0
Algemeen

KPN ontkent geruchten over internationale overnames, focus op thuismarkt

donderdag 7 december 2017 | 20:00 CET | Nieuws
KPN ontkent de geruchten dat het onder leiding van de nieuwe CEO op zoek zou gaan naar buitenlandse acquisities of fusiepartners. Het bedrijf heeft een statement doen uitgaan waarin het stelt dat de ‘overnamestrategie is gericht op kleine, binnenlandse overnames. KPN heeft geen plannen om internationale acquisities te doen.’

Het statement is een reactie op een bericht van Bloomberg dat suggereert dat KPN’s nieuwe CEO Maximo Ibarra zou overwegen overeenkomsten te sluiten met operators als het Deense TDC, het Belgische Proximus of het Finse Elisa. Ibarra, voormalig CEO van het Italiaanse Wind, zal in april 2018 de CEO-functie van Eelco Blok overnemen. Blok zwaait af na acht jaar aan de top van KPN te hebben gestaan. 

De afgelopen jaren heeft KPN zich teruggetrokken uit zijn internationale activiteiten en de focus enkel op Nederland gelegd. In 2015 verkocht het zijn Belgische mobiele operator Base aan Telenet, terwijl een jaar daarvoor het Duitse E-Plus aan Telefénica werd verkocht. In 2013 wist KPN een overname door América Móvil af te houden. 

Sinds de verkoop van zijn internationale activiteiten heeft KPN op de Nederlandse markt enkele kleine overnames gedaan, voornamelijk om zijn positie op de zakelijke telecom en ICT-markt te vergroten. 

Ibarra voorgesteld aan aandeelhouders

Op een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) heeft KPN zijn aandeelhouders geïnformeerd over de voorgenomen benoeming van de heer Maximo Ibarra als Lid van de Raad van Bestuur van KPN. Daarnaast hebben de aandeelhouders tijdens de vergadering goedkeuring verleend aan vergoedingen die de heer Ibarra ontvangt voor zijn diensten in de periode voorafgaand aan zijn benoeming tot Chief Executive Officer (CEO) van KPN.  

Met deze BAVA is aan voorwaarden voldaan om de heer Ibarra te kunnen benoemen tot Lid en Voorzitter van de Raad van Bestuur van KPN per de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 18 april 2018.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe