0
Algemeen

Autoriteit Persoonsgegevens wijst vergunningaanvraag Fraudehelpdesk af

dinsdag 5 november 2019 | 08:58 CET | Nieuws
De Fraudehelpdesk heeft een verzoek bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ingediend voor een vergunning om strafrechtelijke gegevens te verwerken. De AP heeft dit verzoek op 19 juni 2019 afgewezen. De Fraudehelpdesk is een private stichting die fraudemeldingen registreert, slachtoffers van fraude adviseert en burgers en organisaties wil waarschuwen tegen allerlei oplichtingspraktijken. Daartoe wil de stichting onder meer gegevens van mogelijke criminelen en fraudeurs registreren en openbaarmaken. Dat mag alleen als er een zeer zorgvuldig ontwerp wordt gemaakt van het verzamelen en delen van

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

Log in of registreer om een reactie achter te laten.

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

In 2020 meer dan EUR 41 miljoen aan schade gemeld bij Fraudehelpdesk

Published 27 jan 2021 14:50 CET | Nederland
Fraudehelpdesk heeft bekend gemaakt dat er bij de organisatie in 2020 voor meer dan EUR 41 miljoen aan schade door fraude is ...

Snapchat wordt steeds vaker misbruikt voor oplichting

Published 04 mrt 2020 11:04 CET | Nederland
De Politie Noord-Nederland signaleert sinds dit jaar een behoorlijke stijging in het aantal meldingen van oplichting via ...

Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt voor neptoezichthouder

Published 13 nov 2019 12:59 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) waarschuwt voor een organisatie met de naam 'Persoonsgegevens Nederland'. Deze organisatie ...

'Meer fraude door vervalste consumenten-helpdesk'

Published 16 sep 2019 09:34 CET | Nederland
Het tv-programma Kassa (BNNVARA) signaleert een groeiend probleem met valse helpdesks. In de uitzending van 14 september ...

Fraude met QR-codes neemt toe

Published 14 aug 2019 14:25 CET | Nederland
Bij de Fraudehelpdesk is het aantal meldingen van QR-code fraude de afgelopen maanden aanzienlijk gestegen. Tegenover de ...

Een jaar AVG: veel klachten, worsteling mkb met maatregelen

Published 04 jun 2019 08:00 CET | Nederland
Een jaar na de invoering van privacywet AVG is er voor het bedrijfsleven nog altijd veel onduidelijk: wat mag wel, wat mag niet. ...

Nederlandse telecomaanbieders binden gezamenlijk strijd aan tegen smartphonefraude

Published 29 mei 2019 15:10 CET | Nederland
Nederlandse telecomproviders slaan de handen ineen in hun strijd tegen smartphonefraude. In een gezamenlijk initiatief lanceren ...

Betaalapp Tikkie steeds vaker zakelijk gebruikt

Published 12 jul 2018 09:41 CET | Nederland
De betaalapp Tikkie wordt in toenemende mate door zakelijke gebruikers ingezet. ABN Amro liet onlangs weten dat het Tikkie ook ...

Microsoft ontving 24 procent meer klachten over helpdeskfraude in 2017

Published 23 apr 2018 11:19 CET | Wereld
Microsoft heeft in 2017 wereldwijd 153.000 klachten gekregen over helpdeskfraude. De klachten kwamen uit 183 landen, zo schrijft ...

ACM onderzoekt misleiding door datingsites

Published 20 apr 2018 09:40 CET | Nederland
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft invallen gedaan bij enkele bedrijven achter datingsites. De toezichthouder onderzoekt ...

EZK kent signalen van nepprofielen op datingsites

Published 18 apr 2018 09:43 CET | Nederland
De overheid kan niet bepalen hoe groot het fenomeen is van nepprofielen op datingsites. Dat melden de ministeries van EZK en ...





Kalender   /   Evenementen

10 mei Ceva Q1 2021
10 mei Weibo Q1 2021
10 mei Boingo Wireless Q1 2021
10 mei Synchronoss Q1
10 mei NortonLifeLock fiscal Q4, investors day
10 mei 8x8 fiscal Q4 results
11 mei Magyar Telekom Q1 2021
11 mei Radcom Q1 2021
11 mei Sonim Q1 2021
11 mei Telefonica Brasil Q1 2021
11 mei Allot Q1 2021
11 mei Vizio Q1 2021
11 mei United Internet Q1 2021
11 mei Softbank FY results
11 mei Lattice Semiconductor investor day
11 mei Small Cells World Summit
12 mei Airtel Africa Q1 2021
12 mei BT FY results
12 mei Mediaset Q1 2021
12 mei NEC FY results
12 mei Syn Q1 results 2021
12 mei Telefonica Deutschland Q1 2021
12 mei Deutsche Telekom Q1 2021
12 mei Bredband2 Q1 2021
12 mei OTE Q1 2021
12 mei Lumentum fiscal Q3
13 mei Inwit Q1 2021
13 mei Poly fiscal Q4
13 mei Alibaba Group Q1
13 mei DZS investors day
::: Meer Kalender Items