0
IT

17 % bedrijven moet deuren sluiten na privacyboete

donderdag 15 juni 2017 | 08:35 CET | Nieuws
Bent u nieuw in de sector en/of kunt u een stoomcursus telecom gebruiken? Volg dan onze Masterclass Introductie telecom. Meer info...
Ontslagen of zelfs sluiting, dat zijn enkele gevolgen van boetes, opgelegd wanneer de nieuwe Europese privacyregulering op 25 mei 2018 in gaat. Dat blijkt uit onderzoek van Vanson Bourne in opdracht van beveiligingsaanbieder Sophos. Ruim de helft van de organisaties (54%) in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Benelux beseft nog niet goed wat de gevolgen van de GDPR – in Nederland de AVG – voor hen kunnen zijn. 17 procent stelt dat ze mogelijk de deuren moeten sluiten, een aantal dat stijgt naar 54 procent bij bedrijven met minder dan 50 werknemers. 39 procent van de 625 ondervraagde

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Internet / IT
Bedrijven: Sophos
Landen: Benelux / Europa
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Sophos: conventionele firewalls missen inzicht in netwerkverkeer

Published 18 apr 2018 11:22 CET | Wereld
Maker van beveiligingsproducten Sophos stelt dat veel bedrijven niet goed kunnen bepalen wat voor dataverkeer ze op hun netwerk ...

Toezichthouders proberen privacywetgeving te duiden, consultatie van start

Published 15 dec 2017 12:25 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouders, verzameld in de Artikel 29-werkgroep (WP29), hebben een aantal nieuwe richtlijnen ...

56% Nederlanders bang voor datalek, leggen verantwoordelijkheid bij bedrijven

Published 28 nov 2017 11:00 CET | Benelux
Nederlanders en Belgen zijn minder bang om het slachtoffer te worden van een datalek dan het wereldwijde gemiddelde. Waar dit ...

Bas den Hollander moet Autoriteit Persoonsgegevens veranderproces richting AVG inleiden

Published 17 aug 2017 08:08 CET | Nederland
Bas den Hollander is per 15 augustus 2017 aangesteld als algemeen directeur (a.i.) bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Den ...

AVG legt niet duidelijk uit wat grootschalige verwerking is

Published 30 jun 2017 14:18 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) stelt in de aanloop naar het van kracht worden van de nieuwe privacywet AVG (Algemene ...

Werkgevers weinig grip op gegevens in publieke cloud

Published 29 jun 2017 11:14 CET | Nederland
Nederlandse bedrijven hebben onvoldoende controle over de beveiliging van hun data. De reden hiervoor is dat hun werknemers ...

AP: AVG voorziet niet in onafhankelijkheid privacytoezicht

Published 22 jun 2017 08:15 CET | Nederland
De staatssecretaris van het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gevraagd advies te ...

Europese markt IT-security groeit 16% door GDPR

Published 16 jun 2017 11:28 CET | Europa
De markt voor IT-security zal in West- en Centraal-Oost-Europa in 2018 met 16 procent groeien naar een omzet van 11,5 miljard ...

AP: erg veel vragen over gevolgen privacywet AVG

Published 15 jun 2017 08:08 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt veel vragen binnen van organisaties over de gevolgen voor hen van de nieuwe Europese ...

Rijk bekijkt extra budget voor Autoriteit Persoonsgegevens

Published 12 jun 2017 09:57 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt meer budget en personeel zodra de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingaat. De ...

AP wil meer budget voor taken bij AVG

Published 02 jun 2017 15:42 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft meer budget nodig vanaf 25 mei 2018, als de Algemene Verordening Gegevensbescherming in ...

IT-aanbieders lanceren diensten voor komst GDPR, AVG

Published 01 jun 2017 10:41 CET | Europa
Security-aanbieder MobileIron introduceert een zakelijke dienst om organisaties te helpen met het voldoen aan nieuwe ...

AP biedt organisaties hulp met voorbereiding op AVG

Published 18 mei 2017 15:13 CET | Nederland
De privacy van burgers staat steeds meer onder druk. Bedrijven en overheden zitten mensen bij het vergaren van gegevens steeds ...

Artikel 29 Werkgroep positief en bezorgd over ePrivacy

Published 11 apr 2017 06:30 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouders, verenigd in de Artikel 29-werkgroep (WP29), schrijven in een reactie tevreden te zijn over ...

Nederland ICT: speciale expertise nodig voor privacybeleid

Published 22 mrt 2017 13:55 CET | Nederland
Van alle bedrijven die te maken krijgen met de algemene verordening gegevensbescherming (Avg) moet 44 procent een expert benoemen ...

DDMA luidt opnieuw noodklok over komst nieuwe datawet

Published 28 feb 2017 14:54 CET | Nederland
De DDMA luidt opnieuw de noodklok over het gebrek aan actie bij ondernemingen als het gaat om het zich voorbereiden op de komst ...





Kalender   /   Evenementen

23 okt Orange Belgium Q3 2020
23 okt Doro Q3 2020
23 okt Airtel Africa H1 results
26 okt Harmonic Q3 2020
26 okt Alphabet Q3 2020
26 okt Twilio Q3 2020
26 okt CCW Europe 2020
27 okt Akamai Technologies Q3 2020
27 okt Megacable Q3 2020
27 okt Microsoft fiscal Q1
27 okt A10 Networks Q3 2020
27 okt Juniper Networks Q3 2020
27 okt Siminn Q3 2020
27 okt Telefonica Brasil Q3 2020
27 okt Sequans Communications Q3 2020
28 okt 8x8 fiscal Q2
28 okt Ooredoo Q3 2020
28 okt Telefonica Deutschland Q3 2020
28 okt Equinix Q3 2020
28 okt ZTE Q3 2020
28 okt Belden Q3 2020
28 okt Extreme Networks fiscal Q1
28 okt KPN Q3 2020
28 okt Telecoms World Asia 2020
28 okt Cognizant Q3 2020
29 okt Facebook Q3 2020
29 okt Telefonica Q3 2020
29 okt Digital Realty Q3 2020
29 okt HKBN FY results
29 okt NTT Docomo fiscal Q2
::: Meer Kalender Items