0
Algemeen

AP: erg veel vragen over gevolgen privacywet AVG

donderdag 15 juni 2017 | 08:08 CET | Nieuws

GRATIS webinar van Telecompaper over consolidatie in de Nederlandse telecommarkt. Donderdag 2 april om 11:00. Schrijf je nu in!

De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt veel vragen binnen van organisaties over de gevolgen voor hen van de nieuwe Europese privacywet, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Het gaat om zoveel vragen dat de AP ze niet allemaal individueel kan beantwoorden. Deze wet, op Europees niveau General Data Protection Regulation (GDPR) genoemd, gaat per 25 mei 2018 in. De wet geeft onder meer aan dat bij het niet tijdig melden van een datalek een organisatie een boete tot 4 procent van de jaaromzet kan krijgen. Verder zijn organisaties verplicht een privacyadministratie bij te houden en

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Toezichthouders proberen privacywetgeving te duiden, consultatie van start

Published 15 dec 2017 12:25 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouders, verzameld in de Artikel 29-werkgroep (WP29), hebben een aantal nieuwe richtlijnen ...

56% Nederlanders bang voor datalek, leggen verantwoordelijkheid bij bedrijven

Published 28 nov 2017 11:00 CET | Benelux
Nederlanders en Belgen zijn minder bang om het slachtoffer te worden van een datalek dan het wereldwijde gemiddelde. Waar dit ...

Bedrijfsleven worstelt met invoering AVG - FD

Published 14 aug 2017 09:44 CET | Nederland
In het bedrijfsleven slaat de paniek toe over de Algemene Verordening Gegevensbescherming(AVG), schrijft het Financiële Dagblad. ...

AVG legt niet duidelijk uit wat grootschalige verwerking is

Published 30 jun 2017 14:18 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) stelt in de aanloop naar het van kracht worden van de nieuwe privacywet AVG (Algemene ...

Werkgevers weinig grip op gegevens in publieke cloud

Published 29 jun 2017 11:14 CET | Nederland
Nederlandse bedrijven hebben onvoldoende controle over de beveiliging van hun data. De reden hiervoor is dat hun werknemers ...

AP: AVG voorziet niet in onafhankelijkheid privacytoezicht

Published 22 jun 2017 08:15 CET | Nederland
De staatssecretaris van het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gevraagd advies te ...

Europese markt IT-security groeit 16% door GDPR

Published 16 jun 2017 11:28 CET | Europa
De markt voor IT-security zal in West- en Centraal-Oost-Europa in 2018 met 16 procent groeien naar een omzet van 11,5 miljard ...

17 % bedrijven moet deuren sluiten na privacyboete

Published 15 jun 2017 08:35 CET | Benelux
Ontslagen of zelfs sluiting, dat zijn enkele gevolgen van boetes, opgelegd wanneer de nieuwe Europese privacyregulering op 25 mei ...

Rijk bekijkt extra budget voor Autoriteit Persoonsgegevens

Published 12 jun 2017 09:57 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt meer budget en personeel zodra de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingaat. De ...

AP wil meer budget voor taken bij AVG

Published 02 jun 2017 15:42 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft meer budget nodig vanaf 25 mei 2018, als de Algemene Verordening Gegevensbescherming in ...

IT-aanbieders lanceren diensten voor komst GDPR, AVG

Published 01 jun 2017 10:41 CET | Europa
Security-aanbieder MobileIron introduceert een zakelijke dienst om organisaties te helpen met het voldoen aan nieuwe ...

AP biedt organisaties hulp met voorbereiding op AVG

Published 18 mei 2017 15:13 CET | Nederland
De privacy van burgers staat steeds meer onder druk. Bedrijven en overheden zitten mensen bij het vergaren van gegevens steeds ...

Artikel 29 Werkgroep positief en bezorgd over ePrivacy

Published 11 apr 2017 06:30 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouders, verenigd in de Artikel 29-werkgroep (WP29), schrijven in een reactie tevreden te zijn over ...

Nederland ICT: speciale expertise nodig voor privacybeleid

Published 22 mrt 2017 13:55 CET | Nederland
Van alle bedrijven die te maken krijgen met de algemene verordening gegevensbescherming (Avg) moet 44 procent een expert benoemen ...

DDMA luidt opnieuw noodklok over komst nieuwe datawet

Published 28 feb 2017 14:54 CET | Nederland
De DDMA luidt opnieuw de noodklok over het gebrek aan actie bij ondernemingen als het gaat om het zich voorbereiden op de komst ...

AP gaat in 2017 extra toezien op profiling door bedrijven

Published 30 jan 2017 09:55 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens besteedt in 2017 veel aandacht aan de invoering van de Europese privacywetgeving. Dat meldt zij in ...