0
Breedband

Consumentenbond: meer duidelijkheid over toepassing privacywet nodig

woensdag 27 juni 2018 | 08:59 CET | Nieuws
De Consumentenbond heeft de Autoriteit Persoonsgegevens in een brief gevraagd meer duidelijkheid te geven over de toepassing van de nieuwe privacywet in de praktijk. Nu pakken sommige bedrijven de ruimte voor een eigen interpretatie van de wet, wat leidt tot onduidelijkheid en discussie. Directe aanleiding voor de brief is een rapport van de Noorse consumentenbond, Forbrukerradet. Hierin laat de consumentenorganisatie zien hoe Facebook en Google gebruikers manipuleren om meer persoonlijke gegevens te delen dan nodig is. In veel gevallen stellen de techreuzen de privacyinstellingen zodanig in

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Om meer artikelen te lezen is een abonnement of een registratie nodig.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Bent u al Nederlands Plus of Premium abonnee?



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Internet
Bedrijven: Consumentenbond / Facebook / Google
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Consumentenbond laakt AP over voortgang in Google-dossier locatiediensten

Published 06 jun 2019 10:11 CET | Europa
De Consumentenbond (CB) bekritiseert de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) voor de onduidelijkheid over een klacht tegen Google. De ...

Websites over gevoelige onderwerpen maken inbreuk op privacy bezoekers - Consumentenbond

Published 02 mei 2019 11:30 CET | Nederland
Websites met informatie over gevoelige onderwerpen plaatsen vaak zonder toestemming cookies van advertentienetwerken. Zo krijgen ...

Standaardbeveiliging Android-smartphones volgens Consumentenbond ontoereikend

Published 08 jan 2019 07:36 CET | Nederland
De standaardbeveiliging van Android beschermt telefoons slecht tegen foute apps en phishing. Dat concludeert de Consumentenbond ...

AP vraagt privacybeleid op van zorginstellingen, politieke partijen

Published 11 dec 2018 09:34 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft bij 53 organisaties aangeklopt om inzicht te krijgen in hun privacy-beleid. Het gaat om ...

Consumentenbond eist langere geldigheid bel- en databundels

Published 28 nov 2018 07:47 CET | Nederland
De Consumentenbond heeft tien Nederlandse telecomaanbieders in een brief opgeroepen te stoppen met het laten vervallen van niet ...

'Overheidsdwang enige middel tegen monopolievorming techreuzen'

Published 22 okt 2018 11:38 CET | Europa
Er moeten meer regels komen om monopolies van techreuzen te reguleren. Dat stelde Nathaniel Borenstein, Chief Scientist bij ...

Apple stelt privacy statement verplicht voor iOS apps

Published 05 sep 2018 08:32 CET | Wereld
Ontwikkelaars van iOS apps zijn vanaf 3 oktober verplicht om een privacy statement in te dienen bij hun apps. Bij de app moet het ...

AP: Facebook heeft gegevensbeleid aangepast

Published 05 jul 2018 08:35 CET | Nederland
Facebook heeft haar gegevensbeleid aangepast na onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Halverwege mei concludeerde de ...

Autoriteit Persoonsgevens: 600 privacyklachten in 1 maand AVG

Published 29 jun 2018 10:01 CET | Nederland
Onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, vanaf 25 mei) kan iedereen een privacyklacht indienen bij de Autoriteit ...

AP: expliciete toestemming vaak nodig voor camera's in billboards

Published 28 jun 2018 09:45 CET | Nederland
Mensen mogen alleen onder bepaalde voorwaarden worden geobserveerd via camera's in billboards en reclamezuilen. Dat stelt de ...

Dutch consumer org wants more clarity on how GDPR should be implemented

Published 27 jun 2018 13:39 CET | Nederland
Dutch consumer organisation Consumentenbond has asked the Dutch Data Protection Authority AP to clarify how the new privacy law ...

AP waarschuwt voor bedrijven die AVG-keurmerk afgeven

Published 08 jun 2018 07:59 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) waarschuwt voor bedrijven die zeggen dat ze een keurmerk kunnen afgeven zodat organisaties ...

AP krijgt dagelijks 25-30 klachten over privacy binnen

Published 07 jun 2018 10:38 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) krijgt dagelijks 25 tot 30 klachten binnen over organisaties die niet voldoen aan de AVG. Dat ...

Consumentenbond: twee derde websites voldoet niet aan AVG

Published 07 jun 2018 08:17 CET | Nederland
69 procent van de Nederlandse websites voldoet niet aan de nieuwe privacywet AVG. Dat concludeert de Consumentenbond op basis van ...

AP geeft duidelijkheid over grootschalige verwerking persoonsgegevens zorg

Published 01 jun 2018 09:36 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) verduidelijkt voor zorgaanbieders wanneer er sprake is van grootschalige gegevensverwerking ...

Europees bedrijfsleven waarschuwt voor negatieve impact ePrivacy-verordening

Published 01 jun 2018 08:39 CET | Europa
Een groot aantal Europese brancheorganisaties uit in een gezamenlijke brief aan de Europese Raad haar zorgen over de aankomende ...

AP adviseert tegen codevoorstel dataveiligheid energiesector

Published 31 mei 2018 09:29 CET | Nederland
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een ontwerpbesluit over dataveiligheid opgesteld naar aanleiding van een voorstel van ...

Europese telco's dringen bij EU aan op soepelere regels omtrent gegevensverwerking

Published 30 mei 2018 15:48 CET | Europa
De grootste mobiele operators van Europa roepen op tot een halt op de geplande hervorming van de ePrivacy-verordening en zij ...

Europese Artikel 29 Werkgroep krijgt nieuwe vorm binnen EDPB

Published 29 mei 2018 09:54 CET | Europa
De European Data Protection Board (EDPB) is sinds 25 mei de opvolger van de Europese Artikel 29-werkgroep. In de nieuwe instantie ...