0
Mobiel

Mondiale smart speaker-markt naar ruim 55 mln stuks in 2018 - Canalys

vrijdag 5 januari 2018 | 11:12 CET | Nieuws

De mondiale markt voor slimme speakers groeit naar 56,3 miljoen verscheepte devices in 2018. Er is het komende jaar volgens Canalys sprake van een versnelde consumentenadoptie van ‘smart speakers’, waarbij Amazon (Echo, Alexa) en Google (Google Home) als grootste aanbieders groeiende concurrentie gaan krijgen van onder meer Apple. 

De VS blijft de grootste markt met naar verwachting 38,4 miljoen verscheepte smart speakers. China is op afstand de tweede markt met 4,4 miljoen smart speakers. De VS blijft ook tot zeker 2020 de grootste markt. In China zullen vooral lokale aanbieders zoals Alibaba, JD.com en Xiaomi succes boeken. Zij hebben al smart home speakers gelanceerd en zullen de voorkeur krijgen boven Amerikaanse concurrenten zoals Amazon en Google.

Smart-speaker adoptie groeit snel

Volgens Canalys groeit de smart speaker-adoptie sneller dan bij andere nieuwe technologie, zoals AR, VR of wearables. In 2018 groeien smart speakers ook voorbij hardware, het afgelopen jaar voor Amazon en Google de basis voor hun omzet in het segment. Voorbeelden zijn discrete advertenties (zoals spraakgebaseerde advertenties), contentabonnementen, premiumdiensten of zakelijke toepassingen.

Verder komen er nieuwe mogelijkheden voor met name consumenten door diverse smart home-integraties van Amazons spraakassistent Alexa buiten Echo om en partnerships van Google Home met Nest en met Apple HomeKit. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe