0
Algemeen

AP: organisaties hoeven verwerking persoonsgegevens niet meer te melden

vrijdag 10 november 2017 | 10:17 CET | Nieuws
Met ingang van 6 november 2017 hoeven organisaties geen melding meer te doen als zij persoonsgegevens verwerken. Op 25 mei 2018 wordt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht en daarmee vervalt de meldplicht. De AVG legt volgens de AP meer dan nu de verantwoordelijkheid bij organisaties zelf om aan te tonen dat zij aan de nieuwe privacyregels voldoen. De regels dwingen organisaties om goed na te denken over hoe persoonsgegevens worden verwerkt en worden beschermd. 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Ministerie J&V zet vraagtekens bij dataverwerking Google in G Suite Enterprise

Published 02 mrt 2021 08:18 CET | Nederland
Het ministerie van Justitie en Veiligheid zet zijn vraagtekens bij de dataverwerking van Google in zijn G Suite ...

Mazars: 'IT-systemen vormen zwakke plek bij voldoen aan AVG'

Published 23 jan 2018 13:20 CET | Nederland
Niet processen, niet mensen, maar IT-systemen vormen de zwakste schakel bij organisaties in het voldoen aan de nieuwe ...

Autoriteit Persoonsgegevens benoemt nieuwe directeuren in aanloop naar AVG

Published 11 jan 2018 08:17 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft met ingang van 1 januari 2018 vier directeuren benoemd: Gerard Bukkems, Thijs Drouen, ...

AP deelt nog geen boetes uit voor datalekken - Trouw

Published 29 dec 2017 14:36 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft nog geen boetes uitgedeeld sinds begin 2016 de meldplicht datalekken ging gelden, meldt ...

6 procent Nederlandse organisaties heeft IT klaar voor komst AVG

Published 19 dec 2017 09:38 CET | Nederland
Hoewel een meerderheid van de Nederlandse IT-managers en directeuren positief is over de komst van privacywet AVG, grijpt slechts ...

Toezichthouders proberen privacywetgeving te duiden, consultatie van start

Published 15 dec 2017 12:25 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouders, verzameld in de Artikel 29-werkgroep (WP29), hebben een aantal nieuwe richtlijnen ...

Netherlands relaxes registration requirements for personal data processing

Published 10 nov 2017 10:23 CET | Nederland
Dutch companies no longer have to register with the data protection regulator AP when they process personal information. The ...

ICANN is nog bezig met consequenties van de AVG

Published 03 nov 2017 09:16 CET | Europa
ICANN zal registrars niet houden aan hun verplichtingen om whois-gegevens te publiceren. Dat schrijft nu.nl op basis van een ...

AP eist dat registries hun whois afschermen

Published 27 okt 2017 11:40 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens verbiedt Registries om uitgebreide persoonsgegevens te verstrekken van personen die een domeinnaam ...

Verdubbeling aantal gemelde datalekken overheid - AP

Published 29 sep 2017 09:14 CET | Nederland
Het aantal datalekken in het openbaar bestuur dreigt dit jaar te verdubbelen. Dat meldt de website Binnenlands Bestuur op basis ...

Autoriteit Persoonsgegevens boekt succes bij internationale samenwerking

Published 29 sep 2017 08:54 CET | Europa
De Nederlandse Autoriteit persoonsgegevens (AP) heeft succes geboekt bij internationale afspraken over effectievere samenwerking ...

Bas den Hollander moet Autoriteit Persoonsgegevens veranderproces richting AVG inleiden

Published 17 aug 2017 08:08 CET | Nederland
Bas den Hollander is per 15 augustus 2017 aangesteld als algemeen directeur (a.i.) bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Den ...

Bedrijfsleven worstelt met invoering AVG - FD

Published 14 aug 2017 09:44 CET | Nederland
In het bedrijfsleven slaat de paniek toe over de Algemene Verordening Gegevensbescherming(AVG), schrijft het Financiële Dagblad. ...





Kalender   /   Evenementen

20 apr Grameenphone Q1 2021
20 apr Netflix Q1 2021
20 apr Atos Q1 2021
20 apr Iridium Communications Q1 2021
20 apr Apple 'Spring Loaded' event
21 apr HKBN H1 results
21 apr Crown Castle Q1 2021
21 apr Netgear Q1 2021
21 apr Elisa Q1 2021
21 apr Orange Belgium Q1 2021
21 apr Verizon Q1 2021
21 apr Rogers Communications Q1 2021
21 apr Comcast Q1 2021
21 apr Ericsson Q1 2021
21 apr Vivendi Q1 2021
21 apr Proximus AGM
22 apr Tele2 Q1 2021
22 apr AT&T Q1 2021
22 apr Orange Q1 2021
22 apr VeriSign Q1 2021
22 apr Snap Q1 2021
22 apr Nordic Entertainment (NENT) Q1
22 apr Intel Q1 2021
22 apr FCC meeting
23 apr Telia Q1 2021
25 apr Vodafone Qatar Q1
26 apr SBA Communications Q1 2021
::: Meer Kalender Items