0
Breedband

KPN sluit IoT-overeenkomst met China Unicom

dinsdag 29 augustus 2017 | 11:27 CET | Nieuws

KPN en China Unicom hebben een partnership gesloten voor Internet-of-Things via de M2M-netwerken van beide operators. Met dit partnership kunnen klanten van KPN en China Unicom respectievelijk in China en Europa de markt betreden met IoT-toepassingen op basis van M2M-communicatie tegen lokaal tarief.  

KPN en Unicom zullen Sims gebruiken, gebaseerd op de GSMA-standaard, voor afstandgestuurde toepassingen. Daarmee wordt het mogelijk om IoT-devices te laten connecteren met een lokale provider, zodat er sprake is van een lokaal abonnement. Distributeurs kunnen zodoende producten en diensten in Europa en China vermarkten met behulp van één Sim. Zodra een apparaat in Europa binnenkomt, switcht het naar het KPN netwerk in Nederland. Het profiteert op dat moment van het roamingbereik van KPN binnen Europa. In China geldt het vice versa.

IoT-klanten van KPN en China Unicom kunnen hun wereldwijde distributie blijven volgen met behulp van de uniforme IoT connectivity management portal. Er is geen andere portal of billing systeem meer nodig door deze samenwerking, zo belooft KPN. De eerste klanten zullen de diensten voor het eind van het jaar in gebruik gaan nemen. 

Carolien Nijhuis, managing director IoT bij KPN, geeft aan dat de samenwerking met China Unicom goed past in de ambities die het bedrijf op het gebied van IoT heeft. Door de samenwerking kan KPN zijn klanten een aanbod doen waardoor deze wereldwijde IoT spelers kunnen worden. KPN is hiermee in staat om internationale aanvragen snel te verwerken. 

Chinese operators werven partners

China Unicom heeft op het Mobile World Congress in februari dit jaar een M2M-samenwerking aangekondigd met Deutsche Telekom. Alle M2M applicaties kunnen via het M2M portal roamen op alle T-Mobile netwerken in Europa. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe