0
Algemeen

AP zal gemeenten alleen aanpakken bij evidente privacy-fouten

vrijdag 16 maart 2018 | 10:26 CET | Nieuws

Laatste kans: Tot 1 september 40% korting op toegangskaarten voor het Telecom Insights 2019 congres - de impact van 5G op Nederland. Donderdag 28 november in Utrecht. Bestel nu uw kaarten

De Autoriteit Persoonsgegevens zal na 25 mei 2018 niet direct hoge boetes opleggen aan gemeenten die nog niet klaar zijn met de implementatie van de AVG. Boetes worden voorlopig alleen opgelegd als evident is dat er iets fout is gegaan, zo stelt NVG Realisatie in reactie op uitgesproken zorgen van veel gemeenten over handhaving door de AP van de nieuwe privacywet AVG.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Om meer artikelen te lezen is een abonnement of een registratie nodig.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Bent u al Nederlands Plus of Premium abonnee?



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

40 procent gemeenten voldoet niet aan AVG

Published 12 jul 2018 09:28 CET | Nederland
40 procent van de Nederlandse gemeenten overtreedt de AVG, omdat er geen privacyverklaring op hun website staat. Dat concludeert ...

'Leegloop bij Autoriteit Persoonsgegevens bedreigt toezicht op AVG'

Published 25 mei 2018 09:02 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) kampt met interne problemen, meldt het FD. De invoering van de Algemene verordening ...

Microsoft gaat wereldwijd GDPR als uitgangspunt gebruiken

Published 22 mei 2018 10:57 CET | Europa
Microsoft voert de strengere regels uit de Europese privacy-verordening GDPR wereldwijd door. Dat laat Julie Brill, Corporate VP ...

Bedrijven onderschatten voordelen AVG en gebruik ervan door consumenten

Published 22 mei 2018 10:28 CET | Europa
Nederlandse bedrijven maken onvoldoende gebruik van de kansen die privacy-wet AVG biedt. Dat stelt Capgemini in een onderzoek ...

Minderheid organisaties op tijd klaar om aan AVG te voldoen

Published 22 mei 2018 09:49 CET | Nederland
Organisaties zijn nog steeds niet klaar met het invoeren van alles dat nodig is - processen, technologie - om te voldoen aan de ...

Europese Commissie stelt dat helft EU-landen niet klaar is voor AVG

Published 18 mei 2018 11:48 CET | Europa
Een deel van de landen in de Europese Unie mist de deadline voor de invoering van de AVG/GDPR, meldt Nu.nl. De verordening geldt ...

Eerste Kamer stemt in met Uitvoeringswet AVG

Published 16 mei 2018 09:12 CET | Europa | Update: 23 mei 2018 11:45 CET
De Eerste Kamer heeft op 15 mei ingestemd met de Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit wetsvoorstel ...

AP zal geen uitzondering voor mkb maken bij handhaving AVG

Published 11 mei 2018 09:44 CET | Europa
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) wil mkb-ondernemers geen uitzonderingspositie geven bij het verplicht bijhouden van wat er ...

VNG ontwikkelt algemene criteria voor smart city beleid

Published 07 mei 2018 07:27 CET | Nederland
De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) roept alle gemeenten op om mee te werken aan het doorontwikkelen en operationaliseren ...

AP blikt terug op 2017: meer bewustzijn burgers over privacy

Published 26 apr 2018 09:55 CET | Nederland
Het afgelopen jaar stond voor de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) grotendeels in het teken van de nieuwe privacywetgeving AVG. ...

AP richt AVG-handhaving op aanwezigheid Functionaris Gegevensbescherming

Published 27 mrt 2018 10:23 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zal zijn capaciteit op het gebied van toezicht op privacywet AVG in eerste instantie vooral ...

Gemeenten scoren matig met voorbereidingen op AVG

Published 22 mrt 2018 08:28 CET | Nederland
Gemeenteambtenaren beoordelen de voorbereidingen van hun eigen werkgever op de komst van privacywet AVG met gemiddeld een zes. ...

Dutch data protection agency will be lenient with GDPR fines at early stages

Published 16 mrt 2018 17:13 CET | Nederland
The Dutch Data Protection Authority (Autoriteit Persoonsgevens - AP) will not immediately start imposing heavy fines after 25 May ...

Autoriteit Persoonsgegevens wil groter budget bij AVG

Published 16 mrt 2018 08:18 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgevens (AP) is blij dat de Tweede Kamer de uitvoeringswet heeft aangenomen voor de AVG, de Europese ...

Nederland ICT ziet verbetering in AVG, maar ook knelpunten

Published 16 mrt 2018 07:53 CET | Nederland
Nederland ICT heeft op allerlei manieren geadviseerd bij het opstellen van de uAVG en meldt ook een aantal punten te hebben ...

Uitvoeringswet AVG passeert Tweede Kamer

Published 15 mrt 2018 08:39 CET | Nederland | Update: 15 mrt 2018 10:49 CET
De Tweede Kamer heeft op 13 maart ingestemd met de Nederlandse vertaling van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ...

Minister Dekker: AP gaat Avg-overtreders niet meteen beboeten

Published 13 mrt 2018 08:59 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zal zich in de eerste maanden na het van kracht worden van privacy-wet Avg vooral richten op ...

AP komt met overgangsregeling voor onderzoek gegevensverwerking

Published 01 feb 2018 14:24 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) hanteert vooruitlopend op het kracht worden van de nieuwe privacywet AVG een ...

AP wijst met campagne op rechten en plichten in kader AVG

Published 29 jan 2018 12:20 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is op maandag 29 januari begonnen met een voorlichtingscampagne over de AVG (Algemene ...

Mazars: 'IT-systemen vormen zwakke plek bij voldoen aan AVG'

Published 23 jan 2018 13:20 CET | Nederland
Niet processen, niet mensen, maar IT-systemen vormen de zwakste schakel bij organisaties in het voldoen aan de nieuwe ...





Kalender   /   Evenementen

19 aug Baidu Q2 2019
19 aug iQiyi Q2 2019
19 aug Netia Q2 2019
19 aug Sina Q2 2019
19 aug Weibo Q2 2019
20 aug Xiaomi Q2 2019
20 aug MTS Q2 2019
20 aug Africa Peering and Interconnection Forum
21 aug Ice Group Q2 results
21 aug Spark FY results
21 aug Zayo fiscal Q4
21 aug Analog Devices fiscal Q3
21 aug Vodafone Iceland Q2 2019
21 aug FTTH India Congress 2019
22 aug Sunrise Q2 2019
22 aug Vocus FY results
22 aug Sky NZ FY results
22 aug VMware fiscal Q2
22 aug China Telecom H1 2019
23 aug Mobilezone H1 2019
25 aug VMworld 2019 US
26 aug Amaysim FY results
26 aug Chrous FY results
26 aug Bezeq Q2 2019
::: Meer Kalender Items