0
Algemeen

AP: AVG voorziet niet in onafhankelijkheid privacytoezicht

donderdag 22 juni 2017 | 08:15 CET | Nieuws

GRATIS webinar van Telecompaper over consolidatie in de Nederlandse telecommarkt. Donderdag 2 april om 11:00. Schrijf je nu in!

De staatssecretaris van het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gevraagd advies te geven over de Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Deze wet treedt per 25 mei 2018 in werking en moet de privacy van gegevens van burgers verbeteren. Het doel van het voorstel van V&J is om nationale regels vast te stellen om de AVG uit te voeren (ook wel bekend als de GDPR-verordening), evenals om de nu geldende Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) in te trekken. De AP adviseert om het wetsvoorstel pas in te dienen nadat daarin met haar

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

EU-privacytoezichthouders consulteren richtlijnen territoriale reikwijdte AVG

Published 30 nov 2018 08:56 CET | Europa
De Europese privacy-toezichthouders zijn met een consultatie begonnen over de reikwijdte van de Algemene verordening ...

Toezichthouders proberen privacywetgeving te duiden, consultatie van start

Published 15 dec 2017 12:25 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouders, verzameld in de Artikel 29-werkgroep (WP29), hebben een aantal nieuwe richtlijnen ...

56% Nederlanders bang voor datalek, leggen verantwoordelijkheid bij bedrijven

Published 28 nov 2017 11:00 CET | Benelux
Nederlanders en Belgen zijn minder bang om het slachtoffer te worden van een datalek dan het wereldwijde gemiddelde. Waar dit ...

AP komt met nieuwe adviezen voor implementatie AVG

Published 11 okt 2017 13:40 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouders, verzameld in de Artikel 29-werkgroep (WP29), hebben een aantal nieuwe richtsnoeren aangenomen ...

Autoriteit Persoonsgegevens boekt succes bij internationale samenwerking

Published 29 sep 2017 08:54 CET | Europa
De Nederlandse Autoriteit persoonsgegevens (AP) heeft succes geboekt bij internationale afspraken over effectievere samenwerking ...

Bas den Hollander moet Autoriteit Persoonsgegevens veranderproces richting AVG inleiden

Published 17 aug 2017 08:08 CET | Nederland
Bas den Hollander is per 15 augustus 2017 aangesteld als algemeen directeur (a.i.) bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Den ...

Bedrijfsleven worstelt met invoering AVG - FD

Published 14 aug 2017 09:44 CET | Nederland
In het bedrijfsleven slaat de paniek toe over de Algemene Verordening Gegevensbescherming(AVG), schrijft het Financiële Dagblad. ...

AVG legt niet duidelijk uit wat grootschalige verwerking is

Published 30 jun 2017 14:18 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) stelt in de aanloop naar het van kracht worden van de nieuwe privacywet AVG (Algemene ...

Werkgevers weinig grip op gegevens in publieke cloud

Published 29 jun 2017 11:14 CET | Nederland
Nederlandse bedrijven hebben onvoldoende controle over de beveiliging van hun data. De reden hiervoor is dat hun werknemers ...

AP calls for greater regulator role in GDPR implementation

Published 22 jun 2017 11:14 CET | Nederland
The Dutch data protection regulator AP has called for greater powers and independence in the law implementing the EU's new ...

F-Secure: komst GDPR maakt cybercrime aantrekkelijker

Published 20 jun 2017 14:20 CET | Europa
In de afgelopen 26 zijn er op het gebied van security revolutionaire en ingrijpende veranderingen geweest. Het was een tijd ...

Europese markt IT-security groeit 16% door GDPR

Published 16 jun 2017 11:28 CET | Europa
De markt voor IT-security zal in West- en Centraal-Oost-Europa in 2018 met 16 procent groeien naar een omzet van 11,5 miljard ...

17 % bedrijven moet deuren sluiten na privacyboete

Published 15 jun 2017 08:35 CET | Benelux
Ontslagen of zelfs sluiting, dat zijn enkele gevolgen van boetes, opgelegd wanneer de nieuwe Europese privacyregulering op 25 mei ...

AP: erg veel vragen over gevolgen privacywet AVG

Published 15 jun 2017 08:08 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt veel vragen binnen van organisaties over de gevolgen voor hen van de nieuwe Europese ...

Rijk bekijkt extra budget voor Autoriteit Persoonsgegevens

Published 12 jun 2017 09:57 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt meer budget en personeel zodra de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingaat. De ...

AP wil meer budget voor taken bij AVG

Published 02 jun 2017 15:42 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft meer budget nodig vanaf 25 mei 2018, als de Algemene Verordening Gegevensbescherming in ...

IT-aanbieders lanceren diensten voor komst GDPR, AVG

Published 01 jun 2017 10:41 CET | Europa
Security-aanbieder MobileIron introduceert een zakelijke dienst om organisaties te helpen met het voldoen aan nieuwe ...

AP biedt organisaties hulp met voorbereiding op AVG

Published 18 mei 2017 15:13 CET | Nederland
De privacy van burgers staat steeds meer onder druk. Bedrijven en overheden zitten mensen bij het vergaren van gegevens steeds ...

Artikel 29 Werkgroep positief en bezorgd over ePrivacy

Published 11 apr 2017 06:30 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouders, verenigd in de Artikel 29-werkgroep (WP29), schrijven in een reactie tevreden te zijn over ...