0
Mobiel

Apple gaat Shazam kopen voor 300 miljoen pond

maandag 11 december 2017 | 07:49 CET | Nieuws

Apple bereidt een overname van de muziekherkenningsapp Shazam voor. Het betaalt 300 miljoen pond, schrijft the Sunday Times. De overname, die deze week waarschijnlijk bevestigd zal worden, betekent de grootste acquisitie van Apple in het Verenigd Koninkrijk. De investeerders in Shazam zullen naar alle waarschijnlijkheid niet gelukkig zijn met het bod, aangezien het bedrijf in 2015 op een waarde van 1 miljard dollar (750 miljoen pond) werd geschat. 

Apple zal de Shazam technologie naar verwachting integreren in zijn muziekdienst, omdat het de concurrentie met Spotify zoekt. De Shazam app is meer dan een miljard keer gedownload maar het bedrijf wist dit tot nu toe nog niet in winst om te zetten. In 2016 boekte Shazam een verlies voor belastingen van 4 miljoen pond bij een omzet van 40 miljoen pond.

Ruim 2 miljoen installaties in Nederland

In Nederland staat de app van Shazam op 2,15 miljoen smartphones, blijkt uit het Dutch Apps report van oktober 2017. Het zijn vaker mannen dan vrouwen die de app geïnstalleerd hebben. Daarnaast is de app populairder onder jongeren dan onder ouderen: dertig procent van de tieners heeft de app op zijn smartphone, tegenover zeven procent van de 65-plussers. De app wordt gemiddeld vijf keer per maand gebruikt en gebruikers zijn er over het algemeen positief over. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe