0
Algemeen

AP registreert sterke stijging privacyklachten, heeft te weinig onderzoekscapaciteit

maandag 9 september 2019 | 14:48 CET | Nieuws

GRATIS webinar van Telecompaper over de Trends en ontwikkelingen in de Nederlandse Telecommarkt 2019Q4. Donderdag 20 februari om 11:00. Schrijf je nu in!

Het aantal privacyklachten blijft sterk toenemen, zo meldt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Ruim 15.000 mensen hebben in de eerste zes maanden van dit jaar een klacht ingediend bij de AP. Dat is bijna 60 procent meer dan in de tweede helft van 2018. 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Om meer artikelen te lezen is een abonnement of een registratie nodig.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Bent u al Nederlands Plus of Premium abonnee?



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

AP legt focus op datahandel en AI

Published 11 nov 2019 09:24 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) benoemt drie terreinen die de komende jaren extra aandacht krijgen: datahandel, digitale ...

Autoriteit Persoonsgegevens onderzoekt privacy bij ontwikkeling van Smart Cities

Published 08 okt 2019 09:11 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is een verkennend onderzoek gestart naar de manier waarop gemeenten omgaan met de privacy van ...

AP vervolgt AVG-campagne: privacy bij ziekte werknemer

Published 03 okt 2019 09:26 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de volgende ronde ingeluid in haar informatiecampagne over de AVG. Ditmaal gaat het ...

AP: geen aanleiding verder onderzoek opslag medische data op cloud-platform

Published 01 okt 2019 08:51 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ziet geen aanleiding voor een nader controlerend onderzoek naar eventuele overtredingen van ...

Extern onderzoek naar financiering Autoriteit Persoonsgegevens

Published 17 sep 2019 13:49 CET | Nederland
Er komt een extern onderzoek naar de financiering van de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat heeft de minister voor ...

Dutch data protection regulator sees privacy complaints jump 60% in H1

Published 09 sep 2019 17:44 CET | Nederland
The Dutch data protection regulator said the number of privacy complaints received in the first half of this year rose almost 60 ...

Buurt-app Nextdoor opnieuw in opspraak door mogelijk datalek

Published 03 sep 2019 10:09 CET | Nederland
In een uitzending van tv-programma Radar is buurtpreventie-app Nextdoor opnieuw in opspraak geraakt. Radar toonde in de ...

Autoriteit Persoonsgegevens ontdekt mogelijke nieuwe privacyschending in Windows

Published 28 aug 2019 09:58 CET | Europa
Microsoft heeft de privacy van gebruikers van Windows verbeterd, zo blijkt uit een recente nacontrole van het onderzoek van de ...

AP brengt handleiding uit voor bescherming IoT-devices

Published 14 jun 2019 13:47 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) brengt een handleiding uit met tips om mensen te helpen bij het beschermen van hun privacy ...

Consumentenbond laakt AP over voortgang in Google-dossier locatiediensten

Published 06 jun 2019 10:11 CET | Europa
De Consumentenbond (CB) bekritiseert de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) voor de onduidelijkheid over een klacht tegen Google. De ...

Een jaar AVG: veel klachten, worsteling mkb met maatregelen

Published 04 jun 2019 08:00 CET | Nederland
Een jaar na de invoering van privacywet AVG is er voor het bedrijfsleven nog altijd veel onduidelijk: wat mag wel, wat mag niet. ...

Privacy-toezichthouder EDPS onderzoekt contracten EU-instellingen met Microsoft

Published 09 apr 2019 09:23 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouder EDPS (European Data Protection Supervisor) onderzoekt of de Europese Commissie en andere ...

Forse groei AP in 2018, evenals aantal privacyklachten

Published 04 apr 2019 14:02 CET | Nederland
27.000 mensen hebben de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) het afgelopen jaar telefonisch benaderd over de privacywet (2017: ...

Minister Dekker: nog veel behoefte aan voorlichting over AVG

Published 04 apr 2019 09:13 CET | Nederland
Er bestaat nog altijd een sterke behoefte aan voorlichting en uitleg over de praktische gevolgen van de invoering van de ...

AP past boetebeleid aan op AVG-regels

Published 14 mrt 2019 10:15 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens past de boetebeleidsregels aan die gelden bij een overtreding van de privacywet AVG. De AP heeft ...

AP: cookiemuur is overtreding van AVG

Published 07 mrt 2019 13:46 CET | Nederland
Websites moeten bezoekers ook toegang bieden wanneer zij geen tracking cookies willen accepteren. Wanneer de toegang wordt ...

DNB en AP bekrachtigen rollen in toezicht op PSD2

Published 22 feb 2019 09:23 CET | Nederland
De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) hebben op 21 februari een samenwerkingsprotocol ondertekend, ...





Kalender   /   Evenementen

19 feb Deutsche Telekom Q4 2019
19 feb CyrusOne Q4 2019
19 feb Telefonica Brasil Q4 2019
19 feb Ribbon Communications Q4 2019
19 feb Gilat Satellite Networks Q4 2019
19 feb Analog Devices fiscal Q1
19 feb Telefonica Deutschland Q4 2019
19 feb OTE Q4 2019
19 feb Spark H1 results
19 feb Dish Network Q4 2019
19 feb Technicolor Capital Markets Day
19 feb Future Generation Optical Transport Networks Summit 2020
20 feb Axiata Q4 2019
20 feb Bouygues Q4 2019
20 feb Interdigital Q4 2019
20 feb Consolidated Communications Q4 2019
20 feb Starhub Q4 2019
20 feb Windstream Q4
20 feb Commscope Q4 2019
20 feb SBA Communications Q4 2019
20 feb EchoStar Q4
20 feb Intelsat Q4 2019
20 feb Liberty Latin America Q4 2019
20 feb Telefonica Q4 2019
20 feb Fitbit Q4 2019
20 feb OTE EGM
21 feb Proximus Q4 2019
21 feb Megacable Q4 2019
21 feb Digi Communications FY results
21 feb TDS, US Cellular Q4 2019
::: Meer Kalender Items