0
Breedband

Autoriteit Persoonsgegevens onderzoekt privacy bij ontwikkeling van Smart Cities

dinsdag 8 oktober 2019 | 09:11 CET | Nieuws
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is een verkennend onderzoek gestart naar de manier waarop gemeenten omgaan met de privacy van bewoners en bezoekers in de ontwikkeling van Smart Cities. Bij die ontwikkeling wordt naar technologische oplossingen gezocht voor onder andere mobiliteit, energie, veiligheid of huisvesting. Daarbij zoeken gemeenten steeds meer naar datagedreven oplossingen waarbij data verzameld en/of gecombineerd wordt met persoonsgegevens.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Internet / IT / Mobiel & Draadloos
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe
Dit artikel is onderdeel van dossier(s)

SmartCity


Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt voor neptoezichthouder

Published 13 nov 2019 12:59 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) waarschuwt voor een organisatie met de naam 'Persoonsgegevens Nederland'. Deze organisatie ...

AP legt focus op datahandel en AI

Published 11 nov 2019 09:24 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) benoemt drie terreinen die de komende jaren extra aandacht krijgen: datahandel, digitale ...

Gemeenten nog weinig voorbereid op 5G, maar bewustzijn groeit

Published 04 nov 2019 09:13 CET | Nederland
De op handen zijnde introductie van 5G in Nederland maakt dat gemeenten in meer of mindere mate voorbereidingen aan het treffen ...

Kabinet werkt aan wijzigingen voor AVG

Published 01 nov 2019 12:40 CET | Nederland
 Het kabinet werkt aan een wetswijziging voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), meldt minister Dekker van ...

Dutch privacy regulator starts study into data collection and smart cities

Published 08 okt 2019 15:54 CET | Nederland
The Dutch Data Protection Authority (AP) has launched an exploratory study into the way municipalities will deal with the privacy ...

Samenwerking, vragen over privacy en gevolgen 5G centraal in smart city-ontwikkelingen

Published 03 okt 2019 09:35 CET | Nederland
Tijdens het recente Smart City Congres, dat op 26 september plaatsvond in Rotterdam, ging de discussie veelal over samenwerken en ...

AP vervolgt AVG-campagne: privacy bij ziekte werknemer

Published 03 okt 2019 09:26 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de volgende ronde ingeluid in haar informatiecampagne over de AVG. Ditmaal gaat het ...

AP: geen aanleiding verder onderzoek opslag medische data op cloud-platform

Published 01 okt 2019 08:51 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ziet geen aanleiding voor een nader controlerend onderzoek naar eventuele overtredingen van ...

AP: 2.000 datalekken per maand gemeld, zorg weer koploper

Published 19 sep 2019 13:48 CET | Nederland
De sector zorg en welzijn blijft koploper als het gaat om meldingen van datalekken. Dat laat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ...

Consortium van zeven bedrijven geeft invulling aan ontwikkeling Smart City Hilversum

Published 18 sep 2019 13:44 CET | Nederland
Een consortium van zeven partijen gaat samenwerken met de gemeente Hilversum aan een veiligere, slimmere en productievere stad. ...

AP registreert sterke stijging privacyklachten, heeft te weinig onderzoekscapaciteit

Published 09 sep 2019 14:48 CET | Nederland
Het aantal privacyklachten blijft sterk toenemen, zo meldt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Ruim 15.000 mensen hebben in de ...

Ollongren leidt 'smart city' innovatiemissie naar New York

Published 09 mei 2019 11:26 CET | Nederland
Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties - BZK) leidt van 12 tot 15 mei een innovatiemissie naar de Smart ...