0
Breedband

Overheid weet niet of persoonsgegevens naar Facebook gaan

vrijdag 29 december 2017 | 15:17 CET | Nieuws
De overheid weet niet hoeveel bedrijven informatie doorgeven aan Facebook. Dat meldt minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker aan de Tweede Kamer, in antwoord op vragen uit de SP-fractie. Facebook weigert medewerking aan de Nederlandse overheid. De Consumentenbond kwam met het nieuws dat bedrijven persoonsgegevens van klanten doorgeven aan Facebook voor advertentiedoeleinden. Het ministerie wil niet ingaan op de vraag van de SP of direct marketing een 'zwaarwegend belang' is voor de verwerking van persoonsgegevens. Daarvoor verwijst Dekker naar de Autoriteit Persoonsgegevens, die niet

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Om meer artikelen te lezen is een abonnement of een registratie nodig.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Bent u al Nederlands Plus of Premium abonnee?



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Internet
Bedrijven: Consumentenbond / Facebook
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Europees Hof behandelt aanklacht tegen Facebook

Published 12 jan 2018 14:50 CET | Oostenrijk
Het Hof van Justitie van de Europese Unie buigt zich over de vraag of Facebook actief op zoek moet gaan naar haatzaaiende ...

Autoriteit Persoonsgegevens benoemt nieuwe directeuren in aanloop naar AVG

Published 11 jan 2018 08:17 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft met ingang van 1 januari 2018 vier directeuren benoemd: Gerard Bukkems, Thijs Drouen, ...

Dutch govt has no answer for Facebook privacy issues

Published 29 dec 2017 17:56 CET | Nederland
The Dutch government said it does not know how many companies pass on information to Facebook. Minister for Legal Protection ...

AP deelt nog geen boetes uit voor datalekken - Trouw

Published 29 dec 2017 14:36 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft nog geen boetes uitgedeeld sinds begin 2016 de meldplicht datalekken ging gelden, meldt ...

AP dwingt Airbnb tot staken van verwerken BSN-nummers

Published 15 dec 2017 11:29 CET | Nederland
Airbnb heeft het verwerken van burgerservicenummers (BSN) gestaakt op aandringen van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Het ...

Consumentenbond: adverteerders op Facebook overtreden wet persoonsgegevens

Published 03 nov 2017 10:13 CET | Nederland | Update: 03 nov 2017 10:35 CET
Veel bedrijven delen klantgegevens met Facebook zónder de benodigde toestemming van hun klanten, stelt de Consumentenbond. ...





Marktaandeel WindTre in sim-​kaarten
Italie  |  2017 Q4