0
Breedband

AP krijgt dagelijks 25-30 klachten over privacy binnen

donderdag 7 juni 2018 | 10:38 CET | Nieuws

Summer Bird korting -Laatste kans-: Tot 1 september 40% korting op toegangskaarten voor het Telecom Insights 2019 congres - de impact van 5G op Nederland. Donderdag 28 november in Utrecht. Bestel nu uw kaarten

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) krijgt dagelijks 25 tot 30 klachten binnen over organisaties die niet voldoen aan de AVG. Dat laat de toezichthouder weten aan Nu.nl. In totaal zijn er sinds de invoering van de AVG op 25 mei zo'n 170 klachten binnen gekomen, vooral over het al dan niet vermeend incorrect verwerken van persoonsgegevens.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Om meer artikelen te lezen is een abonnement of een registratie nodig.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Bent u al Nederlands Plus of Premium abonnee?



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Internet
Bedrijven: Nu.nl
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

AP vraagt privacybeleid op van zorginstellingen, politieke partijen

Published 11 dec 2018 09:34 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft bij 53 organisaties aangeklopt om inzicht te krijgen in hun privacy-beleid. Het gaat om ...

AP: kwart ziekenhuizen, zorgverzekeraars voldoet niet aan AVG

Published 23 aug 2018 08:37 CET | Nederland
Een kwart van de ziekenhuizen en zorgverzekeraars voldoet nog niet aan de privacywet AVG. Zij hebben nog geen of onvoldoende ...

AP begint met verkennend onderzoek naar naleven AVG

Published 19 jul 2018 10:04 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is gestart met een verkennend onderzoek om te achterhalen hoe goed grote organisaties de ...

Autoriteit Persoonsgevens: 600 privacyklachten in 1 maand AVG

Published 29 jun 2018 10:01 CET | Nederland
Onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, vanaf 25 mei) kan iedereen een privacyklacht indienen bij de Autoriteit ...

AP: expliciete toestemming vaak nodig voor camera's in billboards

Published 28 jun 2018 09:45 CET | Nederland
Mensen mogen alleen onder bepaalde voorwaarden worden geobserveerd via camera's in billboards en reclamezuilen. Dat stelt de ...

Consumentenbond: meer duidelijkheid over toepassing privacywet nodig

Published 27 jun 2018 08:59 CET | Nederland
De Consumentenbond heeft de Autoriteit Persoonsgegevens in een brief gevraagd meer duidelijkheid te geven over de toepassing van ...

AP waarschuwt voor bedrijven die AVG-keurmerk afgeven

Published 08 jun 2018 07:59 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) waarschuwt voor bedrijven die zeggen dat ze een keurmerk kunnen afgeven zodat organisaties ...

Dutch data protection authority gets 25-30 complaints every day about privacy

Published 07 jun 2018 16:48 CET | Nederland
Dutch Data Protection Authority (AP) said it receives 25 to 30 complaints every day about organisations that are not in ...

AP geeft duidelijkheid over grootschalige verwerking persoonsgegevens zorg

Published 01 jun 2018 09:36 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) verduidelijkt voor zorgaanbieders wanneer er sprake is van grootschalige gegevensverwerking ...

Europese Artikel 29 Werkgroep krijgt nieuwe vorm binnen EDPB

Published 29 mei 2018 09:54 CET | Europa
De European Data Protection Board (EDPB) is sinds 25 mei de opvolger van de Europese Artikel 29-werkgroep. In de nieuwe instantie ...

TomTom: toezicht op AVG moet ook slagvaardig zijn

Published 23 mei 2018 09:58 CET | Europa
TomTom hoopt op slagvaardig toezicht op de AVG/GDPR, de nieuwe privacyregels van de Europese Unie. Alle Europese toezichthouders ...

Bedrijven onderschatten voordelen AVG en gebruik ervan door consumenten

Published 22 mei 2018 10:28 CET | Europa
Nederlandse bedrijven maken onvoldoende gebruik van de kansen die privacy-wet AVG biedt. Dat stelt Capgemini in een onderzoek ...

Eerste Kamer stemt in met Uitvoeringswet AVG

Published 16 mei 2018 09:12 CET | Europa | Update: 23 mei 2018 11:45 CET
De Eerste Kamer heeft op 15 mei ingestemd met de Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit wetsvoorstel ...

AP zal geen uitzondering voor mkb maken bij handhaving AVG

Published 11 mei 2018 09:44 CET | Europa
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) wil mkb-ondernemers geen uitzonderingspositie geven bij het verplicht bijhouden van wat er ...

AP blikt terug op 2017: meer bewustzijn burgers over privacy

Published 26 apr 2018 09:55 CET | Nederland
Het afgelopen jaar stond voor de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) grotendeels in het teken van de nieuwe privacywetgeving AVG. ...

AP richt AVG-handhaving op aanwezigheid Functionaris Gegevensbescherming

Published 27 mrt 2018 10:23 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zal zijn capaciteit op het gebied van toezicht op privacywet AVG in eerste instantie vooral ...





Kalender   /   Evenementen

25 aug VMworld 2019 US
26 aug Amaysim FY results
26 aug Chrous FY results
26 aug Bezeq Q2 2019
27 aug Partner Communications Q2 2019
27 aug Ooma Q2 2019
27 aug MNF Group FY results
27 aug ZTE H1 results
27 aug Hewlett Packard Enterprise fiscal Q3
27 aug Aviat Networks fiscal Q4
27 aug Tamedia H1 2019
27 aug Connected Health Summit
29 aug Dell Technologies fiscal Q2
29 aug SeaChange fiscal Q2
29 aug Bouygues Telecom Q2 2019
29 aug Marvell Technology fiscal Q2
29 aug Cyfrowy Polsat Q2 2019
29 aug Tech Data fiscal Q2
29 aug Axiata Q2 2019
29 aug Tele Columbus AGM
30 aug 5G Leadership Summit 2019
30 aug Telekom Slovenije AGM
::: Meer Kalender Items