0
Breedband

Glasvezel in zes Limburgse gemeenten kost 30 miljoen euro

woensdag 1 november 2017 | 17:43 CET | Nieuws
De provincie Limburg heeft berekeningen gepresenteerd met betrekking tot de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Noord- en Midden-Limburg. Het kost 30 miljoen euro om de in totaal 8.315 adressen aan te sluiten. Dat schrijft De Limburger.

De provincie voorziet dat er netwerken worden aangelegd waardoor alle witte adressen in Venlo, Peel en Maas, Leudal, Maasgouw, Weert en Nederweert zullen worden aangesloten.

CIF en de provincie hebben in het verleden gekeken naar de mogelijkheden. Volgens de provincie is het Bouwfonds bereid glasvezel aan te leggen onder de gebruikelijke voorwaarde die dat bedrijf hanteert: minimaal 50 procent van de adressen dient zich in te schrijven en er geldt een vastrechtvergoeding van tussen de 10 en 15 euro per maand. 

Volgens De Limburger verwacht de provincie dat de uitrol al in 2018 start. Gezien de stapsgewijze aanpak van CIF en de plannen die het bedrijf onlangs aankondigde in onder meer de Achterhoek, de Veluwe, De Ronde Venen en de Kop van Overijssel, is het nog maar de vraag of de bewoners van Limburg al in 2018 hierop kunnen rekenen.

Onderzocht wordt of ook de rest van het Noord- en Midden-Limburgse buitengebied glasvezel kan krijgen, zo stelt de provincie. Voor Zuid-Limburg wordt gedacht aan een experiment met draadloos internet.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieƫn:
Landen:
::: voeg een reactie toe