0
IT

Gemeentelijk datanetwerk gekoppeld aan landelijke infrastructuur

dinsdag 23 januari 2018 | 09:14 CET | Nieuws

Afsprakenstelsel Diginetwerk wordt uitgebreid met het Gemeentelijke Gemeenschappelijke Infrastructuur-Netwerk (GGI-Netwerk). Met dit GGI-Netwerk moeten gemeenten veilig data kunnen uitwisselen met elkaar en andere overheden. Dat hebben Logius en KING onlangs vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. 

Het GGI-Netwerk is het eerste product van het GGI-programma van VNG Realisatie, dat in opdracht van gemeenten wordt uitgevoerd. Het doel is om een veilige, samenhangende digitale infrastructuur te creëren waarmee samenwerken voor gemeenten en andere overheden veiliger en makkelijker gaat. Ook Logius, de digitale dienstverlener van Rijksoverheid, heeft zich nu hier aan gecommitteerd. KING is de uitvoerings-tak van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten), vanaf januari 2018 VNG Realisatie. 

Met afsprakenstelsel Diginetwerk worden bestaande besloten netwerken binnen de overheid gekoppeld om gegevensuitwisseling mogelijk te maken. Zo moet uiteindelijk één besloten netwerk voor de overheid ontstaan. In een persbericht schrijven Logius en VNG Realisatie: ‘Organisaties wisselen binnen dit netwerk veiliger digitale informatie uit. Intensief samenwerken en het onderling uitwisselen van gevoelige gegevens wordt zo veiliger en makkelijker. Diginetwerk staat los van het internet en is daardoor veiliger dan open internet’. 

Behalve een GGI-Netwerk voor het delen van data, is er ook een mogelijkheid om een SaaS-omgeving (Software as a Service) neer te zetten.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe