0
Algemeen

AP richt AVG-handhaving op aanwezigheid Functionaris Gegevensbescherming

dinsdag 27 maart 2018 | 10:23 CET | Nieuws

Laatste kans: Tot 1 september 40% korting op toegangskaarten voor het Telecom Insights 2019 congres - de impact van 5G op Nederland. Donderdag 28 november in Utrecht. Bestel nu uw kaarten

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zal zijn capaciteit op het gebied van toezicht op privacywet AVG in eerste instantie vooral inzetten voor controle op aanwezigheid van een Functionaris Gegevensbescherming FG). Dat laat een woordvoerder van de AP weten aan Binnenlands bestuur. Een FG is iemand die binnen de organisatie toezicht houdt op de toepassing en naleving van de AVG. 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Om meer artikelen te lezen is een abonnement of een registratie nodig.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Bent u al Nederlands Plus of Premium abonnee?



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

40 procent gemeenten voldoet niet aan AVG

Published 12 jul 2018 09:28 CET | Nederland
40 procent van de Nederlandse gemeenten overtreedt de AVG, omdat er geen privacyverklaring op hun website staat. Dat concludeert ...

Digitalisering zorg in gevaar door slecht werkende informatiesystemen

Published 28 jun 2018 10:00 CET | Nederland
Het merendeel van de IT-systemen in de zorg werkt niet optimaal, wat leidt tot slechte communicatie, vertragingen en fouten. Dat ...

AP krijgt dagelijks 25-30 klachten over privacy binnen

Published 07 jun 2018 10:38 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) krijgt dagelijks 25 tot 30 klachten binnen over organisaties die niet voldoen aan de AVG. Dat ...

AP geeft duidelijkheid over grootschalige verwerking persoonsgegevens zorg

Published 01 jun 2018 09:36 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) verduidelijkt voor zorgaanbieders wanneer er sprake is van grootschalige gegevensverwerking ...

Bedrijven onderschatten voordelen AVG en gebruik ervan door consumenten

Published 22 mei 2018 10:28 CET | Europa
Nederlandse bedrijven maken onvoldoende gebruik van de kansen die privacy-wet AVG biedt. Dat stelt Capgemini in een onderzoek ...

Minderheid organisaties op tijd klaar om aan AVG te voldoen

Published 22 mei 2018 09:49 CET | Nederland
Organisaties zijn nog steeds niet klaar met het invoeren van alles dat nodig is - processen, technologie - om te voldoen aan de ...

Europese Commissie stelt dat helft EU-landen niet klaar is voor AVG

Published 18 mei 2018 11:48 CET | Europa
Een deel van de landen in de Europese Unie mist de deadline voor de invoering van de AVG/GDPR, meldt Nu.nl. De verordening geldt ...

Eerste Kamer stemt in met Uitvoeringswet AVG

Published 16 mei 2018 09:12 CET | Europa | Update: 23 mei 2018 11:45 CET
De Eerste Kamer heeft op 15 mei ingestemd met de Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit wetsvoorstel ...

AP zal geen uitzondering voor mkb maken bij handhaving AVG

Published 11 mei 2018 09:44 CET | Europa
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) wil mkb-ondernemers geen uitzonderingspositie geven bij het verplicht bijhouden van wat er ...

AP blikt terug op 2017: meer bewustzijn burgers over privacy

Published 26 apr 2018 09:55 CET | Nederland
Het afgelopen jaar stond voor de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) grotendeels in het teken van de nieuwe privacywetgeving AVG. ...

AP wil actieve rol in EU-onderzoek naar social-mediaplatforms

Published 13 apr 2018 09:11 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens wil een actieve rol gaan spelen in een Europese werkgroep van privacy-toezichthouders die social ...

Gemeenten scoren matig met voorbereidingen op AVG

Published 22 mrt 2018 08:28 CET | Nederland
Gemeenteambtenaren beoordelen de voorbereidingen van hun eigen werkgever op de komst van privacywet AVG met gemiddeld een zes. ...

AP zal gemeenten alleen aanpakken bij evidente privacy-fouten

Published 16 mrt 2018 10:26 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens zal na 25 mei 2018 niet direct hoge boetes opleggen aan gemeenten die nog niet klaar zijn met de ...

Autoriteit Persoonsgegevens wil groter budget bij AVG

Published 16 mrt 2018 08:18 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgevens (AP) is blij dat de Tweede Kamer de uitvoeringswet heeft aangenomen voor de AVG, de Europese ...

Nederland ICT ziet verbetering in AVG, maar ook knelpunten

Published 16 mrt 2018 07:53 CET | Nederland
Nederland ICT heeft op allerlei manieren geadviseerd bij het opstellen van de uAVG en meldt ook een aantal punten te hebben ...

Uitvoeringswet AVG passeert Tweede Kamer

Published 15 mrt 2018 08:39 CET | Nederland | Update: 15 mrt 2018 10:49 CET
De Tweede Kamer heeft op 13 maart ingestemd met de Nederlandse vertaling van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ...

Minister Dekker: AP gaat Avg-overtreders niet meteen beboeten

Published 13 mrt 2018 08:59 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zal zich in de eerste maanden na het van kracht worden van privacy-wet Avg vooral richten op ...

Nederland ICT waarschuwt voor vertraging bij regels AVG

Published 21 feb 2018 09:57 CET | Nederland
Nederland ICT waarschuwt dat het bedrijfsleven ook na 25 mei nog te maken kan krijgen met nieuwe regels voor privacy en ...

Forrester: 26 procent Europese organisaties op tijd klaar voor GDPR

Published 13 feb 2018 11:28 CET | Europa
In Europa verwacht 26 procent van alle organisaties klaar te zijn voor het van kracht worden van privacy-verordening GDPR. ...

AP komt met overgangsregeling voor onderzoek gegevensverwerking

Published 01 feb 2018 14:24 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) hanteert vooruitlopend op het kracht worden van de nieuwe privacywet AVG een ...