0
Breedband

Huawei combineert datacenter en carrierdiensten

donderdag 7 september 2017 | 06:55 CET | Nieuws

Huawei zal datacenterdiensten combineren met het leveren van connectiviteit. De combinatie is volgens deze vendor noodzakelijk doordat die twee samen de motor zijn van nieuwe toepassingen in het bedrijfsleven. Volgens David Wang, President Products & Solutions begint elke industriesector aan zijn eigen digitale transformatie. Huawei presenteerde op het evenement Huawei Connect in Shanghai de ambitieuze doelstellingen.

Huawei heeft zijn wortels in de telecomsector, die eerder aan die digitale transformatie begonnen is. Andere sectoren die nu volgen zijn overheid, banken, productie, transport en energie. De financiële sector is ook vroeg begonnen, de maakindustrie begint op gang te komen. 

Datacenterdiensten

Huawei levert diensten zoals een 400G datacenter interconnect (DCI) tussen datacenters. Huawei is opgeklommen tot wereldwijd de nummer drie leverancier van rack en Blade servers, na HPE en Cisco. In het datacenter is er de combinatie van storage, netwerk en memory, met een heterogene pool van processoren en CloudFabric om alle onderdelen te beheren. 

De IT-afdeling van Huawei gaat weliswaar steeds meer processoren zelf ontwerpen, maar verwacht de komende jaren nog altijd Intel x86 processoren te gebruiken, vertelt hoofd Qiu Long. Hij voorspelt wel dat Intel niet meer het rijk alleen zal hebben. In een heterogene omgeving gebruikt het merk GPU's van Nvidia. AI komt waarschijnlijk op speciale chips. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën:
Landen:
::: voeg een reactie toe