0
Algemeen

Overheidsorganisaties hebben vrijwel allemaal functionaris gegevensbescherming

donderdag 6 september 2018 | 08:47 CET | Nieuws
Schrijf je nu alvast in voor het gratis webinar over de Multibandveiling 2020. En hoor snel na de veiling wie hoeveel waarvoor betaalde en wat we nu kunnen verwachten. Meld je hier aan!
De AP controleerde onlangs 400 overheidsorganisaties op de aanwezigheid van een Functionaris Gegevensbescherming (FG). In eerste instantie hadden 16 organisaties (4%) geen FG aangemeld. Inmiddels hebben zij dit, op één organisatie na, alsnog gedaan, zo meldt de AP.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

18.000 datalekken gemeld sinds invoering AVG

Published 08 nov 2018 15:27 CET | Europa
Sinds de inwerkingtreding van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) 25 mei jl., internationaal aangeduid met 'GDPR', ...

'Veel onduidelijkheid en overtredingen bij regels AVG'

Published 17 sep 2018 10:37 CET | Nederland
De nieuwe privacywet wordt, ruim 100 dagen na invoering, massaal geschonden. Dat zegt Saida Nhass, senior consultant bij ...

Dutch organisations virtually all have a Data Protection Officer, in compliance with GDPR

Published 06 sep 2018 11:46 CET | Nederland
The Dutch Data Protection Authority (AP) recently audited 400 government organisations for the presence of a Data Protection ...

Autoriteit Persoonsgegevens op zoek naar twee bestuursleden

Published 31 aug 2018 14:02 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is op zoek naar twee nieuwe leden voor het college van bestuur. De vacante posities zijn voor ...

AP: kwart ziekenhuizen, zorgverzekeraars voldoet niet aan AVG

Published 23 aug 2018 08:37 CET | Nederland
Een kwart van de ziekenhuizen en zorgverzekeraars voldoet nog niet aan de privacywet AVG. Zij hebben nog geen of onvoldoende ...

AP begint met verkennend onderzoek naar naleven AVG

Published 19 jul 2018 10:04 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is gestart met een verkennend onderzoek om te achterhalen hoe goed grote organisaties de ...

40 procent gemeenten voldoet niet aan AVG

Published 12 jul 2018 09:28 CET | Nederland
40 procent van de Nederlandse gemeenten overtreedt de AVG, omdat er geen privacyverklaring op hun website staat. Dat concludeert ...

AP: Facebook heeft gegevensbeleid aangepast

Published 05 jul 2018 08:35 CET | Nederland
Facebook heeft haar gegevensbeleid aangepast na onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Halverwege mei concludeerde de ...