0
Algemeen

Autoriteit Persoonsgegevens wil toezicht houden op privacy betaaldiensten

dinsdag 16 januari 2018 | 08:05 CET | Nieuws
Bent u nieuw in de sector en/of kunt u een stoomcursus telecom gebruiken? Volg dan onze Masterclass Introductie telecom. Meer info...
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vindt dat de ontwerpversie van het Implementatiebesluit herziene richtlijn betaaldiensten herzien moet worden. Volgens de privacytoezichthouder houdt de ontwerpversie van het besluit niet op de juiste wijze rekening met nieuwe Europese privacyregels (GDPR), vertaalt in de de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De AP heeft op verzoek van de minister van Financiën geadviseerd over het ontwerpbesluit. Mede met dit besluit kan een nieuwe Europese richtlijn over betaaldiensten omgezet worden in Nederlandse wetgeving. 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieƫn: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Privacy First pleit voor centrale opt-out PSD2-data

Published 10 jan 2019 10:02 CET | Nederland
Privacy-organisatie Privacy First heeft het idee geopperd voor een 'PSD2-me-niet register'. Consumenten zouden de mogelijkheid ...

AP verduidelijkt privacy-aspecten betaalwet PSD2

Published 18 okt 2018 13:29 CET | Europa
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) komt met een Q&A voor betaaldienstverleners, over waar 'uitdrukkelijke toestemming' aan moet ...

Mastercard vernieuwt dienstenpakket voor PSD2-transformatie

Published 05 jun 2018 13:37 CET | Europa
Mastercard heeft bekendgemaakt dat het een nieuw dienstenpakket ontwikkelt om partners te ondersteunen in de transformatie naar ...

Vertrouwen in veiligheid mobiel betalen fors gedaald - Osborne Clarke

Published 12 apr 2018 08:45 CET | Europa
Steeds meer Europese consumenten maken zich zorgen over hun privacy bij en de mogelijkheid van fraude met mobiel betalen. Dat ...

Autoriteit Persoonsgegevens wil groter budget bij AVG

Published 16 mrt 2018 08:18 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgevens (AP) is blij dat de Tweede Kamer de uitvoeringswet heeft aangenomen voor de AVG, de Europese ...

ASN, RegioBank en SNS willen 'privacyschakelaar' in PSD2

Published 09 mrt 2018 10:55 CET | Nederland
ASN, RegioBank en SNS gaan hun klanten nog een keer extra vragen om akkoord te gaan met het delen van transactiegegevens. Deze ...

Nederland ICT waarschuwt voor vertraging bij regels AVG

Published 21 feb 2018 09:57 CET | Nederland
Nederland ICT waarschuwt dat het bedrijfsleven ook na 25 mei nog te maken kan krijgen met nieuwe regels voor privacy en ...

De Nederlandsche Bank: gebrek aan toezicht op PSD2

Published 14 feb 2018 15:04 CET | Europa
DNB stelt nu dat PSD2 niet voorziet in een procedure om toestemming in te trekken, noch in controle op wat derde aanbieders doen ...

Techbedrijven vaak niet te benaderen als klassieke monopolist - ACM

Published 02 feb 2018 07:30 CET | Nederland
De ACM heeft vaak geen mogelijkheden om de dominantie van grote techbedrijven aan te pakken. Dat schrijft de toezichthouder op ...

AP komt met overgangsregeling voor onderzoek gegevensverwerking

Published 01 feb 2018 14:24 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) hanteert vooruitlopend op het kracht worden van de nieuwe privacywet AVG een ...

AP wijst met campagne op rechten en plichten in kader AVG

Published 29 jan 2018 12:20 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is op maandag 29 januari begonnen met een voorlichtingscampagne over de AVG (Algemene ...

Mazars: 'IT-systemen vormen zwakke plek bij voldoen aan AVG'

Published 23 jan 2018 13:20 CET | Nederland
Niet processen, niet mensen, maar IT-systemen vormen de zwakste schakel bij organisaties in het voldoen aan de nieuwe ...

