0
Algemeen

America Movil overweegt verkoop van aandelen KPN

maandag 20 november 2017 | 08:40 CET | Nieuws
America Móvil (AMX) gaat mogelijk haar belang van 21,4 procent in KPN verkopen, meldt Reuters. CFO Carlos Garcia Morena zegt dat er in het verleden al gegadigden waren en dat die zich opnieuw hebben gemeld. Hij deed de uitspraken op de Morgan Stanley TMT conferentie in Barcelona. 

America Móvil deed in 2013 een poging om KPN over te nemen, maar stuitte op tegenwerking van het bestuur van KPN en van de politiek. In mei 2015 heeft het bedrijf obligaties uitgegeven ter waarde van 3 miljard euro, die konden worden omgezet in aandelen KPN danwel contanten. In september 2015 volgde nog een tranche van 750 miljoen euro en ook daar kan AMX kiezen om die na drie jaar om te zetten in aandelen KPN. 

Moreno zei dat AMX de aandelen ook eerder kan verkopen dan in 2020 en de obligaties aflossen in contanten. “We hebben 20 procent en dat kunnen we via obligaties verkopen, of in één keer als pakket”. Nadat de overnamepoging in 2013 was gestrand, heeft AMX het pakket aangehouden. In 2015 trok het bedrijf een van zijn leden terug uit de raad van commissarissentp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën:
Landen:
::: voeg een reactie toe