0
Breedband

Limburg wil initiatief van marktpartijen voor buitengebied

dinsdag 10 januari 2017 | 10:45 CET | Nieuws
De Provincie Limburg ondersteunt de ambitie om iedereen in het buitengebied te voorzien van snel internet. Het bestuur is op het moment een Digitale Agenda aan het ontwikkelen waarin onder andere de beschikbaarheid van breedband voor Limburgers aan de orde komt. Vooralsnog koerst het daarbij op de lijn om de breedbandvoorzieningen met marktpartijen op te pakken, zo laat woordvoering aan Telecompaper weten.

Het ligt niet in de lijn der verwachting dat er een substantiële subsidieregeling wordt ontworpen om mensen op breedband aan te sluiten in de provincie Limburg, zo geeft de provincie aan na vragen van Telecompaper. Limburg volgt een andere route met betrekking tot de rol die het inneemt aangaande breedbanduitrol in het buitengebied dan aangrenzende provincies als Gelderland en Noord-Brabant. 

Er is geen standaardbudget voor leningen/subsidies, er is wel een beperkt budget voor procesondersteuning. Op basis van een solide business-case waarin ook private partijen willen mee-investeren kan de provincie overwegen hierin een rol te spelen. Daarbij is er alleen sprake van een provinciale rol als de investering ook revolverend is. 

Limburg ziet in de overeenkomst die zes gemeenten in september 2016 met CIF sloten, een goed voorbeeld van de juiste marktwerking. Zes gemeenten, te weten Leudal, Maasgouw, Nederweert, Peel en Maas, Venlo en Weert hebben een overeenkomst ondertekend met CIF, de Provincie Limburg, de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), de Vereniging Kleine Kernen Limburg (VKKL) en MKB Limburg. Doordat de zes gemeenten samen werken om het probleem aan te pakken, kan CIF gemeentegrens overstijgende clusters van enkele duizenden aansluitingen tegelijk bundelen, zo gaf het destijds aan. De Provincie faciliteert in deze ontwikkeling en de gemeenten verlagen de drempels om de voorziening snel aan te kunnen leggen.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieƫn:
Landen:
::: voeg een reactie toe