0
Algemeen

Autoriteit Persoonsgevens: 600 privacyklachten in 1 maand AVG

vrijdag 29 juni 2018 | 10:01 CET | Nieuws
Donderdag 1 oktober: FTTH Masterclass. Hoor alles over de huidige stand van zaken, de glasvezelconsument, de Belgische markt en krijg insights van Joost Steltenpool (directeur KPN Netwerk). Meer info....
Onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, vanaf 25 mei) kan iedereen een privacyklacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Ruim 600 mensen hebben dat inmiddels gedaan, meldt de organisatie. Eerder werd al gemeld dat er 25 tot 30 klachten per dag worden opgenomen. 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieƫn: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

AP vraagt privacybeleid op van zorginstellingen, politieke partijen

Published 11 dec 2018 09:34 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft bij 53 organisaties aangeklopt om inzicht te krijgen in hun privacy-beleid. Het gaat om ...

18.000 datalekken gemeld sinds invoering AVG

Published 08 nov 2018 15:27 CET | Europa
Sinds de inwerkingtreding van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) 25 mei jl., internationaal aangeduid met 'GDPR', ...

'Veel onduidelijkheid en overtredingen bij regels AVG'

Published 17 sep 2018 10:37 CET | Nederland
De nieuwe privacywet wordt, ruim 100 dagen na invoering, massaal geschonden. Dat zegt Saida Nhass, senior consultant bij ...

AP: kwart ziekenhuizen, zorgverzekeraars voldoet niet aan AVG

Published 23 aug 2018 08:37 CET | Nederland
Een kwart van de ziekenhuizen en zorgverzekeraars voldoet nog niet aan de privacywet AVG. Zij hebben nog geen of onvoldoende ...

AP begint met verkennend onderzoek naar naleven AVG

Published 19 jul 2018 10:04 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is gestart met een verkennend onderzoek om te achterhalen hoe goed grote organisaties de ...

Dutch privacy regulator says 600 complaints to date under GDPR

Published 29 jun 2018 10:37 CET | Nederland
The Dutch data protection authority AP said it's received around 600 complaints about possible privacy violations since the EU's ...

AP: expliciete toestemming vaak nodig voor camera's in billboards

Published 28 jun 2018 09:45 CET | Nederland
Mensen mogen alleen onder bepaalde voorwaarden worden geobserveerd via camera's in billboards en reclamezuilen. Dat stelt de ...

Consumentenbond: meer duidelijkheid over toepassing privacywet nodig

Published 27 jun 2018 08:59 CET | Nederland
De Consumentenbond heeft de Autoriteit Persoonsgegevens in een brief gevraagd meer duidelijkheid te geven over de toepassing van ...

AP waarschuwt voor bedrijven die AVG-keurmerk afgeven

Published 08 jun 2018 07:59 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) waarschuwt voor bedrijven die zeggen dat ze een keurmerk kunnen afgeven zodat organisaties ...

AP krijgt dagelijks 25-30 klachten over privacy binnen

Published 07 jun 2018 10:38 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) krijgt dagelijks 25 tot 30 klachten binnen over organisaties die niet voldoen aan de AVG. Dat ...

AP: ruim 10.000 gemelde datalekken in 2017

Published 29 mrt 2018 11:27 CET | Nederland
Er zijn ruim 10.000 datalekken gemeld in 2017. Dat schrijft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Dat is een groei van 70 procent ...