Jan Matto, Mazars: IT-systemen vormen kwetsbaarste element in GDPR-strategie

Published 23 jan 2018 13:07 CET | Nederland
De GDPR, in Nederland AVG, wordt per 25 mei van kracht. Terwijl de meeste organisaties zich focussen op het inrichten van ...

Fujitsu laat privacybeleid onderzoeken door AP

Published 22 jan 2018 08:35 CET | Europa
Fujitsu Group heeft wereldwijd acht Global Delivery Centers, van waaruit diensten worden geleverd zoals helpdesk en ontwikkeling ...

Dutch data protection regulator criticises PSD2 bill

Published 16 jan 2018 09:42 CET | Nederland
The Dutch data protection regulator AP has warned that the legislation to transpose the EU's new payment services directive does ...

Rabobank gaat andere bankrekeningen tonen in de app

Published 16 jan 2018 08:01 CET | Europa
De Rabobank zal de Rabo Bankieren app uitbreiden tot een omni-bank app, die ook saldo-overzichten kan laten zien van andere ...

Autoriteit Persoonsgegevens benoemt nieuwe directeuren in aanloop naar AVG

Published 11 jan 2018 08:17 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft met ingang van 1 januari 2018 vier directeuren benoemd: Gerard Bukkems, Thijs Drouen, ...

AP deelt nog geen boetes uit voor datalekken - Trouw

Published 29 dec 2017 14:36 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft nog geen boetes uitgedeeld sinds begin 2016 de meldplicht datalekken ging gelden, meldt ...

Toezichthouders proberen privacywetgeving te duiden, consultatie van start

Published 15 dec 2017 12:25 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouders, verzameld in de Artikel 29-werkgroep (WP29), hebben een aantal nieuwe richtlijnen ...

Detailhandel Nederland waarschuwt tegen kosten van app-betalingen

Published 15 nov 2017 10:44 CET | Nederland
Detailhandel Nederland waarschuwt dat de maatschappelijke kosten van het betalingsverkeer toe kunnen nemen. Zodra de Europese ...

Verdubbeling aantal gemelde datalekken overheid - AP

Published 29 sep 2017 09:14 CET | Nederland
Het aantal datalekken in het openbaar bestuur dreigt dit jaar te verdubbelen. Dat meldt de website Binnenlands Bestuur op basis ...

Kamp: aanvullende regulering niet nodig voor bescherming persoonsgegevens

Published 07 sep 2017 08:58 CET | Nederland
Het is niet nodig om aanvullende regulering door te voeren om Nederlandse burgers beter te beschermen tegen nieuwe methoden om ...

Bedrijfsleven worstelt met invoering AVG - FD

Published 14 aug 2017 09:44 CET | Nederland
In het bedrijfsleven slaat de paniek toe over de Algemene Verordening Gegevensbescherming(AVG), schrijft het Financiële Dagblad. ...





Kalender   /   Evenementen

26 okt Harmonic Q3 2020
26 okt Alphabet Q3 2020
26 okt Twilio Q3 2020
26 okt CCW Europe 2020
27 okt Akamai Technologies Q3 2020
27 okt Megacable Q3 2020
27 okt Microsoft fiscal Q1
27 okt A10 Networks Q3 2020
27 okt Juniper Networks Q3 2020
27 okt Siminn Q3 2020
27 okt Sequans Communications Q3 2020
27 okt Telefonica Brasil Q3 2020
28 okt Telefonica Deutschland Q3 2020
28 okt Equinix Q3 2020
28 okt 8x8 fiscal Q2
28 okt Ooredoo Q3 2020
28 okt ZTE Q3 2020
28 okt Belden Q3 2020
28 okt Extreme Networks fiscal Q1
28 okt KPN Q3 2020
28 okt Telecoms World Asia 2020
28 okt Cognizant Q3 2020
29 okt Facebook Q3 2020
29 okt Telefonica Q3 2020
29 okt Digital Realty Q3 2020
29 okt Ribbon Communications Q3
29 okt Fortinet Q3 2020
29 okt Corning Q3 2020
29 okt Spotify Q3 2020
29 okt CyrusOne Q3 2020
::: Meer Kalender Items