0
Breedband

Autoriteit Persoonsgegevens boekt succes bij internationale samenwerking

vrijdag 29 september 2017 | 08:54 CET | Nieuws

GRATIS webinar van Telecompaper over consolidatie in de Nederlandse telecommarkt. Donderdag 2 april om 11:00. Schrijf je nu in!

De Nederlandse Autoriteit persoonsgegevens (AP) heeft succes geboekt bij internationale afspraken over effectievere samenwerking bij handhaving van privacy-regulering. Een bestaande internationale overeenkomst voor informatie-uitwisseling wordt aangepast om zo meer privacy-toezichthouders te betrekken bij samenwerking om privacyregels te handhaven. Verder was er aandacht voor privacy-risico's van connected cars en willen de toezichthouders de samenwerking met consumentenorganisaties versterken. 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Internet
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Europa / Nederland / Wereld
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Mazars: 'IT-systemen vormen zwakke plek bij voldoen aan AVG'

Published 23 jan 2018 13:20 CET | Nederland
Niet processen, niet mensen, maar IT-systemen vormen de zwakste schakel bij organisaties in het voldoen aan de nieuwe ...

Jan Matto, Mazars: IT-systemen vormen kwetsbaarste element in GDPR-strategie

Published 23 jan 2018 13:07 CET | Nederland
De GDPR, in Nederland AVG, wordt per 25 mei van kracht. Terwijl de meeste organisaties zich focussen op het inrichten van ...

Belgische Privacycommissie dreigt met hoge boetes voor afluisteren tv-gebruik

Published 05 jan 2018 09:16 CET | België
De Belgische Privacycommissie waarschuwt bedrijven die via apps op de smartphone afluisteren waar naar wordt gekeken op tv, dat ...

6 procent Nederlandse organisaties heeft IT klaar voor komst AVG

Published 19 dec 2017 09:38 CET | Nederland
Hoewel een meerderheid van de Nederlandse IT-managers en directeuren positief is over de komst van privacywet AVG, grijpt slechts ...

Toezichthouders proberen privacywetgeving te duiden, consultatie van start

Published 15 dec 2017 12:25 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouders, verzameld in de Artikel 29-werkgroep (WP29), hebben een aantal nieuwe richtlijnen ...

AP: organisaties hoeven verwerking persoonsgegevens niet meer te melden

Published 10 nov 2017 10:17 CET | Nederland
Met ingang van 6 november 2017 hoeven organisaties geen melding meer te doen als zij persoonsgegevens verwerken. Op 25 mei 2018 ...

AP komt met nieuwe adviezen voor implementatie AVG

Published 11 okt 2017 13:40 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouders, verzameld in de Artikel 29-werkgroep (WP29), hebben een aantal nieuwe richtsnoeren aangenomen ...

International privacy regulators agree on greater cooperation

Published 29 sep 2017 10:38 CET | Europa
International data protection authorities have reached an agreement on cooperating more on enforcing privacy regulations, ...

Kamp: aanvullende regulering niet nodig voor bescherming persoonsgegevens

Published 07 sep 2017 08:58 CET | Nederland
Het is niet nodig om aanvullende regulering door te voeren om Nederlandse burgers beter te beschermen tegen nieuwe methoden om ...

Overheid wil opvolgers van DigiD in 2019 klaar hebben

Published 31 aug 2017 08:29 CET | Nederland
Het wetsvoorstel heeft verder als doel dat burgers elektronische identificatiemiddelen (eID) krijgen met een hogere mate van ...

AVG legt niet duidelijk uit wat grootschalige verwerking is

Published 30 jun 2017 14:18 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) stelt in de aanloop naar het van kracht worden van de nieuwe privacywet AVG (Algemene ...

AP: AVG voorziet niet in onafhankelijkheid privacytoezicht

Published 22 jun 2017 08:15 CET | Nederland
De staatssecretaris van het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gevraagd advies te ...

WP29 gaat werking Privacy Shield controleren

Published 19 jun 2017 08:05 CET | Europa
De Artikel 29-werkgroep (WP29) gaat in september van dit jaar de eerste gezamenlijke jaarlijkse controle uitvoeren van de ...

AP biedt organisaties hulp met voorbereiding op AVG

Published 18 mei 2017 15:13 CET | Nederland
De privacy van burgers staat steeds meer onder druk. Bedrijven en overheden zitten mensen bij het vergaren van gegevens steeds ...

AP bemiddelt 52 maal bij recht om vergeten te worden

Published 11 mei 2017 12:37 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft sinds de Europawijde invoering van het 'recht om vergeten te worden' van 155 mensen ...

Artikel 29 Werkgroep positief en bezorgd over ePrivacy

Published 11 apr 2017 06:30 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouders, verenigd in de Artikel 29-werkgroep (WP29), schrijven in een reactie tevreden te zijn over ...

DDMA luidt opnieuw noodklok over komst nieuwe datawet

Published 28 feb 2017 14:54 CET | Nederland
De DDMA luidt opnieuw de noodklok over het gebrek aan actie bij ondernemingen als het gaat om het zich voorbereiden op de komst ...