0
Algemeen

Kamp: aanvullende regulering niet nodig voor bescherming persoonsgegevens

donderdag 7 september 2017 | 08:58 CET | Nieuws
Het is niet nodig om aanvullende regulering door te voeren om Nederlandse burgers beter te beschermen tegen nieuwe methoden om persoonlijke gegevens van hen te verkrijgen, bijvoorbeeld door te 'betalen' met dergelijke gegevens in ruil voor bepaalde online diensten. Dat stelt demissionair minister Henk Kamp van Economische Zaken in een Kamerbrief. 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: ACM / Google
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe
Dit artikel is onderdeel van dossier(s)

SmartHome


Reactie Plaatsen

Log in of registreer om een reactie achter te laten.

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Alert Online: burger beter bekend met cyberveiligheid

Published 26 sep 2019 11:04 CET | Nederland
De kennis van Nederlanders over digitale en online veiligheid neemt gestaag toe, meldt Alert Online. Twee derde van de ...

ConsuWijzer: consument moet meer alert zijn op malafide online verkoop

Published 08 feb 2018 08:41 CET | Nederland
ConsuWijzer adviseert consumenten alert te zijn bij aankopen via internet, social media en telefoon. Reden hiervoor is de toename ...

Secretaris-generaal Camps (EZK): breed delen anonieme gebruiksdata noodzaak

Published 19 jan 2018 09:28 CET | Nederland
Alle bedrijven, ook datarijke bedrijven als Google, Facebook en Apple, moeten voortaan anonieme gebruiksdata breed beschikbaar ...

Autoriteit Persoonsgegevens wil toezicht houden op privacy betaaldiensten

Published 16 jan 2018 08:05 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vindt dat de ontwerpversie van het Implementatiebesluit herziene richtlijn betaaldiensten ...

6 procent Nederlandse organisaties heeft IT klaar voor komst AVG

Published 19 dec 2017 09:38 CET | Nederland
Hoewel een meerderheid van de Nederlandse IT-managers en directeuren positief is over de komst van privacywet AVG, grijpt slechts ...

Toezichthouders proberen privacywetgeving te duiden, consultatie van start

Published 15 dec 2017 12:25 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouders, verzameld in de Artikel 29-werkgroep (WP29), hebben een aantal nieuwe richtlijnen ...

Autoriteit Persoonsgegevens boekt succes bij internationale samenwerking

Published 29 sep 2017 08:54 CET | Europa
De Nederlandse Autoriteit persoonsgegevens (AP) heeft succes geboekt bij internationale afspraken over effectievere samenwerking ...

ACM in actie tegen stilzwijgende verlengingen zakelijke markt

Published 28 sep 2017 10:09 CET | Nederland
ACM kondigt aan dat het strenger gaat controleren op contractswijzigingen in zakelijke contracten waarmee abonnees niet expliciet ...

Bijna 250 miljoen euro extra financiering voor scale-ups en startups

Published 27 sep 2017 10:43 CET | Nederland
Het ministerie van Economische Zaken heeft vandaag tijdens het Startup-fest in Amsterdam samen met het Europees Investeringsfonds ...

ACM wil strenger optreden tegen misbruik informatienummers

Published 18 sep 2017 11:03 CET | Nederland
De ACM treedt strenger op tegen misbruik van informatienummers die beginnen met 0900, 0906 of 0909 en de viercijferige nummers ...

Google zal het voorbeeld van Amazon moeten volgen om de EC van zich af te schudden

Published 11 sep 2017 17:03 CET | Wereld
Consolidatie en het 'winner takes all' principe hebben in de internetsector drie technologieconglomeraten opgeleverd: Amazon, ...

No new regulation needed to protect consumer data - Dutch minister

Published 07 sep 2017 14:42 CET | Nederland
There is no need to implement additional regulation to better protect Dutch citizens against new methods for obtaining personal ...

Helft Nederlanders bekend met smart home, privacyzorgen nog groot

Published 07 sep 2017 09:31 CET | Nederland
De helft van de volwassen Nederlanders is bekend is met de term Smart Home. Dat is een flinke groei in vergelijking met de 38 ...

Overheid wil opvolgers van DigiD in 2019 klaar hebben

Published 31 aug 2017 08:29 CET | Nederland
Het wetsvoorstel heeft verder als doel dat burgers elektronische identificatiemiddelen (eID) krijgen met een hogere mate van ...

Open State Foundation: websites zorgverleners ronduit slecht beveiligd

Published 18 aug 2017 14:45 CET | Nederland
Websites van zorgverleners zijn slecht beveiligd. Dat bleek begin dit jaar al uit diverse onderzoeken naar websites van ...

BZK: veiligheid cruciale communicatiediensten voldoende gewaarborgd

Published 17 aug 2017 10:01 CET | Nederland
Demissionair minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vindt dat er op dit moment voldoende nationale ...

Bas den Hollander moet Autoriteit Persoonsgegevens veranderproces richting AVG inleiden

Published 17 aug 2017 08:08 CET | Nederland
Bas den Hollander is per 15 augustus 2017 aangesteld als algemeen directeur (a.i.) bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Den ...

Bedrijfsleven worstelt met invoering AVG - FD

Published 14 aug 2017 09:44 CET | Nederland
In het bedrijfsleven slaat de paniek toe over de Algemene Verordening Gegevensbescherming(AVG), schrijft het Financiële Dagblad. ...

AVG legt niet duidelijk uit wat grootschalige verwerking is

Published 30 jun 2017 14:18 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) stelt in de aanloop naar het van kracht worden van de nieuwe privacywet AVG (Algemene ...





Kalender   /   Evenementen

03 aug Bredband2 Q2 2021
03 aug Sequans Q2 2021
03 aug RingCentral Q2 2021
03 aug Akamai Technologies Q2 2021
03 aug Alibaba Q2 2021
03 aug Infinera Q3 2021
03 aug NeoPhotonics Q2 2021
03 aug Bharti Airtel fiscal Q1
03 aug Echostar Q2 2021
04 aug Intred Q2 2021
04 aug Aferian interim results
04 aug Liberty Latin America Q2 2021
04 aug Smith Micro Q2 2021
04 aug Inseego Q2 2021
04 aug Qorvo fiscal Q1
04 aug Roku Q2 2021
04 aug 8x8 fiscal Q1
04 aug Viavi Q4
04 aug EA fiscal Q1
04 aug Digi International fiscal Q3
04 aug Lumen Technologies Q2
04 aug Softbank fiscal Q1
05 aug Starhub Q2 2021
05 aug United Internet Q2 2021
05 aug Swisscom Q2 2021
05 aug Uniti Group Q2
05 aug OTE Q2
05 aug FireEye Q2
05 aug InterDigital Q2
05 aug Switch Q2 2021
::: Meer Kalender Items