0
Algemeen

Rijk bekijkt extra budget voor Autoriteit Persoonsgegevens

maandag 12 juni 2017 | 09:57 CET | Nieuws
Schrijf je nu alvast in voor het gratis webinar over de Multibandveiling 2020. En hoor snel na de veiling wie hoeveel waarvoor betaalde en wat we nu kunnen verwachten. Meld je hier aan!
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt meer budget en personeel zodra de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingaat. De staatssecretaris van Veiligheid en Justitie meldt aan de Tweede Kamer dat de begroting van de AP wordt meegenomen in het wetsvoorstel voor de implementatie van de AVG. Deze verordening (ook bekend onder de Engelse afkorting GDPR) gaat op 25 mei 2018 in de hele EU gelden. De AP krijgt er dan een niet gering takenpakket bij. Een extern bureau heeft op basis van verschillende aannames en deels nog in te richten werkprocessen, de consequenties van de verordening

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reacties

Kleine correctie: de maximale boete onder de AVG is geen 20% maar 20 mln of 4%. Bovendien is dit niet 4% over de omzet in de EU doch over de omzet wereldwijd.
Olle Postma @ 13-6-2017 - 21:42


Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Verdubbeling aantal gemelde datalekken overheid - AP

Published 29 sep 2017 09:14 CET | Nederland
Het aantal datalekken in het openbaar bestuur dreigt dit jaar te verdubbelen. Dat meldt de website Binnenlands Bestuur op basis ...

Bas den Hollander moet Autoriteit Persoonsgegevens veranderproces richting AVG inleiden

Published 17 aug 2017 08:08 CET | Nederland
Bas den Hollander is per 15 augustus 2017 aangesteld als algemeen directeur (a.i.) bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Den ...

Bedrijfsleven worstelt met invoering AVG - FD

Published 14 aug 2017 09:44 CET | Nederland
In het bedrijfsleven slaat de paniek toe over de Algemene Verordening Gegevensbescherming(AVG), schrijft het Financiële Dagblad. ...

AVG legt niet duidelijk uit wat grootschalige verwerking is

Published 30 jun 2017 14:18 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) stelt in de aanloop naar het van kracht worden van de nieuwe privacywet AVG (Algemene ...

Werkgevers weinig grip op gegevens in publieke cloud

Published 29 jun 2017 11:14 CET | Nederland
Nederlandse bedrijven hebben onvoldoende controle over de beveiliging van hun data. De reden hiervoor is dat hun werknemers ...

AP: AVG voorziet niet in onafhankelijkheid privacytoezicht

Published 22 jun 2017 08:15 CET | Nederland
De staatssecretaris van het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gevraagd advies te ...

Kabinet: wacht onderzoek naar Facebook af

Published 19 jun 2017 10:47 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is nog bezig met zijn onderzoek naar Facebook, meldt het ministerie van V&J in een brief aan ...

Europese markt IT-security groeit 16% door GDPR

Published 16 jun 2017 11:28 CET | Europa
De markt voor IT-security zal in West- en Centraal-Oost-Europa in 2018 met 16 procent groeien naar een omzet van 11,5 miljard ...

17 % bedrijven moet deuren sluiten na privacyboete

Published 15 jun 2017 08:35 CET | Benelux
Ontslagen of zelfs sluiting, dat zijn enkele gevolgen van boetes, opgelegd wanneer de nieuwe Europese privacyregulering op 25 mei ...

AP: erg veel vragen over gevolgen privacywet AVG

Published 15 jun 2017 08:08 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt veel vragen binnen van organisaties over de gevolgen voor hen van de nieuwe Europese ...

Kamervoorzitter Arib: geen details over ransomware-aanval

Published 15 jun 2017 07:36 CET | Nederland
Er worden geen details bekendgemaakt over hoe een ICT-systeem voor de Tweede Kamer afgelopen maart besmet raakte met ransomware. ...

Dutch govt plans bigger budget for data protection regulator

Published 13 jun 2017 10:45 CET | Nederland
The Dutch privacy regulator AP will receive more funds and staff to help with the implementation of the EU's new data protection ...

AP wil meer budget voor taken bij AVG

Published 02 jun 2017 15:42 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft meer budget nodig vanaf 25 mei 2018, als de Algemene Verordening Gegevensbescherming in ...