0
Breedband

Delta en Greenet breiden samenwerking uit

dinsdag 21 november 2017 | 14:52 CET | Nieuws
Greenet en Delta maken bekend hun samenwerking te gaan intensiveren. De komende jaren zal dit leiden tot snel internet voor inwoners en bedrijven in de Zeeuwse buitengebieden van Borssele, Veere, Reimerswaal, Goes, Terneuzen en Hulst. Op 28 november start Delta in Borssele met het eerste vraagbundelingstraject om Zeeuwse buitengebied bewoners te informeren.

Delta en Greenet hebben de expertise van beide partijen gebundeld waardoor een betrouwbaar vast-draadloos netwerk wordt gerealiseerd met internetsnelheden tot 50 Mbps. Delta verzorgt de glasvezelverbindingen en is eigenaar van het netwerk. Greenet realiseert het vast-draadloos netwerk voor Delta. 

Inwoners en ondernemers in de buitengebieden worden door drie lokale werkgroepen uitgenodigd voor informatiebijeenkomsten. Delta geeft uitgebreide informatie en presenteert de mogelijkheden om aangesloten te worden. Snelle beslissers maken gebruik van 200 euro aansluitsubsidie per adres en krijgen 100 euro korting op installatie en apparatuur. Uiterlijk 1 februari volgend jaar wil Delta de interesse in snel internet in beeld hebben.

Samenwerking sinds 2016 

De samenwerking tussen de twee bedrijven is al langer gaande. In oktober 2016 kondigden de partijen een strategische samenwerking aan voor breedband in het buitengebied van de provincie. Delta levert de glasvezelkabel waarop het draadloze netwerk van Greenet wordt aangesloten. Eind vorig jaar resulteerde dat in een samenwerking voor het aanbieden van vast-draadloos internet op Schouwen-Duiveland en Sluis

Gisteren werd tevens bekend dat Delta zijn netwerk voorziet van nieuwe apparatuur om op termijn abonnementen tot 1 Gbps te kunnen aanbieden.


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe