0
IT

Jan Matto, Mazars: IT-systemen vormen kwetsbaarste element in GDPR-strategie

dinsdag 23 januari 2018 | 13:07 CET | Auteur: Martijn Kregting | Achtergronden
Telecompaper organiseert op donderdag 26 november een hybride evenement waarbij de ontwikkeling van 5G in Nederland centraal staat. Bestel je tickets hier en bezoek onze website voor de keynote speakers
De GDPR, in Nederland AVG, wordt per 25 mei van kracht. Terwijl de meeste organisaties zich focussen op het inrichten van processen om aan de AVG te voldoen en hun werknemers bewust willen maken, voorziet Jan Matto van Mazars dat juist de IT-systemen een knelpunt gaan worden bij het voldoen aan de nieuwe privacy-regulering. "Ook als de verkeersregels op orde zijn, ga je toch niet in een auto zitten die aan alle kanten rammelt?"

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Het achtergrondartikel dat u wilt lezen is alleen toegankelijk voor geregistreerde gebruikers met een Plus of Premium abonnement.

Maar als u zich hieronder registreert, zullen we u het artikel gratis via e-mail toesturen.

Registreer u bij Telecompaper

 

Koop of upgrade naar Nederland Plus of Nederland Premium


Subscriptions

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: IT
Bedrijven: Bits of Freedom / Consumentenbond / Facebook / Google
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Nederland ICT ziet verbetering in AVG, maar ook knelpunten

Published 16 mrt 2018 07:53 CET | Nederland
Nederland ICT heeft op allerlei manieren geadviseerd bij het opstellen van de uAVG en meldt ook een aantal punten te hebben ...

Techbedrijven vaak niet te benaderen als klassieke monopolist - ACM

Published 02 feb 2018 07:30 CET | Nederland
De ACM heeft vaak geen mogelijkheden om de dominantie van grote techbedrijven aan te pakken. Dat schrijft de toezichthouder op ...

Mazars: 'IT-systemen vormen zwakke plek bij voldoen aan AVG'

Published 23 jan 2018 13:20 CET | Nederland
Niet processen, niet mensen, maar IT-systemen vormen de zwakste schakel bij organisaties in het voldoen aan de nieuwe ...

Fujitsu laat privacybeleid onderzoeken door AP

Published 22 jan 2018 08:35 CET | Europa
Fujitsu Group heeft wereldwijd acht Global Delivery Centers, van waaruit diensten worden geleverd zoals helpdesk en ontwikkeling ...

Autoriteit Persoonsgegevens wil toezicht houden op privacy betaaldiensten

Published 16 jan 2018 08:05 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vindt dat de ontwerpversie van het Implementatiebesluit herziene richtlijn betaaldiensten ...

Autoriteit Persoonsgegevens benoemt nieuwe directeuren in aanloop naar AVG

Published 11 jan 2018 08:17 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft met ingang van 1 januari 2018 vier directeuren benoemd: Gerard Bukkems, Thijs Drouen, ...

Belgische Privacycommissie dreigt met hoge boetes voor afluisteren tv-gebruik

Published 05 jan 2018 09:16 CET | België
De Belgische Privacycommissie waarschuwt bedrijven die via apps op de smartphone afluisteren waar naar wordt gekeken op tv, dat ...

AP deelt nog geen boetes uit voor datalekken - Trouw

Published 29 dec 2017 14:36 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft nog geen boetes uitgedeeld sinds begin 2016 de meldplicht datalekken ging gelden, meldt ...

EU-lidstaten akkoord over vrij verkeer niet-persoonlijke data

Published 22 dec 2017 10:48 CET | Europa
De Europese landen zijn het eens geworden over een voorstel voor een verordening over het vrij verkeer van niet-persoonlijke ...

6 procent Nederlandse organisaties heeft IT klaar voor komst AVG

Published 19 dec 2017 09:38 CET | Nederland
Hoewel een meerderheid van de Nederlandse IT-managers en directeuren positief is over de komst van privacywet AVG, grijpt slechts ...

Toezichthouders proberen privacywetgeving te duiden, consultatie van start

Published 15 dec 2017 12:25 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouders, verzameld in de Artikel 29-werkgroep (WP29), hebben een aantal nieuwe richtlijnen ...

Tweede Kamer begint aan wetstraject voor de AVG

Published 14 dec 2017 16:20 CET | Nederland
Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) heeft bij de Tweede Kamer de wet ingediend die uitvoering geeft aan de Algemene ...

56% Nederlanders bang voor datalek, leggen verantwoordelijkheid bij bedrijven

Published 28 nov 2017 11:00 CET | Benelux
Nederlanders en Belgen zijn minder bang om het slachtoffer te worden van een datalek dan het wereldwijde gemiddelde. Waar dit ...

EU-landen willen afstand houden tussen Berec en Brussel

Published 24 nov 2017 10:08 CET | Europa
De landen van de EU willen de rechtspositie van Berec beperkt uitbreiden. Staatssecretaris Mona Keijzer van EZK meldt dat in een ...

ICANN is nog bezig met consequenties van de AVG

Published 03 nov 2017 09:16 CET | Europa
ICANN zal registrars niet houden aan hun verplichtingen om whois-gegevens te publiceren. Dat schrijft nu.nl op basis van een ...

AP komt met nieuwe adviezen voor implementatie AVG

Published 11 okt 2017 13:40 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouders, verzameld in de Artikel 29-werkgroep (WP29), hebben een aantal nieuwe richtsnoeren aangenomen ...

Verdubbeling aantal gemelde datalekken overheid - AP

Published 29 sep 2017 09:14 CET | Nederland
Het aantal datalekken in het openbaar bestuur dreigt dit jaar te verdubbelen. Dat meldt de website Binnenlands Bestuur op basis ...

Autoriteit Persoonsgegevens boekt succes bij internationale samenwerking

Published 29 sep 2017 08:54 CET | Europa
De Nederlandse Autoriteit persoonsgegevens (AP) heeft succes geboekt bij internationale afspraken over effectievere samenwerking ...

VK komt met voorstel voor data-akkoord met EU

Published 25 aug 2017 12:07 CET | Europa
De regering van het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft voorstellen gepubliceerd om tot overeenkomst te komen met de Europese Unie op ...

Bas den Hollander moet Autoriteit Persoonsgegevens veranderproces richting AVG inleiden

Published 17 aug 2017 08:08 CET | Nederland
Bas den Hollander is per 15 augustus 2017 aangesteld als algemeen directeur (a.i.) bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Den ...

Juniper: wetgeving noodzakelijk om beveiliging IoT-devices af te dwingen

Published 03 aug 2017 12:54 CET | Wereld
Wetgeving voor het opleggen van meer beveiliging lijkt de enige optie om bedrijven te dwingen betere security in IoT-sensors in ...





Kalender   /   Evenementen

22 sep BIG 5G Event
23 sep Submarine Networks Wold 2020
23 sep Samsung Galaxy Unpacked event
23 sep China SDN/NFV/AI Conference
::: Meer Kalender Items