0
Algemeen

Google en Nest worden weer samengevoegd

donderdag 8 februari 2018 | 08:30 CET | Nieuws
Alphabet heeft bekend gemaakt dat de hardware-afdeling van Google en Nest, maker van slimme apparaten, weer worden samengevoegd. Dat maakt Google bekend in een blog. Nest werd in 2014 onderdeel van Google, maar een jaar later werd het onderdeel weer losgekoppeld van de zoekgigant. 

In een toelichting op de plannen zegt Google dat Nest vorig jaar meer slimme apparaten heeft verkocht dan in de twee jaar daarvoor terwijl Google inmiddels al 'miljoenen' producten voor in huis heeft verkocht. Daarmee doelt Google waarschijnlijk op devices die de digitale spraakassistent Google Assistant ondersteunen. Door de samenwerking met Nest te intensiveren, hoopt Google hardware, software en diensten beter te kunnen combineren. 

Vorig jaar zomer meldde Reuters nog dat Google voornemens was Nest in de verkoop te doen. Google kocht in februari 2014 Nest voor 3,2 miljard dollar. Zo wilde de onderneming de markt voor smart home-producten betreden waar het inmiddels met het eigen platform Google Home en Google Assistent actief is. Hier concurreert Google vooral met Amazon, dat het smart home-platform Echo verkoopt met spraakassistent Alexa. 

Nest is vooral bekend van zijn slimme thermostaat, maar verkoopt ook producten zoals slimme rookmelders en alarmsystemen.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe