0
Algemeen

AP geeft duidelijkheid over grootschalige verwerking persoonsgegevens zorg

vrijdag 1 juni 2018 | 09:36 CET | Nieuws

Op 30 januari a.s. organiseert Telecompaper weer de eerste masterclass van het nieuwe jaar, Masterclass FTTH. In een dagdeel wordt je volledig bijgepraat over de FTTH-markt. Schrijf je in voor deze masterclass en verkrijg de nieuwste inzichten in de Nederlandse FTTH markt!

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) verduidelijkt voor zorgaanbieders wanneer er sprake is van grootschalige gegevensverwerking in het kader van privacywet AVG. Er heerste bij kleinschalige zorgaanbieders zoals huisartsen en apotheken onzekerheid over of zij onder deze definitie vallen. dat verplicht namelijk tot het aanstellen van een functionaris gegevensbescherming (FG) en soms tot een privacy-assessment (risico-inschatting).

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Om meer artikelen te lezen is een abonnement of een registratie nodig.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Bent u al Nederlands Plus of Premium abonnee?



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Standaardisatie uitwisseling medische gegevens wordt verplicht

Published 28 dec 2018 13:55 CET | Nederland
Minister Bruins (Medische Zorg & Sport) heeft aan de Tweede Kamer zijn voornemen uiteengezet om zorginstellingen te verplichten ...

AP vraagt privacybeleid op van zorginstellingen, politieke partijen

Published 11 dec 2018 09:34 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft bij 53 organisaties aangeklopt om inzicht te krijgen in hun privacy-beleid. Het gaat om ...

AP: kwart ziekenhuizen, zorgverzekeraars voldoet niet aan AVG

Published 23 aug 2018 08:37 CET | Nederland
Een kwart van de ziekenhuizen en zorgverzekeraars voldoet nog niet aan de privacywet AVG. Zij hebben nog geen of onvoldoende ...

AP begint met verkennend onderzoek naar naleven AVG

Published 19 jul 2018 10:04 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is gestart met een verkennend onderzoek om te achterhalen hoe goed grote organisaties de ...

Digitalisering zorg in gevaar door slecht werkende informatiesystemen

Published 28 jun 2018 10:00 CET | Nederland
Het merendeel van de IT-systemen in de zorg werkt niet optimaal, wat leidt tot slechte communicatie, vertragingen en fouten. Dat ...

AP: expliciete toestemming vaak nodig voor camera's in billboards

Published 28 jun 2018 09:45 CET | Nederland
Mensen mogen alleen onder bepaalde voorwaarden worden geobserveerd via camera's in billboards en reclamezuilen. Dat stelt de ...

Consumentenbond: meer duidelijkheid over toepassing privacywet nodig

Published 27 jun 2018 08:59 CET | Nederland
De Consumentenbond heeft de Autoriteit Persoonsgegevens in een brief gevraagd meer duidelijkheid te geven over de toepassing van ...

AP waarschuwt voor bedrijven die AVG-keurmerk afgeven

Published 08 jun 2018 07:59 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) waarschuwt voor bedrijven die zeggen dat ze een keurmerk kunnen afgeven zodat organisaties ...

AP krijgt dagelijks 25-30 klachten over privacy binnen

Published 07 jun 2018 10:38 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) krijgt dagelijks 25 tot 30 klachten binnen over organisaties die niet voldoen aan de AVG. Dat ...

Autoriteit Persoonsgegvens controleert FG's bij overheid

Published 04 jun 2018 08:05 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft van ruim 400 overheidsorganisaties gecontroleerd of zij een functionaris voor de ...

Europese Artikel 29 Werkgroep krijgt nieuwe vorm binnen EDPB

Published 29 mei 2018 09:54 CET | Europa
De European Data Protection Board (EDPB) is sinds 25 mei de opvolger van de Europese Artikel 29-werkgroep. In de nieuwe instantie ...

'Leegloop bij Autoriteit Persoonsgegevens bedreigt toezicht op AVG'

Published 25 mei 2018 09:02 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) kampt met interne problemen, meldt het FD. De invoering van de Algemene verordening ...

AP blikt terug op 2017: meer bewustzijn burgers over privacy

Published 26 apr 2018 09:55 CET | Nederland
Het afgelopen jaar stond voor de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) grotendeels in het teken van de nieuwe privacywetgeving AVG. ...

AP: ruim 10.000 gemelde datalekken in 2017

Published 29 mrt 2018 11:27 CET | Nederland
Er zijn ruim 10.000 datalekken gemeld in 2017. Dat schrijft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Dat is een groei van 70 procent ...

AP richt AVG-handhaving op aanwezigheid Functionaris Gegevensbescherming

Published 27 mrt 2018 10:23 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zal zijn capaciteit op het gebied van toezicht op privacywet AVG in eerste instantie vooral ...

AP biedt organisaties hulp met voorbereiding op AVG

Published 18 mei 2017 15:13 CET | Nederland
De privacy van burgers staat steeds meer onder druk. Bedrijven en overheden zitten mensen bij het vergaren van gegevens steeds ...

AP: ruim 2.300 datalekken in eerste kwartaal 2017

Published 11 mei 2017 07:47 CET | Nederland
In het eerste kwartaal van 2017 zijn er ruim 2.300 datalekken gemeld aan privacytoezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP). ...