0
Algemeen

AP wil privacygedragscode ICT-sector onder voorwaarden goedkeuren

donderdag 15 augustus 2019 | 09:04 CET | Nieuws

FREE webinar by Telecompaper on the Trends and Developments in the Dutch Telecoms market 2019Q2. Thursday 26th September at 15:00. Register now!

Brancheorganisatie Nederland ICT (sinds kort omgedoopt tot NLdigital) heeft een privacygedragscode opgesteld waar organisaties zich bij kunnen aansluiten. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) stelt deze Data Pro Code goed te willen keuren. Ondernemingen die in opdracht en ten behoeve van de verantwoordelijke organisatie als verwerker van persoonsgegevens optreden, kunnen zich aansluiten bij deze gedragscode. Belanghebbenden kunnen een zienswijze indienen.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Om meer artikelen te lezen is een abonnement of een registratie nodig.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Bent u al Nederlands Plus of Premium abonnee?



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

AP: 2.000 datalekken per maand gemeld, zorg weer koploper

Published 19 sep 2019 13:48 CET | Nederland
De sector zorg en welzijn blijft koploper als het gaat om meldingen van datalekken. Dat laat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ...

Extern onderzoek naar financiering Autoriteit Persoonsgegevens

Published 17 sep 2019 13:49 CET | Nederland
Er komt een extern onderzoek naar de financiering van de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat heeft de minister voor ...

AP vervolgt AVG-campagne met informatie over verwerkers persoonsgegevens

Published 03 sep 2019 08:56 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geeft een vervolg aan haar eerder dit jaar ingezette campagne 'Wat betekent de privacywet ...

NLdigital privacy code of conduct gets regulator's seal of approval

Published 15 aug 2019 11:26 CET | Nederland
Dutch industry association NLdigital has drawn up a privacy code of conduct for its members. The data protection regulator AP is ...

Kabinet blikt terug op 1 jaar Digitaliseringsstrategie

Published 01 aug 2019 10:24 CET | Nederland
Het kabinet heeft een update gepresenteerd van de in 2018 gelanceerde Digitaliseringsstrategie. Connectiviteit is een van de ...

Nederland ICT wijzigt naam in NLdigital

Published 28 jun 2019 07:54 CET | Nederland
Branchevereniging Nederland ICT verandert haar naam in NLdigital. Het besluit hiervoor werd eerder dit jaar genomen door het ...

Nederland ICT noemt AVG-praktijk nog onvolwassen

Published 21 jun 2019 08:56 CET | Nederland
"Een kleuter met tanden". Zo is de AVG te omschrijven, ruim 12 maanden nadat de Europese Verordening Gegevensbescherming in ...

Nederland ICT komt met AVG-certificering

Published 22 mei 2019 15:21 CET | Nederland
Nederland ICT, de branchevereniging van de digitale sector, heeft Avg-certificering gelanceerd voor verwerkers. Bedrijven die ...

Nederland ICT ontwikkelt ethische code AI

Published 22 mrt 2019 08:40 CET | Nederland | Update: 22 mrt 2019 09:08 CET
Nederland ICT heeft een ethische code gepresenteerd over de toepassingen van AI (Artifical Intelligence). De gedragscode geeft ...