0
Breedband

Artikel 29 Werkgroep positief en bezorgd over ePrivacy

dinsdag 11 april 2017 | 06:30 CET | Nieuws

Koop vóór 16 november kaarten voor hét 5G congres voor het speciale tarief van EUR 395! Bestel snel uw kaarten  

De Europese privacytoezichthouders, verenigd in de Artikel 29-werkgroep (WP29), schrijven in een reactie tevreden te zijn over het voorstel van de Europese Commissie om de ePrivacy richtlijn om te zetten in een meer verplichtende ePrivacy verordening. Dit zorgt ervoor dat in de hele EU dezelfde regels gelden en biedt duidelijkheid aan zowel organisaties als toezichthouders. Verder vinden zij het positief dat er is gekozen voor brede verboden en smalle uitzonderingen. Ook vinden zij het goed dat de verordening niet alleen geldt voor traditionele operators, maar even zeer voor aanbieders van

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Om meer artikelen te lezen is een abonnement of een registratie nodig.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Bent u al Nederlands Plus of Premium abonnee?



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Internet / Mobiel & Draadloos
Bedrijven: Europese Commissie / Facebook / Microsoft / Skype / WhatsApp
Landen: Europa
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Brancheorganisaties vrezen negatieve impact ePrivacy

Published 25 sep 2018 14:23 CET | Nederland
Nederlandse belangenorganisaties voor het bedrijfsleven roepen het kabinet in een brandbrief te pleiten voor een beter balans ...

Duitse toezichthouder wil gelijke regels voor telecom, internet

Published 06 jul 2018 08:11 CET | Duitsland
De Duitse telecomtoezichthouder (BNetzA) wil voor internetbedrijven dezelfde regels hanteren als dat de organisatie doet voor ...

Europees bedrijfsleven waarschuwt voor negatieve impact ePrivacy-verordening

Published 01 jun 2018 08:39 CET | Europa
Een groot aantal Europese brancheorganisaties uit in een gezamenlijke brief aan de Europese Raad haar zorgen over de aankomende ...

AP: Microsoft maakt einde aan privacy-schending

Published 05 apr 2018 11:29 CET | Europa
Microsoft zal de privacy van Europese Windows-gebruikers verbeteren op verzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). De ...

ACM: social media platforms passen onder EU-druk voorwaarden aan

Published 15 feb 2018 13:08 CET | Europa
Google, Facebook en Twitter passen de voorwaarden aan van hun social mediaplatforms - Google+, Facebook en Twitter. De aanpassing ...

DDMA wil onafhankelijk onderzoek overheid naar ePrivacy-verordening

Published 15 feb 2018 09:39 CET | Nederland
Branchevereniging DDMA roept staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) op een onafhankelijk onderzoek ...

Facebook belooft gebruikers eenvoudiger beheer persoonsgegevens

Published 24 jan 2018 09:01 CET | Europa
Facebook belooft zijn ruim twee miljard gebruikers meer gemak in het beheren van hun eigen gegevens. Daarmee reageert de ...

Autoriteit Persoonsgegevens boekt succes bij internationale samenwerking

Published 29 sep 2017 08:54 CET | Europa
De Nederlandse Autoriteit persoonsgegevens (AP) heeft succes geboekt bij internationale afspraken over effectievere samenwerking ...

Bas den Hollander moet Autoriteit Persoonsgegevens veranderproces richting AVG inleiden

Published 17 aug 2017 08:08 CET | Nederland
Bas den Hollander is per 15 augustus 2017 aangesteld als algemeen directeur (a.i.) bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Den ...

Consumentenbond: FB moet stoppen met doorverkopen data

Published 13 jul 2017 07:47 CET | Nederland
De Consumentenbond wil dat Facebook een einde maakt aan de onduidelijkheid over het doorspelen en verkopen van persoonlijke ...

AP: AVG voorziet niet in onafhankelijkheid privacytoezicht

Published 22 jun 2017 08:15 CET | Nederland
De staatssecretaris van het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gevraagd advies te ...

Robert van Geffen nieuwe voorzitter DDMA

Published 21 jun 2017 09:26 CET | Nederland
Robert van Geffen, Global Head of B2B Customer Obsession & Digital Marketing bij Philips, is benoemd tot voorzitter van DDMA, de ...

17 % bedrijven moet deuren sluiten na privacyboete

Published 15 jun 2017 08:35 CET | Benelux
Ontslagen of zelfs sluiting, dat zijn enkele gevolgen van boetes, opgelegd wanneer de nieuwe Europese privacyregulering op 25 mei ...

AP: erg veel vragen over gevolgen privacywet AVG

Published 15 jun 2017 08:08 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt veel vragen binnen van organisaties over de gevolgen voor hen van de nieuwe Europese ...

