0
IT

Huawei: 197 bedrijven uit de Fortune 500 zijn klant bij ons

woensdag 6 september 2017 | 07:13 CET | Nieuws

De Digitale Transformatie is een must. Dat is de boodschap waarmee Huawei het congres Connect 2017 opent. In Shanghai toont Huawei in drie dagen al haar nieuws over IoT en cloud. Grote bedrijven presenteerden er hun projecten. 

Huawei bestaat in feite uit drie afzonderlijke takken. De Carrier Business Group maakt apparatuur voor telecomnetwerken, de Consumer Business Group maakt de smartphones, notebooks en routers. De Enterprise Business Group levert diensten aan bedrijven en verticale sectoren.

Huawei heeft grote plannen met cloud

Huawei heeft onlangs een Cloud Business Unit & IT Product Line gevormd. Dat zal geen vierde Business Group worden, maar een 'huisleverancier' zijn voor met name Carrier en Enterprise. Het bedrijf heeft grote plannen met cloud. 

Op Connect maakte roulerend CEO Guo Ping een vergelijking met de luchtvaart. Er zijn drie grote allianties (Skyteam, One World en Star Alliance) waarin carriers samenwerken en codes delen. 

Huawei wil één van de vijf cloud allianties zijn

Op het terrein van clouddiensten zullen er vijf allianties overblijven, met de ambitie dat Huawei er daar één van is. Welke vijf dat dan zijn, wil Huawei overigens niet met naam noemen, net zo min als concrete jaartallen of bedragen. 

Huawei is sinds 2016 marktleider in China met Cloud en Big Data. Buiten China is het geen marktleider, maar volgens marktanalisten wel de snelstgroeiende. Als sterke punten noemt Huawei de 'carrier grade' beveiliging in de cloud en het feit dat het geen datamining loslaat op data van klanten. Als voorbeelden van de cloudstrategie noemt Huawei openbare orde en veiligheid (stadsbreed cameratoezicht) en verder Smart City. Vooral in China zelf zijn er voorbeelden van steden waar de overheid grote IoT projecten opzet. 

Samenvoegen van IT en ERP systemen

De derde casus is 'Digital Huawei'. Na 18 jaar en sterke groei vindt Huawei het noodzakelijk om alle eigen IT en ERP systemen te laten opgaan in één eigen systeem. Die aanpak wordt op een paar plekken getest en daarna uitgerold naar 172 landen waar Huawei actief is. Dat is de opmaat naar de lancering van nieuwe Enterprise diensten. 

Huawei levert oplossingen aan 197 namen uit de Fortune 500, de lijst van grootste bedrijven. Bij die Fortune 500 bedrijven staat Huawei zelf, maar ook Volkswagen, Philips met Healthcare, Honeywell China en Chinese bedrijven zoals oliemaatschappij Sinopec en verzekeraar ICBC. 

De cloudalliantie gaat verder veel telecombedrijven omvatten die niet alleen connectiviteit leveren, maar ook diensten met meer marge. In Europa zijn Deutsche Telekom, Orange Business Services en Telefónica aan boord. In de voorgestelde cloud-alliantie zijn telecombedrijven prominent aanwezig. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën:
Landen:
::: voeg een reactie toe