0
Algemeen

AP vervolgt AVG-campagne met informatie over verwerkers persoonsgegevens

dinsdag 3 september 2019 | 08:56 CET | Nieuws
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geeft een vervolg aan haar eerder dit jaar ingezette campagne 'Wat betekent de privacywet voor jou(w) bedrijf?'. Daarin geeft de AP antwoorden op vragen die ondernemers vaak stellen, zoals: wanneer is een organisatie nu verwerker van persoonsgegevens en wanneer verwerkingsverantwoordelijke? Wat moet er precies in een verwerkersovereenkomst staan? 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

AP legt focus op datahandel en AI

Published 11 nov 2019 09:24 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) benoemt drie terreinen die de komende jaren extra aandacht krijgen: datahandel, digitale ...

Extern onderzoek naar financiering Autoriteit Persoonsgegevens

Published 17 sep 2019 13:49 CET | Nederland
Er komt een extern onderzoek naar de financiering van de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat heeft de minister voor ...

Dutch regulator continues with privacy awareness campaign

Published 03 sep 2019 09:57 CET | Nederland
The Dutch Data Protection Authority (AP) is following up on the data awareness campaign it launched earlier this year "What does ...

Autoriteit Persoonsgegevens ontdekt mogelijke nieuwe privacyschending in Windows

Published 28 aug 2019 09:58 CET | Europa
Microsoft heeft de privacy van gebruikers van Windows verbeterd, zo blijkt uit een recente nacontrole van het onderzoek van de ...

AP wil privacygedragscode ICT-sector onder voorwaarden goedkeuren

Published 15 aug 2019 09:04 CET | Nederland
Brancheorganisatie Nederland ICT (sinds kort omgedoopt tot NLdigital) heeft een privacygedragscode opgesteld waar organisaties ...

'Veel websites blijven in overtreding met cookiemuur'

Published 27 jun 2019 12:00 CET | Nederland
Volgens BNR schenden aanbieders van websites op grote schaal de nieuwe privacy-regels door nog altijd een cookiemuur op te ...

Consumentenbond laakt AP over voortgang in Google-dossier locatiediensten

Published 06 jun 2019 10:11 CET | Europa
De Consumentenbond (CB) bekritiseert de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) voor de onduidelijkheid over een klacht tegen Google. De ...

Autoriteit Persoonsgegevens richt campagne over AVG op mkb, consumenten

Published 24 mei 2019 09:33 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) begint een nieuwe voorlichtingscampagne over de privacywet, één jaar nadat de Algemene ...

AP-voorzitter Wolfsen wordt vice-voorzitter EDPB

Published 16 mei 2019 08:50 CET | Nederland
Aleid Wolfsen, voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens, is gekozen tot vice-voorzitter van de European Data Protection ...