0
Algemeen

Autoriteit Persoonsgegevens wijst vergunningaanvraag Fraudehelpdesk af

dinsdag 5 november 2019 | 08:58 CET | Nieuws
Schrijf je nu alvast in voor het gratis webinar over de Multibandveiling 2020. En hoor snel na de veiling wie hoeveel waarvoor betaalde en wat we nu kunnen verwachten. Meld je hier aan!
De Fraudehelpdesk heeft een verzoek bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ingediend voor een vergunning om strafrechtelijke gegevens te verwerken. De AP heeft dit verzoek op 19 juni 2019 afgewezen. De Fraudehelpdesk is een private stichting die fraudemeldingen registreert, slachtoffers van fraude adviseert en burgers en organisaties wil waarschuwen tegen allerlei oplichtingspraktijken. Daartoe wil de stichting onder meer gegevens van mogelijke criminelen en fraudeurs registreren en openbaarmaken. Dat mag alleen als er een zeer zorgvuldig ontwerp wordt gemaakt van het verzamelen en delen van

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Snapchat wordt steeds vaker misbruikt voor oplichting

Published 04 mrt 2020 11:04 CET | Nederland
De Politie Noord-Nederland signaleert sinds dit jaar een behoorlijke stijging in het aantal meldingen van oplichting via ...

Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt voor neptoezichthouder

Published 13 nov 2019 12:59 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) waarschuwt voor een organisatie met de naam 'Persoonsgegevens Nederland'. Deze organisatie ...

'Meer fraude door vervalste consumenten-helpdesk'

Published 16 sep 2019 09:34 CET | Nederland
Het tv-programma Kassa (BNNVARA) signaleert een groeiend probleem met valse helpdesks. In de uitzending van 14 september ...

Fraude met QR-codes neemt toe

Published 14 aug 2019 14:25 CET | Nederland
Bij de Fraudehelpdesk is het aantal meldingen van QR-code fraude de afgelopen maanden aanzienlijk gestegen. Tegenover de ...

Een jaar AVG: veel klachten, worsteling mkb met maatregelen

Published 04 jun 2019 08:00 CET | Nederland
Een jaar na de invoering van privacywet AVG is er voor het bedrijfsleven nog altijd veel onduidelijk: wat mag wel, wat mag niet. ...

Nederlandse telecomaanbieders binden gezamenlijk strijd aan tegen smartphonefraude

Published 29 mei 2019 15:10 CET | Nederland
Nederlandse telecomproviders slaan de handen ineen in hun strijd tegen smartphonefraude. In een gezamenlijk initiatief lanceren ...

Betaalapp Tikkie steeds vaker zakelijk gebruikt

Published 12 jul 2018 09:41 CET | Nederland
De betaalapp Tikkie wordt in toenemende mate door zakelijke gebruikers ingezet. ABN Amro liet onlangs weten dat het Tikkie ook ...

Microsoft ontving 24 procent meer klachten over helpdeskfraude in 2017

Published 23 apr 2018 11:19 CET | Wereld
Microsoft heeft in 2017 wereldwijd 153.000 klachten gekregen over helpdeskfraude. De klachten kwamen uit 183 landen, zo schrijft ...

ACM onderzoekt misleiding door datingsites

Published 20 apr 2018 09:40 CET | Nederland
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft invallen gedaan bij enkele bedrijven achter datingsites. De toezichthouder onderzoekt ...

EZK kent signalen van nepprofielen op datingsites

Published 18 apr 2018 09:43 CET | Nederland
De overheid kan niet bepalen hoe groot het fenomeen is van nepprofielen op datingsites. Dat melden de ministeries van EZK en ...