0
Breedband

CIF verglaast buitengebied Veluwe stapsgewijs

woensdag 6 september 2017 | 10:45 CET | Nieuws

CIF maakt bekend verdere stappen te maken in het buitengebied van de hele Veluwe. Deze maand startte het bedrijf een vraagbundelingsactie in Noord West Veluwe (Ermelo en Nunspeet) en in januari 2018 zal het de inwoners van het buitengebied van Noordelijke Vallei en Veluwe Midden (Putten, Nijkerk en delen van Apeldoorn en Barneveld) een aanbod doen. Het gaat hier om zo’n 2.600 adressen. Als beide campagnes succesvol verlopen, is glasvezel voor 6.000 adressen gegarandeerd.  

Vanwege de gefaseerde aanpak verwacht CIF in januari 2018 een aankondiging te kunnen doen voor twee deelgebieden met zo’n 8.000 adressen op de Veluwe. En voor de zomer van 2018 geeft zij duidelijkheid over de resterende twee deelgebieden. Dat betekent dat de aanleg van glasvezel eind 2019 op de gehele Veluwe afgerond kan zijn.  

Aanbod: vastrechtvergoeding of eenmalige afkoop 

De inwoners van Noordelijke Vallei en Veluwe Midden, kunnen op dit moment bij vijf verschillende dienstaanbieders (Caiway, CBizz, Kliksafe, Solcon en WeServe) terecht voor een glasvezelabonnement. Daarnaast betalen zij een vastrechtvergoeding van 12,50 euro per maand of 1600 euro bij eenmalige afkoop. CIF heeft 50 procent deelname nodig om glasvezel te kunnen uitrollen. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel, betalen eenmalige kosten van minimaal 995 euro plus de vastrechtvergoeding.


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe