0
Algemeen

40 procent gemeenten voldoet niet aan AVG

donderdag 12 juli 2018 | 09:28 CET | Nieuws
40 procent van de Nederlandse gemeenten overtreedt de AVG, omdat er geen privacyverklaring op hun website staat. Dat concludeert Leadsupply na onderzoek van 115 gemeentelijke websites. Een privacy-verklaring is verplicht sinds de invoering van de AVG op 25 mei.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

Log in of registreer om een reactie achter te laten.

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

AP vraagt privacybeleid op van zorginstellingen, politieke partijen

Published 11 dec 2018 09:34 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft bij 53 organisaties aangeklopt om inzicht te krijgen in hun privacy-beleid. Het gaat om ...

18.000 datalekken gemeld sinds invoering AVG

Published 08 nov 2018 15:27 CET | Europa
Sinds de inwerkingtreding van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) 25 mei jl., internationaal aangeduid met 'GDPR', ...

'Veel onduidelijkheid en overtredingen bij regels AVG'

Published 17 sep 2018 10:37 CET | Nederland
De nieuwe privacywet wordt, ruim 100 dagen na invoering, massaal geschonden. Dat zegt Saida Nhass, senior consultant bij ...

Overheidsorganisaties hebben vrijwel allemaal functionaris gegevensbescherming

Published 06 sep 2018 08:47 CET | Nederland
De AP controleerde onlangs 400 overheidsorganisaties op de aanwezigheid van een Functionaris Gegevensbescherming (FG). In eerste ...

AP: kwart ziekenhuizen, zorgverzekeraars voldoet niet aan AVG

Published 23 aug 2018 08:37 CET | Nederland
Een kwart van de ziekenhuizen en zorgverzekeraars voldoet nog niet aan de privacywet AVG. Zij hebben nog geen of onvoldoende ...

AP begint met verkennend onderzoek naar naleven AVG

Published 19 jul 2018 10:04 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is gestart met een verkennend onderzoek om te achterhalen hoe goed grote organisaties de ...

40% of Dutch municipality websites not in compliance with GDPR - study

Published 12 jul 2018 10:59 CET | Nederland
Around 40 percent of Dutch municipalities are in violation of the GDPR because there is no privacy statement on their website, ...

AP richt AVG-handhaving op aanwezigheid Functionaris Gegevensbescherming

Published 27 mrt 2018 10:23 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zal zijn capaciteit op het gebied van toezicht op privacywet AVG in eerste instantie vooral ...

Gemeenten scoren matig met voorbereidingen op AVG

Published 22 mrt 2018 08:28 CET | Nederland
Gemeenteambtenaren beoordelen de voorbereidingen van hun eigen werkgever op de komst van privacywet AVG met gemiddeld een zes. ...

AP zal gemeenten alleen aanpakken bij evidente privacy-fouten

Published 16 mrt 2018 10:26 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens zal na 25 mei 2018 niet direct hoge boetes opleggen aan gemeenten die nog niet klaar zijn met de ...

Minister Dekker: AP gaat Avg-overtreders niet meteen beboeten

Published 13 mrt 2018 08:59 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zal zich in de eerste maanden na het van kracht worden van privacy-wet Avg vooral richten op ...





Kalender   /   Evenementen

28 jul Telefonica Deutschland Q2 2021
28 jul Facebook Q2
28 jul Equinix Q2
28 jul Spotify Q2 2021
28 jul Cirrus Logic Q1
28 jul Ribbon Communications Q2 2021
28 jul Extreme Networks fiscal Q4
28 jul Altice USA Q2
28 jul Qualcomm fiscal Q3
28 jul Ooredoo Q2 2021
29 jul T-Mobile US Q2 2021
29 jul Cellnex Q2
29 jul Comcast Q2 2021
29 jul Nokia Q2 2021
29 jul Cellnex Q2 2021
29 jul Hrvatski Telekom Q2 2021
29 jul Airtel Africa Q2 2021
29 jul Skyworks fiscal Q3
29 jul Casa Systems Q2
29 jul Citrix Systems Q2
29 jul Amazon Q2
29 jul BT fiscal Q1
29 jul CyrusOne Q2 2021
29 jul CoreSite Q2 2021
29 jul American Tower Corp Q2 2021
29 jul Fortinet Q2
29 jul STMicroelectronics Q2 2021
29 jul Millicom Q2 2021
29 jul Samsung Electronics Q2 2021
29 jul Poly fiscal Q1
29 jul Telenet Q2 2021
29 jul Liberty Global Q2 2021
29 jul Consolidated Communications Q2
29 jul Telefonica Q2 2021
29 jul Orange Q2 2021
29 jul Digital Realty Q2 2021
29 jul Limelight Networks Q2 2021
29 jul Vodacom fiscal Q1
::: Meer Kalender Items