0
Mobiel

Huawei wil op zakelijke markt in 2 jaar verdubbelen

vrijdag 8 september 2017 | 06:53 CET | Nieuws

Huawei wil haar omzet op de markt voor zakelijke diensten de komende twee jaar verdubbelen. Dat vertelde Yan Lida, president van Enterprise Business Group (EBG), tijdens Huawei Connect. "De afgelopen dertig jaar was ICT een kostenpost", stelt hij. "Nu wordt het deel van het volledige productieproces. De verantwoordelijkheid komt daardoor niet enkel bij de CIO te liggen." Huawei verwacht dat de omzetten de komende jaren sterk gaan groeien. De laatst gerapporteerde omzet van EBG was 6,1 miljard dollar. 

Meer eigen cloud

Huawei investeert in de opbouw van clouddiensten. In de Chinese thuismarkt claimt het bedrijf al marktleiderschap in public cloud. Een belangrijke factor in die groei is dat de Chinese overheid en steden sterk investeren in smart city en safe city. 

Buiten China werkt men samen met de operatorgroepen Deutsche Telekom, Orange Business Services en Telefónica. Die zijn sterk in Europa en enkele andere regio's. Zo is Telefónica ook sterk in Zuid-Amerika. De Amerikaanse markt is geen onderdeel van de plannen. Lida stelt dat Huawei nog bezig is met een inhaalslag op andere markten. Samenwerking met andere grote operators, bijvoorbeeld in Azië, wordt niet uitgesloten maar er zijn geen concrete plannen voor. 

Nieuw partnerprogramma

De komende jaren wordt 250 miljoen dollar geïnvesteerd in partnerprogramma's, inclusief 70 miljoen voor co-marketing. Het Huawei Solution Partner Programma lonkt naar onafhankelijke vendors van software en hardware en hun system integrators.  

Op dit moment zijn er wereldwijd zestien OpenLabs, centra waarin Huawei samenwerkt met universiteiten of een cluster partners in een regio of bepaalde expertise. Dit programma wordt uitgebreid naar vierentwintig locaties. 

Verder heeft het bedrijf DevCloud 2.0 aangekondigd, een verzameling van honderden tools voor developers, voorzien van een nieuw dashboard. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën:
Landen:
::: voeg een reactie toe