AP biedt organisaties hulp met voorbereiding op AVG

Published 18 mei 2017 15:13 CET | Nederland
De privacy van burgers staat steeds meer onder druk. Bedrijven en overheden zitten mensen bij het vergaren van gegevens steeds ...

EC geeft Facebook 110 mln euro boete

Published 18 mei 2017 12:17 CET | Europa
Facebook kan een boete van 110 miljoen euro tegemoet zien van de Europese Commissie. Dat stelt Reuters. De Commissie oordeelt dat ...

Facebook, EU bereiken snel akkoord over delen data

Published 12 apr 2017 08:01 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouders, verenigd in de Artikel 29-werkgroep (WP29), hopen nog voor de zomer een deal te kunnen ...

EU privacy regulators extend support to ePrivacy reforms

Published 11 apr 2017 10:09 CET | Europa
The EU's national data protection regulators have adopted a largely positive response to the European Commission's proposed ...

EZ: ePrivacy richtlijn leidt tot aanpassingen in Bel-me-niet

Published 22 mrt 2017 16:30 CET | Nederland
De herziening van de Europese ePrivacy richtlijn kan leiden tot aanpassingen aan het Bel-me-niet register, meldt het ministerie ...

DDMA luidt opnieuw noodklok over komst nieuwe datawet

Published 28 feb 2017 14:54 CET | Nederland
De DDMA luidt opnieuw de noodklok over het gebrek aan actie bij ondernemingen als het gaat om het zich voorbereiden op de komst ...

DDMA richt zich in 2017 op ePrivacy en marketing

Published 18 jan 2017 08:54 CET | Nederland
Wat betreft de brancheorganisatie DDMA ligt in 2017 het zwaartepunt qua werkzaamheden op de nieuwe Europese privacyregelgeving en ...

EC brengt ePrivacy-voorstel in: alle aanbieders gelijk

Published 10 jan 2017 15:37 CET | Europa
De Europese Commissie stelt nieuwe wetgeving voor om de privacy bij elektronische communicatie beter te beschermen. Bovendien wil ...

EC-onderzoek vindt veel steun voor online privacy

Published 19 dec 2016 15:51 CET | Europa
Een grote meerderheid van burgers in de EU vindt online gegevensbescherming, privacy van communicatie en gedrag belangrijke ...

EC wil privacyregels uitbreiden naar OTT-communicatie

Published 13 dec 2016 09:29 CET | Europa
De Europese Commissie is van plan om bepaalde privacyregels die nu alleen gelden voor telecomoperators, ook te laten gelden voor ...

Internetindustrie gekant tegen Europese telecomregels

Published 14 sep 2016 16:23 CET | Europa
De CCIA, de lobbygroep voor de internetindustrie, reageert teleurgesteld op de voornemens van de Europese Commissie om sommige ...

EC wil OTT-aanbieders communicatie strenger reguleren

Published 16 aug 2016 11:12 CET | Europa
De Europese Commissie wil telecomregulering op het gebied van veiligheid en vertrouwelijkheid van communicatie uitbreiden naar ...

Publiek steunt ePrivacy en wil ook regels voor OTT

Published 05 aug 2016 15:05 CET | Europa
De meeste burgers en maatschappelijke organisaties willen de bestaande privacyregels behouden en uitbreiden naar OTT-diensten. ...

EDPS wil verbreding ePrivacy richtlijn

Published 25 jul 2016 15:19 CET | Europa
De Europese toezichthouder voor gegevensbescherming EDPS pleit voor strengere, slimmere en duidelijkere privacyregels om ...





Kalender   /   Evenementen

28 okt World Radiocommunication Conference
12 nov Wi-Fi NOW International
13 nov Sunrise Q3 2019
13 nov Japan Display fiscal Q2
13 nov Altice Europe Q3 2019
13 nov TIP Summit
13 nov Cable Congress
13 nov 5G Expo North America
14 nov Westell fiscal Q2
14 nov Ice Group Q3 2019
14 nov Cisco fiscal Q1
14 nov Bouygues Telecom Q3 2019
14 nov Nvidia Q3
14 nov Weibo Q3 2019
14 nov Bharti Airtel fiscal Q2
14 nov Vodafone Idea fiscal Q2
14 nov Telechoice Q3 2019
14 nov TDC Q3 2019
18 nov Bezeq Q3 2019
18 nov Fortinet investors day
18 nov CRU World Optical Fiber & Cable Conference
19 nov Gilat Satellite Networks Q3 2019
19 nov MTS Q3 2019
19 nov Qualcomm analyst day
19 nov Connected Germany
19 nov Connections Europe
20 nov Inmarsat Q3 2019
20 nov Avaya fiscal Q4
20 nov Poly investors day
20 nov Netgear analysts meeting
::: Meer Kalender Items