0
Mobiel

Apple gaat HomePod vanaf 9 februari verkopen in VS, VK, Australie

woensdag 24 januari 2018 | 10:32 CET | Nieuws

Apple gaat zijn HomePod, een smart speaker die wordt aangestuurd via spraakassistent Siri, vanaf 9 februari verkopen. Vooralsnog zal de smart speaker van Apple alleen verkocht worden in de VS, het VK en Australië. Later in het voorjaar volgen Frankrijk en Duitsland. De Homepod wordt vooralsnog in de kleuren wit of ruimtegrijs aangeboden voor 349 dollar, via Apple winkels en Apple-resellers en via een aantal geselecteerde winkelketens. 

De Homepod werd in juli 2017 aangekondigd als concurrent voor onder meer Amazons Echo/Alexa en Google Home. Apple stelde een eerder introductiemoment eind 2017 uit. De cilindrisch vormgegeven Homepod is ontworpen om te integreren met Apple Music, zodat gebruikers muziek kunnen aanvragen met spraakcommando's. verder kunnen ze smart home-systemen beheren via Apple HomeKit, berichten versturen, timers aanzetten en informatie over zaken zoals nieuws en weer krijgen. Ook zijn spraakoproepen mogelijk in combinatie met een iPhone.

Sterke groei markt smart speakers

De mondiale markt voor slimme speakers groeit volgens marktonderzoeker Canalys naar 56,3 miljoen verscheepte devices in 2018. Er is het komende jaar volgens Canalys sprake van een versnelde consumentenadoptie van ‘smart speakers’, waarbij Amazon (Echo, Alexa) en Google (Google Home) als grootste aanbieders groeiende concurrentie gaan krijgen van onder meer Apple. 

Apple zou voor 2018 een afzet van 12 tot 18 miljoen HomePods verwachten, zo meldde onlangs 9to5mac, via de Taipei Times. Er zouden al één miljoen van de smart speakers geproduceerd zijn. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën:
Landen:
::: voeg een reactie toe