0
Breedband

CIF start in januari met FTTH-plannen in Utrecht

woensdag 6 september 2017 | 13:20 CET | Nieuws

CIF werkt gefaseerd toe naar het realiseren van een glasvezelnetwerk van 12.000 adressen in het buitengebied van zestien verschillende Utrechtse gemeenten in het werkgebied van Gebiedscoöperatie O-gen en West Gelderland. Daarom start zij in januari 2018 met een glasvezelcampagne in het buitengebied van de gemeenten Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Rhenen, Scherpenzeel, deel van Barneveld en Wijk bij Duurstede. Dit deelgebied omvat zo’n 2.300 adressen.  

De inwoners van delen kunnen in ieder geval bij vijf verschillende dienstaanbieders (Caiway, CBizz, Kliksafe, Solcon en WeServe) terecht voor een glasvezelabonnement. Daarnaast betalen zij een vastrechtvergoeding van 1.600 euro bij eenmalige afkoop of 12,50 euro per maand. CIF heeft 50 procent deelname nodig om glasvezel te kunnen uitrollen. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel, betalen eenmalige kosten van minimaal 995 euro plus de vastrechtvergoeding. 

In januari 2018 verwacht CIF daarom wederom een aankondiging te kunnen doen voor een volgend O-gen gebied. En voor de zomer van 2018 zal er gecommuniceerd worden over het vervolg. 


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieƫn:
Landen:
::: voeg een reactie toe