 mei Sogou Q1 2021
17 mei Minim Q1 2021
17 mei World Telecommunication and Information Society Day
18 mei Iliad Q1 2021
18 mei Vodacom FY results
18 mei Vodafone FY results
18 mei iQiyi Q1
18 mei Baidu Q1 2021
18 mei MTS Q1 2021
18 mei Google I/O
19 mei Analog Devices Q2
19 mei TIM Q1 2021
19 mei Cisco fiscal Q3
19 mei Qualcomm 5G Summit
20 mei Nkom 2020 telecoms statistics
20 mei Poly investors day
20 mei Deutsche Telekom Capital Markets day
20 mei Shaw EGM on Rogers merger
20 mei Telefonica Deutschland AGM
::: Meer Kalender Items