0
Algemeen

Bloomberg: AMX wil volledig belang in KPN verkopen

donderdag 21 april 2016 | 16:15 CET | Nieuws

America Movil (AMX) overweegt een volledige verkoop van zijn belang van 21 procent in KPN. Dat schrijft Bloomberg op basis van bronnen bekend met de materie. De waarde van het belang ligt volgens Bloomberg op circa 3,2 miljard euro op basis van de huidige aandelenkoers van KPN.

Onder meer de Franse operator Orange, die volgens geruchten belangstelling heeft voor kleinere partijen zoals KPN en Proximus, zou interesse hebben in het belang van AMX. Andere belangstellende partijen zouden Deutsche Telekom en Altice zijn. Het Mexicaanse telecomconglomeraat van Carlos Slim probeerde in 2013 vergeefs om KPN over te nemen. AMX heeft zijn belang in KPN sindsdien geleidelijk afgebouwd en ziet het niet langer als strategisch.

AMX heeft al tweemaal converteerbare obligaties uitgegeven die op termijn tegen aandelen van KPN ingeruild kunnen worden. KPN en AMX wilden niet reageren op de berichtgeving. Orange stelt momenteel geen plannen te hebben voor een overname van KPN of het kopen van een belang in de Nederlandse operator.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe